پخش زنده
امروز: -
دانشمندان موفق به کشف راه تولید حشرهکش مهربان با زنبورها شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از یورونیوز، دانشمندان به دانش چگونگی تولید حشرهکشی دست یافتند که آفات را از بین ببرد اما به حشرات مفید مانند زنبورها آسیبی وارد نکند. به این ترتیب تولید حشره کشی که دوست دار زنبورها باشد به واقعیت نزدیک شده است. استفاده از آفتکشهای موجود در جهان به دلیل اثرات فاجعهبار سمهای شیمیایی بر محیط زیست به ویژه بر جامعه زنبورها و همچنین تاثیر منفی آنها بر گرده افشانی گیاهان، همواره مورد بحث بوده است. با این وجود در کشاورزی مدرن با استدلالِ ضرورت تامین مواد غذایی جوامع به میزان انبوه و به قیمت مقرون به صرفه، از این آفتکشها به طور گسترده استفاده میشود.
گروهی از دانشمندان در جریان تحقیقات جدید در آمریکا، به بررسی مقاومتِ طبیعی زنبورهای عسل و همچنین زنبورهای بزرگ در مقابل برخی از حشره کشها پرداختند. آنها دریافتند که زنبورها به آفتکشهای پریتروئیدی بسیار حساس هستند اما در مقابل برخی از انواع دیگر آفتکشها مقاوم هستند. در این تحقیقات دانشمندان کشف کردند، ملکول هایی که توسط پریتروئیدها در سلولهای زنبور عسل هدف قرار میگیرند و به اصطلاح کانالهای سدیم نامیده میشوند این توانایی را دارند تا در مقابل تاثیرات این گونه از آفتکشها مقاومت کنند. این کشف این امکان را به وجود آورده است تا محصول شیمیایی جدیدی طراحی شود تا بتوان با آن کانالهای سدیم دیگر حشرات غیر از زنبورهای عسل را هدف قرار داد. به عبارت دیگر نسل جدیدی از آفتکشها به وجود آمده است که زنبورها قادر به مقاومت در مقابل آن باشند اما دیگر حشرات نتوانند در برابر آن از خود مقاومتی نشان دهند.
اگرچه تصور می شود تولید محصول نهایی و استفاده از آن به طور گسترده از سوی کشاورزان زمان بر باشد، با این وجود کشف جدید امید به یافتن راهی برای نجات نسل زنبورها را به طور قابل توجهی افزایش داده است. تامین سه چهارم محصولات غذایی در جهان به لطف زنبورها و دیگر گرده افشانها میسر است اما از بین رفتن زیستگاه های وحشی، بیماری و استفاده بیرویه از سموم در دهههای اخیر، جمعیت آنها را به شدت کاهش داده است.