• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۲۶۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۷

تحریم‌های جدید آمریکا بر ضد ایران

وزیر پیشین انرژی آمریکا: "می‌خواهیم فشار را بر ایران حفظ کنیم".

تحریم‌های جدید آمریکا بر ضد ایرانارنست مونیز وزیر پیشین انرژی آمریکا امروز به مطلبی اشاره می‌کند که می‌تواند مهمترین هدف آمریکا از اعمال تحریم‌های جدید را تبیین کند.
به گزارش امروز تلویزیون سی‌ان‌ان وی پس از اینکه دولت ترامپ تحریم‌های جدید ضد ایرانی را وضع کرد گفت: "ما از روز نخست اعلام کرده‌ایم که می‌خواهیم فشار را بر ایران حفظ کنیم و این فشار را در خصوص فعالیت‌های غیر هسته‌ای این کشور افزایش دهیم".
آسوشیتدپرس در این زمینه از تعبیر دیگری استفاده می‌کند: "دولت ترامپ 19 شخص و گروه ایرانی را روز سه شنبه بابت کمک به برنامه‌های تسلیحاتی غیر هسته‌ای این کشور هدف تحریم قرار داد تا بدین ترتیب، نشان دهد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با وجود آنکه اجازه داده است توافق هسته‌ای با ایران همچنان باقی بماند، رویکرد سختگیرانه خود را در قبال این کشور حفظ کرده است."
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دومین بار در شش ماه اخیر به کنگره اعلام کرد که ایران به توافق اتمی پایبند بوده است. از طرف دیگر دولت ترامپ ادعا کرد که ایران اگر چه به توافق اتمی پایبند بوده است اما  به روح توافق هسته‌ای پایبند نبوده است. اکنون دولت ترامپ تحریم‌ های جدیدی ضد ایران  وضع کرده است. 
احتمالًا یکی از اهداف این رویکرد تحریمی جلب رضایت متحدان سنتی خود - از جمله رژیم صهیونیستی و عربستان - می‌باشد. زیرا دولت ترامپ در ماه آوریل گذشته، تحریم‌های جدیدی را بر ضد ایران اعمال کرد تا به زعم خود نشان دهد موضع وی در قبال جمهوری اسلامی به هیچ وجه تلطیف نشده است. 
این خواسته رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی بوده است. 
کاخ سفید روز دوشنبه به کارشناسان خارج از کاخ اعلام کرد این نمایشنامه را از طریق مجازات بیش از 10 شخص و سازمان ایرانی دیگر و همچنین شبکه‌های تأمینی که در برنامه موشک‌های بالستیک ایران و سایر رفتارهای خلاف این کشور مشارکت دارند، دوباره تکرار خواهد کرد.
اعمال تحریم‌ها می‌تواند انگیزه‌های دیگری نیز داشته باشد؛ انگیزه‌هایی مانند «دامن زدن به اختلافات سیاسی در ایران»، «تضعیف دولت ایران» و ... آنهم در زمانی که کشور شرایط حساس پس از رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری را پشت سر می گذارد.
ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود در کمیته اقدام سیاسی آمریکا - اسرائیل گفت: "اولویت نخست من، برچیدن توافق فاجعه‌بار با ایران است." وی در جریان رقابت‌های انتخاباتی، معمولاً این موضوع را مطرح می‌کرد و توافق هسته‌ای ایران را "مصیبت بار" می‌خواند.
«استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا نیز در این باره گفت: "تحریم‌ها پیامی واضح را در این خصوص مخابره می‌کنند که آمریکا نمی‌تواند رفتارهای تحریک کننده و ناپایدارکننده  ایران را تحمل کند، و چنین موضوعی را تحمل نخواهد کرد." 
ظاهراً منظور این مقام آمریکایی از «رفتارهای تحریک کننده و ناپایدار کننده ایران» حمایت تهران از دمشق و بغداد در برابر سناریوی آمریکایی و صهیونیسیتی داعش است. 
جالب اینکه با وجود قرار گرفتن مقاومت اسلامی (به رهبری ایران) در خط مقدم مبارزه با تروریسم داعش در منطقه منوچین گفت: "این دولت (دولت کنونی آمریکا) با پشتکار، فعالیت‌های زیان‌آور ایران را هدف قرار خواهد داد؛ از جمله حمایت کشور آنها از تروریسم که همچنان هم ادامه دارد و ..."
هر چند دولت آمریکا به بدعهدی شناخته شده است اما به نظر می‌رسد قرار نیست آمریکا خارج از دامنه تحمل تهران اهرم‌های فشار خود را تقویت کند. ممکن است در نهایت این تحریم‌ها در عمل اجرایی نشود یا با امتیازاتی که شرکای اروپایی آمریکا به تهران در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی می‌دهند خشم و واکنش تهران مهار شود. 
علاوه بر این، نباید از این واقعیت غفلت کرد که تحریم‌های امریکایی با وجود احتمالا بی‌تأثیر بودن آن پیامدهای سیاسی و اقتصادی متعددی برای جمهوری اسلامی ایران دارد، که برخی از آنها عبارت است از:
1- ناامن کردن شرایط آزاد سرمایه‌گذاری خارجی در ایران؛ به عبارت دیگر جلوگیری از  سرمایه‌گذاری آزاد خارجی در ایران
2- شکستن قبح اعمال تحریم ایران پس از توافق هسته‌ای و در نتیجه زمینه‌سازی برای تسهیل اجرای تحریم‌ها در مواقع لزوم 
به گزارش امروز شبکه خبری سی‌ان‌ان، مونیز در عین حال توافق اتمی ایران و پایبندی به آن را به نفع همگان دانست. ارنست مونیز به عنوان وزیر انرژی آمریکا در دوران اوباما در مذاکرات اتمی با ایران حضور داشت.
مونیز در ادامه به گونه تصریح می‌کند که سیاست تحریمی دولت ترامپ استمرار همان سیاست دولت اوباما است؛ آنجا که می‌گوید: "ما همیشه گفته‌ایم که این توافق اتمی برای از بین بردن تهدید ناشی از وجود تسلیحات اتمی وضع شده است ... و آنگاه اعلام کرده‌ایم که می‌خواهیم که فشار را بر ایران حفظ و در رابطه با دیگر فعالیت‌های ایران افزایش دهیم."
وی درباره خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای نیز گفت: اول از همه باید بگویم که من از خروج (آمریکا) از توافق اتمی حمایت نمی‌کنم. خروج از توافق اتمی تنها یک اقدام یکجانبه است و دیگر کشورها این کار را انجام نخواهند داد. تحریم‌هایی که ما پیش تر ضد ایران وضع کردیم به این سبب موثر بودند که جامعه بین‌المللی با ما درباره آنها متحد و هم نظر بودند. اگر ما از توافق اتمی خارج شویم آنگاه شاهد اجماع جهانی دوباره ضد ایران نخواهیم بود." 

------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعتکاف یکی از بهترین فرصت‌های تربیتی است
استقبال زرندی‌ها از مراسم معنوی اعتکاف
تعطیلی ۴ مرکز درمانی غیرمجاز در شیراز
درخشش هنرمند مازندرانی در رویداد معتبر بین‌المللی صنایع‌دستی
دستگیری سارقان منازل در نجف آباد
از ژنتیک تا جراحی؛ تحولات نوین درمان سرطان‌های گوارشی در اردبیل
خودرو حامل مواد مخدر به مقصد نرسيد
رسید کاغذی سلامتتان را به خطر می‌اندازد
توزیع ۱۵۵ میلیون لیتر سوخت ماشین‌آلات کشاورزی در آذربایجان غربی 
افزایش قیمت تمام کالاها باید تحت نظارت و کنترل باشد
فعالیت انتقال خون ظریف، فنی و حساس است
کشف شمار زیادی اقلام مسروقه از مخفیگاه ۳ سارق در کرمان
بازدید استاندار از فریمان و افتتاح چند دامداری
کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ فردا در صحن علنی بررسی می‌شود
رسانه‌ها صدای مطالبات مردم باشند
رعد پدافند هوایی همدان، در جایگاه سوم سوپر لیگ کاراته کشور
ثبت نام کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور فقط از طریق سازمان سنجش
حل و فصل پرونده ملکی شهرستان بروجرد به ارزش ۳۵ میلیارد تومان
مشوق‌های مالی، موتور محرک سرمایه‌گذاری در بهره‌وری انرژی
مالیات‌های نشان‌دار نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های عمومی دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۱ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۵ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)