• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۸۲۱۳۶
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۹

نگرانی توتال از عواقب طرح توسعه یک شبه محمد بن سلمان و آینده عربستان

شرکت های بین المللی  با وجود تبلیغات گسترده ای که ولیعهد عربستان برای اجرای طرح توسعه موسوم به چشم انداز  2030 به راه انداخته است به دلیل وضعیت آتی این کشور،  در خصوص مشارکت در این طرح تردید دارند.

نگرانی توتال از عواقب طرح توسعه یک شبه محمد بن سلمان و آینده عربستان

هنوز شرکت های  بزرگ بین المللی در خصوص مشارکت در  طرح چشم  انداز 2030 محمدبن سلمان تردید دارند و نسبت به بازگشت سرمایه های خود اطمینان ندارند. ریشه این بی اعتمادی سود آوربودن یا نبودن طرح های پیشنهادی عربستان نیست بلکه مسئله ثبات و بی ثباتی در این کشور است. این نگرانی در سخنانی که پاتریک پویان Patrick Pouyanne مدیر ارشد اجرایی توتال در جریان نشستی در لندن ابراز کرد موج می زند. وی ضمن ابراز تردید در خصوص امکان تغییر یک شبه ماهیت وهابی نظام سیاسی عربستان به یک نظام غیردینی و سکولار و با اذعان به مقاومت نسل قدیمی عربستان در برابر اصلاحات تحمیلی به طور ضمنی احتمال دچار شدن محمد بن سلمان به سرنوشت گورباچف را بعید ندانست و گفت :" « آیا بیاد می آورید که برای گورباچف چه اتفاقی افتاد؟".همچنانکه از اظهارات مدیر اجرایی شرکت توتال بر می آید این شرکت در خصوص سرنوشتی که امکان دارد در انتظار عربستان باشد به شدت نگران است و احتمال اینکه دیگر شرکت های اروپایی نیز نگرانی های مشابهی داشته باشند بعید نیست. زیرا طرحی که محمد بن سلمان برای توسعه این کشور ارائه داده است هرچند ظاهری فریبنده دارد اما فاقد شاخص های  توسعه به معنای علمی آن است.
این طرح بیش از آنکه با واقعیت های عربستان همخوانی داشته باشد پاسخی به نیازهای سیاسی محمد بن سلمان است که با دور زدن عرف رایج برای انتقال قدرت، از طریق کودتای سفید بر سرکار آمده است و برای سرپوش گذاشتن بر این مسئله  و همراه کردن نسل جدید به ارائه این طرح اقدام کرده است. وی برای  اجرای این طرح نه تنها با نسل قدیم و بخصوص بخش دینی آن بلکه با نسل جدید هم مشکل دارد و افرادی مانند محمد بن نایف که خانه نشین شده اند دنبال فرصتی مناسب برای اعاده موقعیت قبلی خود می گردند.ضمن اینکه نباید از این واقعیت نیز غافل شد که جنگ سنت و مدرن در عربستان سابقه بسیار طولانی دارد و این منازعه بعد از جنگ دوم یعنی از زمان راه یافتن پای امریکا به این کشور جریان داشته و حتی در مواردی قربانی نیز داشته است و به نوعی می توان گفت که فیصل بن عبد العزیز پدر بزرگ محمد بن سلمان در دهه 70 خود قربانی این منازعه شد.
از این رو تکیه گاه محمد بن سلمان برای اجرای این طرح،  دولت ترامپ است که خود لرزان است و در داخل و خارج با مشکلات عدیده ای روبروست و هنوز معلوم نیست که بتواند دوره چهارساله خود را به اتمام برساند.  تکیه گاه بعدی محمد بن سلمان برای اجرای طرح 2030 دولت افراطی نتانیاهو  است که آن هم مانند دولت ترامپ با چالش  های داخلی و خارجی عدیده ای مواجه است.با توجه به این موارد برخلاف تبلیغات گسترده جاری چشم انداز روشنی برای اجرای طرح 2030 دیده نمی شود و احتمال اینکه اجرای این طرح عربستان را وارد تونل تاریک کند وجود دارد.
----------------------------
 احمد کاظم زاده ­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی واحدآندوسکوپی و کولونوسکوپی در بیمارستان شهید سلیمانی شهر قدس
آسمان آباد؛ قدم در مسیر آبادانی گذاشت
خبر‌های خوش از توانمندی‌های سیستان و بلوچستان
رفع مشکل اختلال در شبکه تلفن همراه خشکبیجار
صید چشمگیر ماهی سفید در آغاز فصل؛ غافلگیری صیادان مازندران
طلای هشتم ایران برای تیم تنیس روی میز دونفره بانوان
تشخیص به‌موقع «تنبلی چشم»، کلید حفظ بینایی کودکان
عطر و بوی شهادت در روستای بیهود قائنات
برگرداندن طلا به صاحبش با تلاش مأموران انتظامی
کشف و ضبط ۳۸۰ کیسه کود شیمیایی در هشترود
تشییع و تدفین شهید یعقوب فرد سالارزهی امروز در شهرستان هامون
برد و تساوی نمایندگان هرمزگان در لیگ دسته سوم فوتبال
هاشم بیگی فینالیست شد
پیوندی ازجنس خدمت بی منت درحوزه سلامت درمناطق محروم آذربایجان غربی وخراسان جنوبی
درخشش دانش آموزان کوهدشتی در دوازدهمین دوره مسابقات رباتیک کشور
اخبار کوتاه ۲۲ آبان در گلستان
یزد، میزبان کنفرانس ملی آموزش با رویکرد الهی
بزرگداشت هفته مازندران توسط دانش‌آموزان قائم‌شهر
آیین تجلیل از واقف ۳۰ هزار جلد کتاب در رشت
آغاز عملیات اجرایی محور بندرترکمن به یساقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)