• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۹۸۸۲۲
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۴
به مناسبت هجدهم ذى الحجه؛

عید غدیر خم بر مسلمین مبارک

عید کمال دین. سالروز اتمام نعمت و هنگامه اعلان وصایت و ولایت، امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیه السلام بر همگان خجسته باد.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ کاربران فضای مجازی هم فرا رسیدن عید غدیر خم را گرامی داشتند.
عید غدیر خم بر مسلمین مبارک عید غدیر خم بر مسلمین مبارک عید غدیر خم بر مسلمین مبارک عید غدیر خم بر مسلمین مبارک عید غدیر خم بر مسلمین مبارک عید غدیر خم بر مسلمین مبارک عید غدیر خم بر مسلمین مبارک عید غدیر خم بر مسلمین مبارک
عید غدیر خم مصادف با 18 ذی الحجه است که آیه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِى»(آیه 3 سوره مبارکه مائده) بر قلب حضرت محمد(ص) نازل شد و پس از آن پیامبر اکرم(ص) با فراخواندن همه حج‌گزاران فرمودند: «مَن کُنتُ مولاه فَهذا علیّ مولاه أللهم والِ من والاه و عادِ من عاداه» و به این ترتیب جانشینش را برای تمامی مسلمانان اعلام و تمام کرد. عید غدیر بزرگترین عید مسلمانان و به نام عیدالله الاکبر معروف است. 
در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ‌ الاکبر (بزرگ‌ترین عید الاهی)، عید اهل بیت محمد(ص)،  و اشرف الاعیاد (والاترین عید)  برای این روز به کار رفته است.
واقعه غدیر در سفر حجة الوداع سال دهم هجری و در سرزمین غدیر خم روی داد. رسول خدا(ص)، در غدیر خم مردم را گرد آورد و دست علی(ع) را بلند نمود تا همگان او را ببینند و فرمود: «ای مردم، آیا من از خود شما، بر شما بیشتر ولایت ندارم؟» مردم پاسخ دادند: «آری،‌ای رسول خدا.» حضرت فرمود: «خداوند ولیّ من است و من ولیّ مؤمنین‌هستم و نسبت به آنان از خود آنان بیشتر ولایت دارم. پس هر کس که من مولای اویم، علی مولای اوست.» رسول خدا(ص) سه‏ بار این جمله را تکرار کرد و فرمود:
«خداوندا، دوست بدار و سرپرستی کن، هر کسی که علی را دوست و سرپرست خود بداند و دشمن بدار هر کسی که او را دشمن می‌دارد و یاری نما هر کسی که او را یاری می‌نماید و به حال خود رها کن، هر کس که او را وا می‌‏گذارد.»
سپس خطاب به مردم فرمود: «حاضران این پیام را به غایبان برسانند.»
شیعیان در سراسر جهان این روز را جشن گرفته، مراسم مختلفی در گرامی‌داشت آن برگزار می‌کنند. برگزاری این جشن از شعائر شیعه محسوب می‌شود.
غدیر به چه معناست؟
غدیر در لغت به معنای آبگیر است؛ گودالی در بیابان که آب باران در آن گرد آید. در میان راه دو شهر بزرگ مکه و مدینه، محلی است به نام «جُحفه» که در زمان رسول گرامی اسلام، کاروانیان حج از آنجا عبور می کردند،اما علت نام گذاری این غدیر به خم، آن است که آبگیر آنجا به شکل خُمِ رنگرزان بوده و برخی قبایل صحرایی، گاه جامه‏ های رنگ کرده خود را در این آبگیر می‏ شسته‏ اند.
چند نفر در غدیر جمع شدند؟
طبق نقل قول های مختلف تعداد جمعیت حاضر در غدیر از 1300 نفر تا 120 هزار نفر گزارش شده است. اما نکته بسیار مهم این است که بیشترین تعداد جمعیت حاضر در غدیر، طبق‌ روایاتی که در منابع پنج قرن اولیه آمده، هفده‌ هزار نفر گزارش شده است. رقم‌های‌ بالاتر مربوط به بعد از قرن پنجم است.
نخستین خطبه غدیریّه را چه کسی خواند؟
حدود سی سال پس از اجتماع عظیم و بی نظیر مسلمانان در غدیر خم، اولین اجتماع گسترده مردم در سالگرد آن روز تاریخی و سرنوشت ساز در ایام حکومت امیرالمؤمنین (ع) و حضور آن حضرت در کوفه اتفاق افتاد، روزجمعه ای مصادف با سالگرد غدیر خم شد و علی (ع) فرصت را مناسب دید تا در اجتماع مردم در نماز جمعه، خطبه ای در معرفی غدیر و تبیین ابعاد گوناگون آن ایراد نماید و مسلمانانی را که عصر پیامبر خد (ص) را درک‌ نکرده بودند و غالباً از جریان غدیر بی اطلاع بودند، و اگر هم سخنی شنیده بودند باز به عمق حادثه غدیر پی نبرده بودند، با غدیر خم آشنا کند. نخستین مجلسی که در سی امین سالگرد غدیرخم تشکیل شد، همراه باسخنرانی شخص اول جریان غدیر بود، امیرالمؤمنین (ع) در آن مجلس ازغدیرخم به عنوان عید بزرگ مسلمانان یاد  و بدین ترتیب سنّت حسنه عیدگرفتن روز غدیر را پی ریزی کرد، و در حقیقت آغاز جشن های غدیر که در طول تاریخ شیعه از اعیاد مهم به شمار آمد باهمان خطبه غدیریه امیرالمؤمنین (ع) بود.
مومنان در روز عید غدیر چه وظیفه ای دارند؟
امیرمؤمنان علی علیه السلام درباره وظایف مؤمنان در روز عید غدیر فرمود: «[در این روز] با گسترش دادن در هزینه و لوازم خانواده‏ تان به سوی آنان بروید و به برادرانتان نیکی کنید. خدای را برای آنچه به شما بخشیده است، سپاس گویید. با هم باشید؛ که خداوند، جدایی و پراکندگی شما را سامان می‏ بخشد. به یکدیگر نیکی کنید؛ که خداوند، الفت شما را پایدار می‏سازد. نعمت‏های خدا را به همدیگر هدیه دهید؛ که خداوند چندین برابر عیدهای پیشین و عیدهای آینده به شما پاداش می‏دهد؛ پاداشی که ویژه چنین روزی است. نیکی‏ کردن در این روز، ثروت را ثمر بخش می‏ سازد و بر عمر می‏ افزاید. هم‏دردی کردن و مهرورزی با یکدیگر در این روز، رحمت خداوندی را جلب می‏کند. آن اندازه که توان دارید از فضل خداوند برای برادران و خانواده‏ تان با بذل آنچه موجود است، آماده و فراهم سازید. لبخند و شادمانی را میان خویش و در برخوردهایتان آشکار سازید و ستایش و سپاس خداوند را بر آنچه به شما بخشیده است، نمایان کنید».
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انسداد مقطعی چند محور مواصلاتی زنجان به علت بارش‌ برف در بامداد سه شنبه
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
افتتاح سومین کارخانه آسفالت زنجان در سال آینده
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
پایان فعالیت شبکه سازمان‌یافته حفاری غیرمجاز در تبریز
تدارک رادیو زنجان در گرامیداشت حماسه نهم دی
اجرای طرح آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن در استان زنجان از ۱۴ دی ماه
تعیین ۴۷۰ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ دی ۱۴۰۴
مراقب لینک های جعلی کلاهبرداری باشید
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۹ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۹ دی ماه ۱۴۰۴
بررسی چالش‌های توزیع دارو و مکمل‌های انسانی در گیلان
مجازی و تعطیل شدن مدارس برخی شهر‌های خوزستان در نهم دی
۳ هزار خوزستانی از خسارت سیلاب در امان نماندند
توقیف محموله ماهی قاچاق در آستارا
ایران عاشورایی، از ۹ دی تا دفاع مقدس ۱۲ روزه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی استان همدان، نهم دی ماه
لغو امتحانات داخلی مدارس مهاباد در روز چهارشنبه
دستگیری عامل تیراندازی در بم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور؛ ۸ دی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله میرشفیعی
بیانیه سپاه پاسداران: مقتدرانه از امنیت ایران دفاع می‌کنیم
برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی در دستور کار دستگاه قضا
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
پیدا شدن جسد دو نفر از سه جوان غرق‌شده در سد و رودخانه سرپری
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پویش «مامان بابام، نور چشام»، در شبکه نهال  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)