به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، در این روزهای سرد زمستانی که بارش باران ،زیباترین تجلی رحمت الهی باعث شادی و سرزندگی مردم در جای جای ایران شده در خوزستان اما به یک میهمان ناخوانده تبدیل شده که قرار است شاهد درد و رنج و مشکلات میزبانش باشد.
بارانی که حالا با بی تدبیری و نداشتن راهکار مسئولان، رفتن خانهها به زیر آب را از خود به یادگار میگذارد، مشکلی که در سراسر خوزستان همه سال تکرار شده و زندگی مردم را به یغما می برد.
تدبیری که کارساز نشدآذرماه ۹۹ هواشناسی خوزستان نسبت به تقویت سامانه بارشی در استان وقوع سیلاب در مناطق کوهستانی و آبگرفتگی در مناطق شهری هشدار داد، در پی آن غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نشست فوقالعاده مدیریت بحران خوزستان را برگزار و اعلام آماده باش سراسری کرد.
اما با بارش حدود ۸۵ میلی متری در دو روز شاهد آبگرفتگی در شهرهای استان بودیم که بیشترین میزان آبگرفتگی در ماهشهر اهواز رامشیر و امیدیه بود به طوری که تردد در این نقاط بعضاً با قایق انجام میشد.
با مختل شدن تردد در این شهرستان ها، امید بن عباس مدیرکل مدیریت بحران خوزستان از تعطیلی ادارات و بانک ها در این چهار شهرستان خبر داد؛ نسخه ای که هر ساله مسئولان برای حل مسئله ی آب های سطحی خوزستان تجویز و درمان قطعی را به سال بعد و نداشتن اعتبارات گره می زنند.
آذر ماه سال ۹۸ نیز بارندگی حدود ۹۰ میلی متری در بازه زمانی کوتاهی، مناطق زیادی از اهواز را دچار آبگرفتگی کرد که پس از آن، اعضای شورای شهر اهواز طرح اضطراری دفع آبهای سطحی در حدود ۵۷ نقطه فوق بحرانی را تصویب کردند.
استاندارخوزستان با توجه به حساسیت موجود ضروری دانست که شهردار و آبفا مناطق آبگیری را که از قبل شناسایی کردند مورد توجه قرار دهند تا در صورت نیاز به کمک، تجهیزات و نیرو برای رفع مشکل در مناطق آبگیر به کار گرفته شود.
مدیریت بحران استان نیز خبر از هماهنگی کامل و تحت کنترل بودن شرایط داد و گفت: با اقدامات یکپارچه و هماهنگ میتوان به نتایج مطلوبی دست یافت.
اما به دلیل تاخیر در اجرای این طرح و عدم تکمیل آن تاکنون امسال هم شاهد آبگرفتگی و ورود آب و فاضلاب به منازل مردم بودیم.
بیشتر بخوانید : گلایه مندی شهروندان اهواز در پی آبگرفتگی معابر + عکس
تکرار داستان آبگرفتگی و سرریز فاضلاب شهرهاوجود سیستم فاضلاب از زیرساختهای اولیه هر شهر و روستا محسوب میشود، اما سالیان سال است که پس از هر بارندگی، شاهد گرفتگی فاضلاب و بالا آمدن آن در نقاط مختلف شهر هستیم که گویی به امری عادی در اهواز بدل شده است.
آنچه که پس از هر بارندگی بیش از هر چیزی اهواز را تهدید میکند، همین بالا آمدن فاضلاب در نقاط مختلف و بوی نامطبوع آن میباشد که نه شایسته قطب نفتی کشور است و نه قابل تحمل برای یک مرکز استان.
شاید بتوان به صورت مختصر دلیل اصلی مشکل در سیستم فاضلاب شهری را مربوط دانست به: عدم تفکیک سیستم فاضلاب خانگی از رواناب شهریِ ناشی از بارش ها، تغییر شکل ساختمان های مسکونی شهر از ویلایی به طبقاتی و برج و عدم اصلاح لوله های فاضلاب قدیم متناسب با شکل جدید شهر.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان معتقد است مسئله ساختاری است و از مجموعه 2 هزارو400 کیلومتر فاضلاب اهواز یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر آن فرسوده است و باید اصلاح و بازسازی شود.
صادق حقیقی می گوید شبکه فاضلاب اهواز ظرفیت باران بالای ۱۰ میلیمتر را ندارد و تا کنون از مجموع ۷۵ نقطه شهر اهواز که دچار نشست شده است، سی و سه نقطه مورد اصلاح و سایر نقاط نیز در حال انجام است، اما شهرداری در دفع آبهای سطحی تکلیف قانونی دارد.
شهردار اهواز به عنوان متولی دفع آبهای سطحی معتقد است شبکه فاضلاب موجود برای دفع آبهای سطحی تعبیه شده است.
موسی شاعری حداقل زمان مورد نیاز برای حل مشکل فاضلاب های شهری را ۳ سال برآورد میکند و میگوید: اهواز در حال حاضر دو مشکل اساسی دارد، مشکل اول فاضلاب های شهری فرسوده و مشکل دوم دفع آبهای سطحی است که در زمینه فاضلاب شهری، استاندار پیگیر بودجه مورد نیاز شرکت آب و فاضلاب است تا با صدور مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی بتوان زمینه را برای حل این مشکل فراهم کرد.
در زمینه دفع آبهای سطحی نیز باید به این مسئله توجه داشت که اهواز از ابتدا شبکه دفع آبهای سطحی نداشته و در گذشته هیچ فعالیتی در این زمینه انجام نشده است.
بیشتر بخوانید : تلاش برای تخلیه آب از سطح معابر اهواز+عکس
اختلاف نظری که شهروندان قربانی آن می شونددعوای بین متولیان دفع فاضلاب و آب های سطحی موضوعی است که بیش از همه مردم تاوان آن را میپردازند.
مشکلی که فقط به فاضلاب و روان شدن آن در خانه و زندگی مردم پس از هر بارندگی ختم نمی شود.
در حالی که یک سوم از آبهای جاری کشور در خوزستان روان است و کارون این رگه ی حیاتی استان، مهر تاییدی بر این امر می زند.
اما سرازیر شدن ۲۴ خروجی بزرگ فاضلاب از شرق و غرب اهواز به کارون، عدم وجود تصفیه خانه مناسب در قسمت غرب اهواز و از طرف دیگر ، عدم وجود لوله های اصلی انتقال فاضلاب در شرق اهواز باعث آلوده شدن آب شرب بخشی از مناطق به فاضلاب، قطعی آب و محروم بودن بیش از ۵۰۰ روستا از آب آشامیدنی شده است.
وقتی که فاضلاب با آب آشامیدنی یکی می شود
چندی پیش نیز فصل جدیدی از فاضلاب خوزستان رونمایی شد و آن هم آغشته بودن آب آشامیدنی شهروندان به فاضلاب انسانی بود.
سید محمد علوی رئیس مرکز بهداشت خوزستان در یک برنامه تلویزیونی گفت در برخی مناطق شهرهای استان، آب نوشیدنی با فاضلاب تلقی پیدا می کند.
احمد باقری قائم مقام ستاد بحران آب و فاضلاب اهواز در رابطه با این موضوع گفت آب شرب خوزستان از طریق بهداشت نمونه برداری شده و آزمایشگاه های ما مرتباً آن را پایش می کنند، هرچند ما ادعا نداریم که هیچ جا تلاقی فاضلاب و آب آشامیدنی وجود ندارد، اما به گونهای هم نیست که پایدار باشد و شهروندان را بیمار کند.
وی افزود ما منکر فرسودگی شبکه آب و فاضلاب نمیشویم و ممکن است در برخی نقاط تلاقی آب و فاضلاب داشته باشیم و فاضلاب به سیستم خانگی راه یابد که معمولاً به دلیل از بین رفتن انشعاب رخ میدهد، اما پس از گزارش به سرعت مرتفع میشود و به شکلی نیست که افراد را راهی بیمارستان کند، در صورت وقوع چنین معضلاتی نیز با استفاده از آزمایشگاههای سیار، آب مورد آزمایش قرار میگیرد و در صورت تلاقی آب و فاضلاب، بلافاصله گروه شبکه به محل اعزام شده و انشعاب ها را تغییر میدهند.
بیشتر بخوانبد : ریزش ۷۰ نقطه فاضلاب اهواز+فیلم
مشکل اینجاست که بازسازی محل های حفر شده، بدون اصلاح آسفالت سریع از سوی آبفا در رابطه با تغییر انشعابات در اهواز نیز ، علاوه بر اینکه تردد و کسب و کار مردم را مختل می کند، باعث نا زیبایی چهره شهر شده و حالا صدای شهرداری را هم درآورده است.
حاتمی، شهردار منطقه ۷ کلانشهر اهواز میگوید: شرکت آبفا برخی از نقاط زمین را به منظور تعویض و یا تعمیر انشعاب و لوله های فاضلاب حفر، سپس بدون اصلاح آسفالت، آن را رها میکند در حالی که اعتبار زیادی برای بازسازی جاده ها و رفع فرورفتگی زمین نیاز است.
شهروندان اهوازی طعم آب آشامیدنی سالم را نچشیده اندبا ذخیره بیش از ۲۲ میلیارد متر مکعب آب پشت سدهای استان و جاری بودن رودهای پر آب در خوزستان ، باز هم به دلیل ضعف های مکرر در شبکه آب شهری و لوله کشی های منازل، چندین سال است که مردم اهواز با وجود پرداخت هزینه آب های به اصطلاح آشامیدنی با لوله کشی، طعم آب آشامیدنی با سالم لوله کشی را نچشیده اند و برای حفظ سلامت شان مجبور به خرید دستگاه های تصفیه آب و یا خرید آب تصفیه هستند.
خرید دستگاه تصفیه علاوه بر متحمل شدن هزینه های فراوان برای شهروندان، به دلیل حذف کامل املاح آب می تواند برای سلامت آنها نیز بسیار خطر آفرین باشد.
این در حالیست که استاندار خوزستان در رابطه با آلودگی آب آشامیدنی به فاضلاب شهری می گوید: آب آشامیدنی شهروندان تحت مراقبتهای بهداشتی است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
شریعتی همچنین در خصوص مشکل دفع شبکه فاضلاب و جمع آوری آب های سطحی گفت: تدابیری برای حل این مشکلات در خوزستان اتخاذ شده و امسال ۵۰ میلیون یورو برای اصلاح شبکه فاضلاب اهواز تأمین شده است همچنین با ۴۰ میلیون یورو فاینانس خارجی کار تجهیز تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز شروع شده است.
شریعتی افزود: قرار است ۵۰ میلیون یورو اعتبار دیگر در سال ۱۴۰۰ تأمین شود که با این میزان اعتبار، در مجموع ۵۰ درصد نیاز مالی برای تکمیل شبکه فاضلاب اهواز تامین خواهد شد.
ما نیز امیدواریم که این اعتبارات به سرنوشت ۱۴۹ میلیون دلاری که در سال ۸۳ از سوی بانک جهانی به دولت نهم و دهم برای اصلاح شبکه آب و فاضلاب خوزستان و چند شهر دیگر داده شد، اما عملاً اتفاقی رخ نداد دچار نشود.
اما شریعتی با اطمینان خاطر میگوید: با طراحی هایی که مشاور انجام داده با این میزان اعتبار حدود ۷۰ درصد مشکلات اهواز حل میشود و در صورت اجرای طرح، میزان بهره مندی از شبکه فاضلاب در اهواز از متوسط کشوری هم بیشتر خواهد شد که امیدواریم این امر محقق شود.
ورود دستگاه قضا به قصه پُر غصه آب و فاضلاب خوزستانرئیس دستگاه قضا، پس از دریافت گزارش میدانی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص آبگرفتگی در خوزستان گفت: برای بار چندم است این اتفاق می افتد و لازم است که این موضوع به صورت جدی پیگیری شود و اگر قصور و ترک فعل افرادی موجب بروز این شرایط شده بدون هیچ گونه اغماضی برخورد شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در سفر به خوزستان گفت: یک آسیبی که در استان خوزستان وجود دارد این است که صدای واحدی از نمایندگان و افراد دغدغهمند به گوش نمیرسد.
حجتالاسلام والمسلمین درویشیان با تاکید بر اینکه قصد داریم این موارد و ترک فعلهای مستند را که صورت گرفته به صورت جدی دنبال کنیم، اظهار داشت: چند مورد احصا شده و برخوردهایی صورت گرفته اما معتقدیم برخوردها تاکنون حداقلی بوده است. اینکه گفته می شود از سوی مسئولانعالی استان کوتاهی شده، باید پیگیری شود و اگر مستندات قابل پیگیری دارید، در اختیار ما بگذارید.
حجتالاسلام والمسلمین درویشیان در ادامه سفر به استان خوزستان در دیدار تعدادی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات استان تنها به فاضلاب و آب گرفتگی ختم نمیشود و اشتغال و آب شرب نیز از موضوعات مهم استان است، اظهار داشت: در برخی نقاط استان آنچنان فقر مشهود است که انسان از مردم شریف خوزستان که 8 سال در خط مقدم جنگ تحمیلی بودند، شرمنده میشود.
قرارگاه خاتم به یاری مردم خوزستان شتافت
سرانجام پس از بررسی تمام راهکارها، پروژه ساماندهی شبکه فاضلاب اهواز و کوت عبدالله در تفاهمنامهای به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا سپرده شد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا می گوید: قرار بر این شد تا سقف ۱۲۵ میلیون دلار برای اجرای این پروژه اختصاص داده شود. سردارمحمد افزود: اعتبار این پروژه صد میلیون دلار است که توسط صندوق توسعه ملی تخصیص داده شده است.
وی گفت: این قرارگاه تعهد کرده ۲۵ میلیون دلار به صورت مشارکتی در این پروژه هزینه کند و در مدت ۲۴ ماه آن را به پایان برساند.
قرار است کارشناسان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا ۸۰ کیلومتر خطوط اصلی فاضلاب جدید را بسازند و ۱۲ کیلومتر لوله را از تونلهای زیرزمینی عبور دهند.
در امتداد اجرای این طرح نیز باید ۲۴ خروجی بزرگ که فاضلاب را به کارون می ریزد، ساماندهی شود.
حالا مقدمات اجرای طرح و تجهیز کارگاه آغاز شده و با شروع عملیات اجرایی ساخت پروژه بزرگ شبکه فاضلاب اهواز، امیدها برای حل اساسی مشکل فاضلاب اهواز و کوت عبدالله دو چندان شده است.
استاندار خوزستان نیز از پرداخت کمک بلاعوض به منازل خسارت دیده از آبگرفتگی اخیر خبر داد و گفت :مبلغ این کمک برای منازل احداثی ۵۵ میلیون تومان و منازل تعمیری ۳۰ میلیون تومان خواهد بود. علاوه بر این به منازل احداثی ۱۶۰ میلیون وام با سود ۵ درصد و به منازل تعمیری ۶۰ میلیون تومان وام پرداخت خواهد شد.
نفسی که تازه کنیم و کمی از آب، فاضلاب، آب گرفتگی و آلودگی آب فاصله بگیریم به مشکلات قطعی برق در استان می رسیم مشکلاتی که در نتیجه فرسودگی و سرقت سیم های برق، انشعابات غیرمجاز و... رخ می دهد.
۶۰ درصد شبکه توزیع برق خوزستان فرسوده است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان میگوید: شرکت توزیع نیروی برق استان پس از تهران، رتبه دوم را به لحاظ مصرف برق دارد اما در بعضی شاخصها مانند مصارف خانگی در رتبه نخست قرار داریم یعنی ۴ برابر میانگین کشوری.
علی خدری گفت: طول شبکه فشار متوسط و ضعیف برق در خوزستان 33هزار کیلومتر است در حالی که طول شبکه برخی استانها حدود ۳ هزار کیلومتر می باشد.
اوبا اشاره به تاثیر دمای بالای هوا بر تجهیزات شرکت توزیع نیروی برق خوزستان بیان کرد: گرما و رطوبت بالای هوای استان باعث کاهش ظرفیت و وارد شدن خسارت به تجهیزات و ترانسفورماتورها میشود، همچنین ۶۰ درصد شبکه توزیع برق استان فرسوده است زیرا صنعت برق در خوزستان از قدمت تاریخی برخوردار است. تمام پایه های چوبی برق در استان نیز نیاز به جمع آوری دارد.
وی در ادامه گفت حدود ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای رفع بخشی از فرسودگی شبکه و استاد نیاز است و اولویت بندی آن نیز انجام شده است و منتظر تخصیص اعتبار هستیم اما با این وجود، به لحاظ وضعیت خاموشی برق در شرایط سبز به سر می بریم، البته خاموشی هایی نیز رخ داد که دلیل آن سرقت، فرسودگی، حوادث و تیراندازی به شبکه بود.
خدری، استان خوزستان را به دلیل شرایط آب و هوایی، زاویه تابش خورشید و موقعیت جغرافیایی بهترین موقعیت برای نصب پنل های خورشیدی دانست و گفت: پنل های خورشیدی قیمت بالایی دارند و هزینه احداث آنها نیز بالاست اما با تشویق بخش خصوصی، می توان بیش از پیش به سمت تولید انرژی پاک حرکت کرد.
علت توسعه نیافتگی خوزستان چیست؟
بسیاری از کارشناسان عدم توسعه یافتگی خوزستان را به عوامل مختلفی وابسته می دانند.
برخی عدم برنامهریزی مناسب و عده ای ناکارآمدی مدیریتی و عدم اعتماد به سرمایه های انسانی متخصص و بومی منطقهای را در این امر دخیل می دانند.
بدیهی است که هر کدام از این موارد در نابسامانی های استان نقش داشته و در مجموع توانسته اند مانع توسعه یافتگی استان زرخیز خوزستان شوند اما آنچه بیشتر از دلایل دیگر به چشم میآید تکیه غیربومی ها بر صندلی های مدیریتی استان است.
امروزه نعمت های فراوان اقتصادی، منابع و ظرفیت های عظیمی همچون نفت، آب، کشاورزی، پتروشیمی، فولاد، لوله سازی، بنادر، نواحی صنعتی و... خوزستان را به بهشت نیروهای غیربومی تبدیل کرده، به طوری که با حضور مدیران میانی و ارشد غیر بومی در شرکت های نفتی و پتروشیمی ها، با حقوق های نجومی به راحتی میتوان گفت پتروشیمیهای استان کاملاً در انحصار مدیران غیربومی است، مدیرانی که تنها یکی دو روز از هفته را در خوزستان هستند و اکثراً از شهرهای محل سکونت خود شرکت ها را مدیریت میکند که یکی از نتایج آن استخدام افراد غیر بومی با وجود نیروی جوان متخصص و آماده به کار در استان است.
این در حالی است که آمار بیکاری در شهرهای آبادان، ماهشهر و مسجدسلیمان که مبدا اکتشافات، تولید و پالایش نفت و متعلقات آن است بیشتر از سایر مناطق می باشد.
هرچند که تخصیص درصدی از درآمدهای نفتی به مردم خوزستان، یکی از وعدههای رئیسجمهور در نخستین سفرش به مردم خوزستان بود که آقای روحانی در این باره گفت: نفت و گازی که در خوزستان وجود دارد متعلق به همه ملت است، اما تولید آن در این منطقه تبعاتی را برای مردم بومی به دنبال دارد که باید حل و فصل شود.
ولی حالا یکی از جوانان آبادانی می گوید: آب شور، کشاورزی و دامپروری ما را نابود کرده، افزایش قیمت سوخت و ممنوعیت ها موجب سختی کار صیادان شده و پالایشگاه ها و دیگر شرکتها هم از جوانان بومی استفاده نمی کنند.
او می گوید: با این شرایط چگونه زندگی کنیم در حالی که آلودگی این صنایع و کارخانهها و آلاینده های نفتی به چشم ما می رود اما مدیران برای ما کاری نمی کنند.
مدیریت های غیر بومی و نا کارآمد بلای جان خوزستان
پرسش اینجاست در حالیکه خوزستان فرزندانی متخصص، متعهد و مسئولیتپذیر دارد چرا بیرق مدیران غیربومی همیشه در استان برافراشته است؟
در حالی که در سایر استانها، مسئولان حتی جرئت مطرح کردن نام غیر بومی ها را برای تصدی مدیریت به خود نمیدهند و برای نیروهای بومی خود البته از نوع توانمند ارزش خاصی قائلند و همین یکی از دلایل هم صدایی در بسیاری از کارهایشان است.
سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز کارون باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی می گوید: از نخستین روز فعالیت مجلس یازدهم پیگیر مسئله اشتغال در استان بودیم و علاوه بر نظارت از مسئولان پاسخ خواستیم و با قاطعیت، بومی گزینی در استان را مطرح کردیم.
وی ادامه داد: هم در نطق مجلس و هم در عمل، پیگیر این امر هستیم به طوری که به محض اطمینان از گزینش مدیران و نیروهای غیر بومی چه در سهامی خاص و چه در سهامی عام این تخلف به وزارت مربوطه منعکس خواهد شد.
بنابراین میتوان گفت یکی از مهمترین دلایل عقب ماندگی سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استان خوزستان نیز با وجود همه ظرفیت ها و فرصت های بی نظیر، فقدان مدیران کارآمد و دلسوز است.
به راستی با وجود همه ظرفیتهای مطلوب وقابل توجه در بخشهای مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گردشگری و... در خوزستان باز هم جای خالی سرمایهگذاری و سرمایهگذاران در این استان به چشم میخورد و همیشه خلاء پیشرفت های ناشی از این امر در گوشه و کنار خوزستان احساس میشود.
ظرفیت های سرمایه گذاری در خوزستان
سیدمرتضی افقه، دکترای اقتصاد، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، در خصوص ظرفیتهای سرمایهگذاری خوزستان می گوید: خوزستان، استانی بینظیر در بسیاری از قابلیتهاییست که در کشور وجود دارد. ما از چهار بخش اقتصادی قابلیتهای برجسته و در سطح ملی داریم.
همانطور که میدانید ظرفیتهای اقتصادی به سه بخش از جمله کشاورزی، صنعت و خدمات تقسیم میشود اما چون در کشور ما بخش نفت زیرمجموعه صنعت است این ظرفیتها به چهار بخش شکل و سازمان یافته است.
سه مرز متفاوت داریم، یک مرز خشکی با کشور عراق، یک مرز آبی رودخانهای و یک مرز آبی دریایی، وجود تعداد کشورهای ثروتمند در جنوب حاشیه خلیج فارس که این استان به آنها نزدیکی دارد باز هم قابلیت تجاری خوزستان با این کشور را بالا برده است.
بنادر امام خمینی(ره)، خرمشهر و آبادان که به دلیل جنگ تحمیلی هشت ساله از رونق افتادند و به دلایلی چون بیتدبیری و ... تا به امروز به روندی که گذشته دنبال میکرده بازنگشتهاند نیز میتوانند در حوزه صادرات و واردات کالای غیرنفتی نقش موثری ایفا کنند.
در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان خوزستان در خصوص تعالی وضعیت بنادر وعدههایی داده شد که اگر چنین شود میتوان در این بخشها به شکوفایی مطلوبی دست یافت. البته در وضعیت کنونی هم با وجود نصفه و نیمه کار کردن بنادر خرمشهر و امام خمینی، نمیتوان جایگاه برجسته این بنادر را نادیده گرفت. در استان خوزستان باز هم به لحاظ حمل و نقل، امکان مانور با هر چهار وسیله را از جمله زمینی، هوایی، ریلی، دریایی را داریم که از آنها استفاده بهینه نشده است.
در بخش دیگر میتوان به سرمایهگذاری گردشگری اشاره داشت، برخلاف تصور عامه که این استان بسیار گرم است و جذبهای برای گردشگری ندارد، اما خوزستان یکی از بهترین استانها برای تعالی وضعیت گردشگریست. همچنین در هر چهار بخش گردشگری از جمله گردشگری تاریخی، مذهبی، طبیعی و گردشگری پزشک سلامت دارای قابلیت و ظرفیت هستیم.
دکتر افقه در پاسخ به این سؤال که تا چه اندازه از بخشهای سرمایهگذاری استان خوب استفاده شده است و شاخصترین بخش کدام است، گفت: متاسفانه اصلا خوب استفاده نشده است. با اینکه هیچ در مسائل اجتماعی قطعیت ندارد اما اینقدر کم کار شده است که میتوان این واژه را برای آن به کار برد. از قابلیتهایی که وجود دارد در حد صفر بهره مند شدهایم.
بارقه های امید به بازسازی خوزستان با حضور قرارگاه خاتم الانبیاءفرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء می گوید: قرارگاه خانم الانبیاء افتخار میکند که در بخشهای مختلف به مرکزی برای افتخارآفرینی و امیدبخشی به ویژه به نسل جوان تبدیل شده و جای خالی شرکتهای بزرگ خارجی را پر کرده است.
وی ادامه داد: برای اجرای پروژه های بزرگ، در هیچ حوزهای دغدغه و نگرانی نداریم و در همین استان خوزستان هم افتخارات بسیار بزرگی رقم زده ایم.
سردار محمد افزود: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا توانسته با جمعآوری گازهای مضر سرچاهی و تبدیل آنها به خوراک پتروشیمی در غرب کارون در خوزستان، و در اوج تحریمها ، رکورد شرکت نفتی توتال را در پارس جنوبی که بدون هیچ تحریمی فعالیت میکند بشکند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا با بیان اینکه این قرارگاه، مرکزی است برای جوانان این مرز و بوم تا آنها را در کنار هم جمع کند گفت: قرارگاه خاتم امروز با دارا بودن حدود ۲۰۰ هزار نفر نیروی مستقیم و غیر مستقیم در عمران و آبادانی کشور نقش آفرینی میکند و با خیلی از شرکتهای خصوصی ارتباط بسیار خوبی دارد تا با همکاری هم ایران را آباد کنیم.
وی افزود: در خوزستان پروژههای بزرگی بهرهبرداری شده یا در حال انجام است که یکی از آنها طرح آبرسانی غدیر است که پیگیر هستیم تا این پروژه را به اتمام برسانیم و با وجود کمبود منابع مالی و مشکلات موجود در کنار مسوولان خوزستان هستیم تا بتوانیم پروژه ها را تمام کنیم.
سردار محمد با بیان اینکه نیروهای بومی را در این طرح به کار می گیریم ادامه داد:قرار بر این است که این قرارگاه در هر کجای کشور پروژهای انجام میدهد بین ۷۰ تا ۸۰ درصد نیروهای خود را از همان منطقه تامین کند و خوزستان هم یک استان فنی با نیروهای متخصص است و هیچ نیروی تخصصی کم ندارد و از آنها بهره خواهیم برد.
بیشتر بخوانید:بازدید فرمانده سپاه از طرحهای محرومیت زدایی در اهواز + عکس
متاسفانه اغلب در دو، سه دهه گذشته به ویژه پس از دوران جنگ تحمیلی مدیرانی که در خوزستان نصب شدهاند عمدتا ضعیف بودهاند که باعث شده است از این حجم وسیع ظرفیتها و قابلیتها، خوب بهره نبریم که تبعات آن نیز تحقق این شاخصهای اجتماعی و اقتصادی است و از این دو نظر در رده استانهای محروم قرار میگیریم.
شاید هم به دلیل نگاههای بسیار پایینی که مردم نسبت به انتخاب مدیران دارند و قوم گرایی بر آنها حاکم میشود و جدلهایی برای انتخاب مدیران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر که از چه قومی باشند را شکل میبخشند، دولت مرکزی را ناچار کرده است تن به انتخاب هر مدیر ضعیفی بدهد.
امید است که با نگاه مسئولان کشوری و البته همت و دلسوزی مسئولان استانی، شاهد آبادانی و رفع محرومیت خوزستانی باشیم
بی شک اگر صدای واحدی از نمایندگان خوزستان و افراد دغدغه مند به گوش برسد، یعنی اگر ۱۸ نماینده یکصدا حل مشکلات استان را خواستار شوند، به زودی شاهد حلشدن بسیاری از مشکلات استان خوزستان، سرزمین طلای ناب خواهیم بود.
فراموش نکنیم که با گذشت زمان، تاریخ از ما خواهد پرسید که با وجود این همه نعمتهای خدادادی در استان خوزستان، چه کردید؟!
محقق و نویسنده : نسیم آذَربَر