• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۸۴۴۲۴
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما؛

دادگستری کمبود اختیارات ندارد

وزیر دادگستری با بیان اینکه این وزارت با کمبود اختیارات مواجه نیست، گفت: مسئولیت همه مسائل مربوط به قوه قضاییه و دیگر قوه ها و رسیدگی به آنها با وزارت دادگستری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علیرضا آوایی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: مسئولیت همه مسائل مربوط به قوه قضاییه و دیگر قوه ها و رسیدگی به آنها مانند بحث دفاع از لوایح قضایی، ارتباط با نمایندگان مجلس، پاسخگویی با نمایندگان در ارتباط با ابهامات مردم در مورد قوانین و لوایح البته با رعایت استقلال اصل قوای سه گانه، پیگیری بودجه قوه قضاییه، تقویت تعاملات با وزارت دادگستری است.
او افزود: موفقیت در امور محوله فوق را خدمتی بزرگ به کشور می دانیم. 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
 
آوایی گفت: معتقدم نظام قادر است که عدالت قابل قبول و مطلوب مردم را به سرانجام برساند چون اگر این توقع مردم را برآورده نکنیم با آسیب های جدی مواجه خواهیم بود، ابزار و امکانات برآورده سازی توقعات مردمی وجود دارد و این مهم از مطالبات جدی رهبری هم است.

وزیر دادگستری گفت: شفاف سازی اداری لازمه تحقق عدالت در جامعه است. 

علیرضا آوایی در استودیوی برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما شفاف سازی در لوایح اداری را لازمه تحقق عدالت بیان کرد و افزود: مبارزه با فساد اداری مالی و اجتماعی بجز با شفافیت حاصل نخواهد شد هرچه ما کارگزاران بیشتر به این باور برسیم و این معنا را در زندگی کاری و شخصی خود عملی کنیم این روحیه تا سطوح پایین جامعه جاری و ساری خواهد شد. 

وی گفت: کاهش تصدی گری دولت و حکومت از مواردی است که هم رهبری و هم قوای سه گانه به آن تأکید داشته و دارند. باید اختیارات به مردم واگذار شود وقتی همه چیز دست مردم باشد فقط نظارت آنها با ما خواهد بود اینگونه می توانیم بهتر به سمت عدالت حرکت کنیم البته این عدالت باید از درون ما بجوشد. 

آوایی ادامه داد: یکی از مهمترین آسیب هایی که می تواند ما را در معرض مشکلات قرار دهد بحث فساد است و این آسیب نه در شأن نظام و نه در شأن ملت است قدری غفلت سبب شده که در جمهوری اسلامی ایران صحبت از انواع فساد کنیم قرار ما این نبود که در جامعه فساد رایج شود اما به هر حال با توجه به گرفتاری ها و غفلت های گوناگون این اتفاق افتاده است. 

وی گفت: در دولت و قوه قضاییه این عزم را می بینیم که به سمت ریشه کن کردن فساد برویم در حال حاضر راهی نداریم بجز اینکه در جهت مبارزه با فساد همه با هم گام برداریم اگر قرار است اعتماد مردم را حفظ کنیم باید توقعات مردم را برآورده سازیم و میزان فساد را پایین بیاوریم و جایگاه کشور را از نظر سلامت اداری ارتقا بدهیم که امیدوارم بتوانیم در چهار سال پیش رو گام های مثبتی را برداریم.

آوایی ادامه داد: وزیر دادگستری کمکی برای قوه قضاییه در دولت و مجلس است البته هر قدر تعاملات میان ما و دوستان بیشتر باشد کارها آسانتر و سریعتر پیش خواهد رفت اما اینکه از نظر ساختاری وزیر دادگستری بتواند  بر قوه قضاییه نظارت کند بنده از قانون چنین چیزی دریافت نکرده ام. 

وزیر دادگستری افزود: قانونی که در سال 94 برای وزارت دادگستری تعیین شده ما را مکلف می کند تا اگر مردم از نمایندگان سؤالاتی داشتند سازمان های وابسته باید پاسخگو باشند، در ارتباط با امور قضایی، قضات مستقل هستند و نمایندگان هم نه متوقع هستند و نه دخالت می کنند حتی رئیس قوه قضاییه هم دخالتی در رابطه با تصمیمات و احکام قضات ندارد. 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 دانلود
 
آوایی گفت: اگر درخواستی به وزارت دادگستری برسد مبنی بر اینکه زندان فلان استان وضع نامناسبی دارد ما آن را به سازمان های مربوطه ارجاع می دهیم غالباً همه سؤالاتی که در گذشته به وزارت دادگستری ارسال شده بود پاسخ داده شده است. 

او افزود: چون در دوره قبل وزیر دادگستری نبودم به جزئیات نمی توانم پاسخ درستی بدهم اما آنچه معلوم است اینکه نقش وزیر دادگستری در ارتباط با لوایح مجلس فعال است. 

آوایی گفت: همیشه یکی از مهمترین دغدغه های من رسیدگی به تعزیرات بوده است چون در این بخش قدرت وجود دارد و سر و کار با حقوق ملت، جامعه و مردم درد پس کار بسیار سخت و حساسی است البته سازمان تعزیرات هم نسبتاً چابک است و می تواند بسیاری از مشکلات مردم را حل کند از سوی دیگر اگر غفلتی صورت پذیرد و جامعه نگری انجام نشود نگاه مردم و تعزیرات تغییر خواهد کرد برنامه داریم که در این مورد هم ورود کنیم و تعزیرات را به نقطه مطلوب برسانیم زیرا اگر در جایی یک رأی ظالمانه صادر شود می تواند یک خانواده و جامعه را نابود کند. 

وزیر دادگستری افزود: ستاد حقوق بشری که در وزارت دادگستری وجود دارد یک ستاد فرادستگاهی است که از بخش های مختلف دولت و مجلس در آن نقش دارند به نظر من در معارف دینی ما آنقدر بحث حقوق بشر و حقوق شهروندی و حقوق عامه با ارزش است که اگر با هر سه قوا همچنین مجموعه ای داشته باشیم باز هم جا دارد که به این هماهنگی و رویکرد که چیزی جز اتحاد برای رفع مشکلات و آسان سازی و هم افزایی در امور شهروندی نیست به وجود بیاید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش ملی فیزیولوژی تمرین در زنجان
تمدید مهلت نام نویسی در رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» در زنجان
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
آیین استقبال از شهید مرزبان در یاسوج
سلامت روان نوجوانان در تیررس خشونت سایبری
برخورد پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
بازدید از روستای بیاضه
تأکید بازاریان و اصناف زنجان بر حفظ آرامش، ثبات اقتصادی و امنیت بازار
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
ابلاغ پیام تسلیت ریاست مجلس به بیت آیت الله شفیعی
حضور نماینده زنجان در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ دی ۱۴۰۴
برگزاری ‌‌اولین جشنواره ملی ترجمان دانش
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۴
استقرار اورژانس پیش بیمارستانی در گلزار شهدا
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
دستگیری متهم به سرقت تجهیزات انتقال گاز در فریمان
اعتکاف، فرصتی برای تقویت ارتباط معنوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
اعلام زمان و مکان تشییع شهید انتظامی رحیم مجیدی
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)