• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۴۹۱۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۰
سیاسی » سیاست خارجی
نوری المالکی:

شکست سیاست استفاده از تروریسم برای تغییر نقشه منطقه

معاون رئیس جمهور عراق : سیاست به‌کارگیری تروریسم به عنوان ابزاری برای تغییر نقشه منطقه و استفاده از احساسات طایفه گرایانه در عراق و سوریه شکست خورد.

سیاست استفاده از تروریسم برای تغییر نقشه منطقه شکست خوردبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نوری المالکی در جمع پژوهشگران مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تبیین اهداف سفرش به تهران اظهار داشت: سفر کنونی ما به جمهوری اسلامی ایران و دیدار با مسئولان عالی رتبه این کشور با هدف تحکیم و گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه و یافتن راه های بیشتر برای همکاری، تفاهم و همگامی در مرحله کنونی و مراحل آینده است.
 
وی گفت: در راس مسائلی که در این سفر و سفرهای پیشین به ایران درباره آن رایزنی کردیم، چگونگی نجات منطقه در برابر طوفانی از چالش هاست که به راه افتاده و تروریسم و سازمان های تروریستی که شکل گرفته است.
 
نوری مالکی افزود: اینها در راس مسائلی است که دشمن می خواهد علیه ایران، عراق و دیگر کشورهای منطقه از آن استفاده و آنها را ساقط کند.
 
رئیس حزب الدعوه عراق گفت: ما در منطقه با دو جبهه مواجهیم، نخست جبهه مقاومت و دیگری جبهه ویرانگری که البته این جبهه اخیرا با شکست فضاحت باری مواجه شد.
 
نوری مالکی همچنین اظهار داشت: ما در منطقه با دو پرونده مواجهیم نخست ایجاد آمادگی برای مرحله پس از داعش در عراق و سوریه و پرونده دیگر بهره گیری از پیروزی های اخیر برای حرکت به سمت آینده تا با چالش هایی که ممکن است ایجاد شود مقابله کنیم.
 
وی گفت: کشورهایی که از سازمان های تروریستی حمایت کردند و برای شکست و تجزیه عراق و سوریه نقش آنها را در محاسباتشان در نظر گرفتند هم اکنون عقب نشینی کردند به نحوی که مشکلاتشان افزایش یافته و روابط خارجی آنها به وضع نامطلوبی رسیده است.
 
معاون رئیس جمهور عراق، ناکامی در ساقط کردن رژیم سوریه، شکست در جنگ یمن و ناکامی در تلاش برای از بین بردن روند سیاسی در عراق را از شکست های فضاحت بار برخی کشورهای حامی تروریسم در منطقه برشمرد.
 
نوری مالکی با اشاره به پیروزی ها در حلب و دیگر استان های سوریه پیش بینی کرد: پیروزی ها در عراق به ویژه در موصل نیز تحقق یابد.
 
وی گفت: همه اینها مجموعه ای از پیروزی ها برای ما و شکست ها برای کشورهایی است که در برابر جبهه مقاومت ایستادگی کردند.
 
نوری مالکی هشدار داد: از طریق پیگیری روند مسائل در عراق می بینیم که کار داعش به زودی پایان خواهد یافت و این گروه تروریستی از بین خواهد رفت اما دشمنان عراق اکنون با کسب آمادگی و فراهم کردن امکانات درصدد مرحله تازه ای از فتنه انگیزی در کشور ما هستند.
 
رئیس حزب الدعوه عراق افزود: ما توانستیم فتنه داعش را سرکوب کنیم اما آنان می خواهند فتنه تازه ای ایجاد و عراق را با نیروی اسلحه تجزیه کنند.
 
 
نوری مالکی در عین حال گفت: همچنانکه بر توطئه های مختلف به ویژه توطئه داعش غلبه کردیم توطئه تجزیه عراق را نیز شکست می
دهیم زیرا ملت عراق اعم از شیعه، سنی، کرد و مسیحی همگی با تجزیه کشورشان مخالفند و اکنون بیش از هر زمان دیگر به هم نزدیکند زیرا دریافته اند که فتنه گران جز کشتار، فلاکت و آوارگی برایشان به ارمغان نیاورده اند.
 
وی همچنین با اشاره به مشکلات عراق در زمان دیکتاتوری صدام افزود: در آن مرحله روابط ما با همه عالم قطع بود و صدام وارد جنگ ها و
توطئه هایی علیه ایران و کویت شد و عراق به صورت کشوری متروک و غیرقابل قبول در منطقه و جهان درآمده بود.
 
معاون رئیس جمهور عراق گفت: ما در سال های گذشته سیاست خارجی در پیش گرفتیم که موفقیت آمیز بود و درهای روابط را به روی همه کشورهای جهان به استثنای رژیم صهیونیستی گشودیم و همه کشورها به عراق بازگشتند و سفارتخانه هایشان را بازگشایی کردند.
نوری مالکی افزود: ما موفق شدیم روابط خود را در جهان عرب نیز گسترش دهیم و کشورهای عربی پس از جدایی از عراق در دوران رژیم بعث و پس از اشغال عراق از جانب بیگانگان دوباره بازگشتند و با نظام فعلی و مردمی عراق همکاری های خود را از سرگرفتند.
 
وی همچنین با اشاره به مناسبات این کشور با عربستان تصریح کرد: روابط ما با همه کشورهای عربی به استثنای عربستان سعودی خوب است که البته علاقه مند هستیم روابط با این کشور نیز به دور از تشنج باشد اما در این زمینه قصور از ما نبوده است زیرا سیاست درهای باز را اعمال کردیم و تقصیر از جانب این کشور پادشاهی است.
 
نوری مالکی همچنین با اشاره به برقراری امنیت، نظم و ثبات در عراق گفت: ما روابط خود را با اتحادیه اروپا، روسیه، چین و ژاپن به حد مطلوبی رسانده ایم و روند آبادانی و نیز سرمایه گذاری درکشورمان آغاز و فراهم شده است.
 
وی افزود: زمانی عراق را کشور آتش نامیده بودند اما پس از تلاش ها و ایجاد ثبات در کشور توانستیم کنفرانس سران عرب را در کشورمان برپا کنیم، نیروهای بیگانه را برانیم و با رفع نواقص حاکمیت، امنیت را به کشورمان بازگردانیم.
 
رئیس حزب الدعوه عراق همچنین با اشاره به پیوندهای تاریخی سوریه و عراق و ناکامی دشمنان از ساقط کردن حکومت ها در این دو کشور گفت: وقتی اوضاع در عراق به علت دخالت های بیگانه به هم ریخت اوضاع سوریه نیز آشفته شد و آنان تصور می کردند پس از سقوط دمشق، بغداد نیز سقوط می کند.
 
نوری مالکی علت پیدایش داعش در عراق را ایجاد پایگاه های تحصن و تظاهرات در عراق دانست و افزود: در این تظاهرات که نام آن را قیام حمایت کننده از وقایع سوریه قرار داده بودند از انتقال جریان داعش به عراق استقبال کردند.
 
 وی علت ناکامی گروه های تروریستی در بغداد، کربلا و سامرا را مجاهدت بسیج مردمی در عراق دانست و افزود: در پی این ناکامی آنان به موصل رفتند اما اشغال موصل نتیجه توطئه پایگاه های تحصن و تظاهرات و شعارهایی بود که سر داده شد.
 
نوری مالکی اضافه کرد: سقوط موصل نظامی نبود بلکه بر اثر توطئه برخی کشورهای منطقه و کشورهای بزرگی بود که نقش عمده ای داشتند و قصدشان مقدمه چینی برای سقوط بغداد بود.
 
وی گفت: البته این هدف نیز به سبب مقاومت بسیج مردمی به تبعیت از فتوای مرجعیت محقق نشد.
 
معاون رئیس جمهور عراق افزود: هدف راهبردی این توطئه بازترسیم نقشه منطقه و تجزیه عراق و سوریه بود که همچنان این هدف در دستورکار قراردارد و باید دقت و مراقبت شود تا نگذاریم سایکس پیکوی جدیدی در منطقه شکل بگیرد.
 
نوری مالکی در عین حال اظهار داشت: طرح سایکس پیکوی جدید با ناکامی مواجه شده و سیاست استفاده ابزاری از تروریسم برای ترسیم نقشه جدید در منطقه شکست خورده است.
 
وی تصریح کرد: کشورهای حامی تروریسم مانند ترکیه، عربستان سعودی و قطر اکنون تضعیف شده و در معرض حمله مستقیم تروریست ها قرار گرفته اند.
 
نوری مالکی گفت: با ظهور و برجسته شدن نقش روسیه و روابطش با ایران و سوریه، نقش امریکا و غرب در منطقه رو به افول رفته و محور مقاومت سیر صعودی یافته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)