• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۷۷۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۱
بین الملل » تحلیلی

دفاع رژیم سعودی از استفاده از بمبهای خوشه ای

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ ژنرال احمد العسیری مشاور وزیر دفاع عربستان و سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودی در یمن از محاصره اقتصادی این کشور و استفاده ریاض از بمب های خوشه ای که باعث مرگ تعداد فراوانی از غیر نظامیان یمنی شده است دفاع کرد.
العسیری این اظهارات را در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی بی بی سی بیان کرد. وی در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که چرا کانتینرهای حامل مواد غذایی، سوخت و کمک هایی که می توانست جان بسیاری از افراد را در یمن نجات دهد بازگردانده شد، گفت: زیرا ما نمی خواهیم توانایی حوثی ها برای کسب درآمد و قاچاق اسلحه افزایش یابد.
خبرنگار شبکه پرسید: حتی به قیمت مرگ مردم یمن؟
العسیری پاسخ داد: نه. در عدن و مناطق تحت کنترل دولت کسی بر اثر نبود مواد غذایی جان خود را از دست نمی دهد. اگر ما منابع حوثی ها را قطع نکنیم آنها جنگ را متوقف نکرده و پای میز مذاکره نخواهند آمد.
این شبکه تلویزیونی در توضیحی گفت، با توجه به اینکه گروه های حقوق بشری، ائتلاف تحت امر عربستان را به استفاده از بمب های خوشه ای در مناطق غیر نظامی متهم کرده اند، این اقدام بر خلاف قوانین بین المللی است. انگلیس در سال 2010 پیمانی را برای متوقف شدن استفاده از سلاح های خوشه ای ساخت این کشور امضا کرد. اما بخشی از این سلاح ها که قبلا به عربستان فروخته شده بود در این جنگ مورد استفاده قرار گرفت. دولت عربستان تا چندی پیش استفاده از بمب های خوشه ای را به کلی انکار می کرد.
خبرنگار شبکه در ادامه از العسیری پرسید: می خواهم بدانم چرا عربستان این اندازه دیر حقیقت را در مورد استفاده از سلاح های خوشه ای در یمن بیان کرد؟
العسیری پاسخ داد: شما طوری در مورد سلاح خوشه ای صحبت می کنید که گویی این ها سلاح شیمیایی هستند. نه سلاح های خوشه ای شیمیایی نیستند. این سلاح ها بخشی از قابلیت های نظامی هستند که نیروی هوایی همه کشورهای جهان از آن استفاده می کنند و کشورهای زیادی آن را تولید می کنند. اینکه انگلیس تصمیم گرفته است استفاده و تولید این سلاح ها را متوقف کند به این معنا نیست که همه کشورهای جهان هم همین کار را انجام دهند.
خبرنگار گفت: اما استفاده از سلاح های خوشه ای در مکان هایی که غیر نظامیان زندگی می کنند بر اساس قوانین بین المللی ممنوع است.
العسیری: نه این اطلاعات نادرستی است که شما منتقل می کنید.
خبرنگار: پس شما اجازه دارید از سلاح های خوشه ای در مزارع استفاده کنید؟ آیا مجاز هستید از سلاح های خوشه ای در مناطقی از پایتخت که مردم در آن زندگی می کنند استفاده کنید؟
العسیری: استفاده از این سلاح در پایتخت هیچ منفعت نظامی ندارد.
خبرنگار: اما شما از سلاح خوشه ای در پایتخت استفاده کردید و عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر آن را ثبت کرده اند.
العسیری: نه این درست نیست.
شبکه تلویزیونی بی بی سی در ادامه گفت، از آغاز جنگ در یمن، انگلیس بیش از سه میلیارد پوند سلاح به عربستان فروخته است. اکنون فشار بر دولت انگلیس رو به افزایش است و گروه های حقوق بشری خواستار توقف انتقال سلاح به عربستان شده اند.
العسیری در ادامه اظهاراتش گفت: همه می گویند عربستان را مسلح می کنند. اما چنین چیزی نیست. ما قراردادهایی امضاء و پول آن را پرداخت می کنیم. این پول وارد اقتصاد انگلیس می شود و ما نیز قابلیت های نظامی خود را بهبود می دهیم. بنابراین این تصور که انگلیس به ما برای فعالیت در یمن سلاح رایگان می دهد نادرست است. ما پول این سلاح ها را پرداخت می کنیم. اگر انگلیس بخواهد فروش سلاح را به عربستان متوقف کند ما تامین کننده دیگری پیدا خواهیم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی پژوهش علوم زمین؛ ضرورت بهره‌گیری عملیاتی از داده‌ها
ناوگروه‌های ۱۰۳ و ۱۰۴ نداجا در مسیر آفریقای جنوبی هستند
شناسایی بیش از ۳۵۰۰ ملک مازاد دولتی برای مولد سازی
کنترل بازار شاهین شهر ومیمه در شب یلدا
حمایت بهزیستی سلماس از فرزندان خانه صبا
نگاهی به برنامه های رادیو صبا
پویش یلدای مهربانی برای خانواده‌های نیازمند در خوزستان
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
تجهیز نبودن خیابان ۳۰ متری فوتبال به چراغ راهنمایی
تاخیر ۲ ساعته در فعالیت مدارس و ادارات
اجرای طرح مدیریت محله‌محور در ۳۵۰ محله شهری و روستایی نقده
پیگیری روند نظارت بر فعالیت دستگاه های اجرایی استان سمنان
دستگیری عامل کلاهبردار چهار هزار میلیارد ریالی
مشارکت مردم در پویش یلدای مهربانی
ضرورت اصلاح رویه‌ها برای اجرای صحیح قانون ثبت رسمی اموال غیرمنقول
ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در فصل سرد سال تغییر کرد
حفظ خاک، رطوبت و حیات طبیعی در سایه آبخیزداری
نظارت بازرسان بر قیمت کالا‌های شب یلدا در گیلان
بوکان مهیای برگزاری انتخابات هفتمین دوره شورا‌های اسلامی شهر
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)