• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۴۷۶۶۳
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
حجتی:

بهره‌وری تولید در مزارع افزایش یافته است

وزیر کشاورزی : افزایش تولید محصولات کشاورزی و اقدامات انجام شده در حوزه آب و خاک باعث افزایش شش درصدی بهره‌وری در مزرعه شده است .

بهره‌وری تولید در مزارع افزایش یافته استبه گزارش خبرگزاری صداو سیما ، محمود حجتی در مراسم تقدیر از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: با وجود محدودیت‌های موجود در حوزه منابع آب و خاک با مصرف آب کمتر تولید بیشتری داشته ایم و میزان بهره‌وری از 38 درصد به 44 درصد افزایش یافته است که این مسئله سبب شده سالانه حدود 700 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شود.

وی گفت: اگر سالانه حدود 800 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف شود، افزایش یک درصدی بهره‌وری در این حوزه نشان‌دهنده صرفه‌جویی 800 میلیون مترمکعبی آب در هر سال است و افزایش بهره‌وری شش درصدی آب حدود چهار میلیارد و 200 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در بخش کشاورزی را به همراه داشته است که امیدواریم در سال‌های آینده نیز به کمک تولیدکنندگان برتر ادامه داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: یکی از مشکلات عمده ای که در بخش کشاورزی وجود دارد و تاکنون نتوانسته‌ایم آن را حل کنیم و می‌توان از آن به عنوان گمشده بخش کشاورزی یاد کرد، بازار و زنجیره تولید از مزرعه تا سفره‌های مردم در داخل و خارج از کشور است که متاسفانه آن طور که باید به این مسئله توجه نکرده و بازار را رها کرده‌ایم.

حجتی تصریح کرد: برخی مدیران ، طی هفت - هشت ساله دولت گذشته به بازار محصولات کشاورزی ورود پیدا کرده‌اند که متاسفانه موفق نبودند اما از مزرعه تا سفره در چهارچوب زنجیره با مشارکت تولیدکننده و حمایت دولت باید به عنوان یکی از برنامه‌های راهبردی بخش کشاورزی دیده شود و همه مسئولان به آن توجه کنند، چرا که بهترین شیوه ساماندهی محصولات کشاورزی همین روش است و بدترین آن خرید تضمینی آن از سوی دولت است.

وی افزود: اگر تولیدکنندگان نمونه کشاورزی را نسبت به متوسط تولید انواع محصولات کشاورزی مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که چندین برابر این متوسط تولید صورت گرفته است که به عنوان مثال می‌توان به افزایش سه برابری تولید گندم آبی، افزایش هفت تا 10 برابری محصولات باغی و افزایش 5 / 2 برابری ذرت دانه‌ای از سوی کشاورزان نمونه نسبت به متوسط تولید ملی اشاره کرد.

حجتی گفت: مشخص نیست چرا عده‌ای به محض افزایش تولید یک محصولی مانند گندم که با آب کمتر صورت گرفته است، مدعی می‌شوند که آب بیشتری مصرف شده و منابع آبی از دست رفته است در حالی که در گذشته همان کشاورز با آب بیشتر تولید کمتری انجام می‌داد.

محدود کردن 26 حلقه چاه غیرمجاز

وی همچنین یکی دیگر از عوامل صرفه‌جویی در مصرف آب را بسته شدن حلقه‌های چاه غیرمجاز از سوی وزارت نیرو طی سال‌های گذشته دانست و گفت: طی سال گذشته بر اساس اعلام وزارت نیرو 16 هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است که این خود عاملی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی به شمار می‌رود و امسال نیز بر اساس آخرین آمار موجود 10 هزار حلقه چاه غیرمجاز دیگر مسدود شده است.

وی گفت: همچنین 20 درصد صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی به دلیل استفاده از بذر کیفی و 35 درصد صرفه‌جویی در زمینه تولید محصولات سبزی و صیفی صورت گرفته چرا که کشت بذری آن را به کشت نشائی تبدیل کرده‌ایم.

 افزایش 44 درصدی بهره وری آب 

وزیر جهاد کشاورزی گفت: بهره وری از آب در مزارع از 38 به 44 درصد افزایش یافته و هر یک درصد صرفه جویی به معنای یک میلیارد مترمکعب صرفه جویی است.

محمود حجتی با اشاره به اینکه هنوز از وضع مطلوب فاصله داریم افزود: هنوز از منابع آب درست استفاده نمی کنیم درحالی که منابع آب در کشور ما بسیار محدود است. 

وی گفت: وزارت نیرو سال گذشته 16 هزار حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کرد و امسال نیز 10 هزار حلقه چاه دیگر بسته شد. 

وزیر جهاد کشاورزی افزود: براساس ارزیابی های انجام شده منابع آب چاه ها کاهش یافته و کشاورزان با میزان آب بسیار کمی تولید می کنند. 

حجتی گفت: در سال زراعی گذشته چند ده هزار هکتار مزرعه گندم با استفاده از روش آبیاری نواری آبرسانی شد و این مزارع بیشترین تولید را نیز داشت. 

وی افزود: کشاورزی یک بخش بهره ور و اقتصادی است و در تمام زیربخش ها شاهد افزایش بهره وری هستیم به طوری که در این چند سال ثابت شد که این بخش با کمترین ورودی سرمایه بیشترین بازده را داشته است. 

وزیر جهاد کشاورزی گفت: استفاده از بذر زودرس و مقاوم به شوری، خشکی، سرما و انواع بیماری ها و استفاده از کشت نشایی بجای کشت بذر از مهمترین طرح هایی است که در این چند سال گذشته اجرا شده است.

حجتی افزود: با اجرای طرح های نوین آبیاری و اصلاح روش کشت مصرف آب در صیفی جات یک سوم کاهش یافته است. به طوری که 30 تا 35 درصد آب برای تولید این محصولات مصرف می شود. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)