• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۲۷۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۷
بین الملل » غرب آسیا
وزير نفت سوريه؛

تخريب هدفمند تأسيسات نفتي و گازي سوريه

علی سلیمان غانم گفت: تروریست‌ها و به اصطلاح ائتلاف بین المللی در هفت سال گذشته به صورت هدفمند به تخریب تاسیسات نفتی و گازی سوریه اقدام و بیش از ۶۸ میلیارد دلار به این بخش خسارت وارد کرده اند.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، وزیر نفت سوریه گفت: تروریست‌ها و به اصطلاح ائتلاف بین المللی در هفت سال گذشته به صورت هدفمند به تخریب تاسیسات نفتی و گازی سوریه اقدام و بیش از ۶۸ میلیارد دلار به این بخش خسارت وارد کرده اند.
علی سلیمان غانم وزیر نفت و منابع معدنی سوریه در گفتگوی اختصاصی با این شبکه درباره سفرش به روسیه گفت: «دیدار‌هایی که در دو روز گذشته در روسیه داشتم، نتیجه نشست سوچی بود و ما توافقنامه‌های متعددی را در زمینه نفت امضا کرده ایم. پس از نشست سوچی نشست‌هایی را در خصوص شرکت‌های نفتی روسیه مسئول این امر برگزار کردیم و جلساتی را در این خصوص داشتیم و امروز نقشه راه مشخصی را برای این طرح‌ها داریم که یا اجرای آن‌ها آغاز شده است و یا در مرحله مقدمات اجرا است. ما برنامه کاری را برای این طرح‌ها آماده کرده ایم و شب گذشته نیز با وزیر انرژی روسیه دیداری برگزار و نقشه راه طرح‌های نفتی را امضا کردیم. ما روابط طولانی با دوستان روس داریم و به ویژه در زمینه نفت که به ده‌ها سال پیش برمی گردد و شرکت‌های روس در طول بحران در سوریه، این کشور را ترک نکردند. علاوه بر این ما قرارداد‌ها و یادداشت‌های تفاهم زیادی با شرکت‌های روس داریم.

وي افزود: بر اساس این نقشه راه، ما توافقی در خصوص حفاری و اکتشاف و مشارکت در تولید در سه بلوک زمینی و یک بلوک دریایی و همچنین در توسعه پالایشگاه بانیاس به منظور راه اندازی و توسعه این پالایشگاه و همچنین احداث واحد پالایشگاهی در حمص داریم. در افزایش تولید فسفات نیز توافقی با طرف روس داریم و همچنین قرارداد سرمایه گذاری و مشارکت در تولید فسفات وجود دارد. یک مرکز مطالعات نفتی در دمشق تاسیس خواهد شد که تاثیری مثبت در همه بخش‌ها و طرح‌های نفتی خواهد داشت. توافقی در خصوص آموزش نیرو‌های فنی و تبادل تجربه‌های فنی بین وزارت نفت و شرکت‌های روس در مرحله آینده داریم. در هفت سال گذشته که درگیر جنگ با تروریست‌ها بودیم دیدیدم که به صورت هدفمند بخش نفت سوریه توسط گروه تروریستی داعش یا آنچه که نیرو‌های ائتلاف بین المللی نامیده می‌شود مورد هدف و تخریب قرار گرفته است و میزان خسارت وارد شده به بخش نفت سوریه از ۶۸ میلیارد دلار فراتر رفته است که شامل خسارت‌های مستقیم و غیر مستقیم است. این بخش همچنین خسارت‌های انسانی گسترده‌ای را شاهد بوده است و حدود ۲۳۰ نفر در این بخش شهید شده اند، حدود ۱۶۴ نفر زخمی شده اند، بیش از ۱۲۰ نفر نیز ناپدید شده اند.»

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

غانم افزود: «ما در وزارت نفت در طول جنگ فعالیت خود را متوقف نکرده ایم و برای راه اندازی و فعالیت مجدد تاسیساتی که تروریست‌ها تخریب کرده اند تلاش کرده ایم و به این طرح‌ها و فعالیت‌ها ادامه می‌دهیم و بسیاری از طرح‌ها زمینه راه اندازی مجدد این تاسیسات را فراهم کرده است. در واقع ما ارتش اقتصادی بودیم که گام به گام همراه با آزادسازی مناطق برای بازسازی و راه اندازی تاسیسات نفتی پیش رفتیم. تولید نفت ما ابتدای سال گذشته از دو هزار بشکه در روز و تولید گاز ما از شش و نیم میلیون مترمکعب فراتر نمی‌رفت، اما ما امروز به تولید ۱۶ میلیون متر مکعب گاز و ۲۰ هزار بشکه نفت در روز و یک میلیون تن فسفات رسیده ایم. این نتیجه فعالیت‌ها و تلاش‌های ما در وزارت نفت بوده است و نیرو‌های ما به محض آزادسازی، وارد تاسیسات نفتی می‌شدند و ما پیش از آزادسازی این تاسیسات برنامه کاری را برای آن تدوین کرده بودیم تا با سرعت بالا بتوانیم آن‌ها را راه اندازی کنیم و این چیزی است که انجام شد و ما را برای افزایش تولید نفت و گاز یاری کرد.

وي گفت: ما تولید نفت خود را تا سال آینده به بیش از دویست هزار بشکه و به طور مشخص ۲۱۹ هزار بشکه در روز خواهیم رساند و این به علت پیروزی‌ها و دستاورد‌های ارتش جمهوری عربی سوریه و آزادسازی همه تاسیسات نفتی و تلاش‌های کارکنان و تکنسین‌های وزارت نفت برای راه اندازی این تاسیسات و همچنین حفاری‌ها و اکتشاف‌ها در آینده خواهد بود. بر اساس برنامه‌هایی که ما تدوین کرده ایم، پایان سال آینده تولید گاز ما به حدود ۱۹ میلیون متر مکعب و نفت حدود ۷۰ هزار بشکه در روز و فسفات دو و نیم تا سه میلیون تن خواهد رسید.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا در مسیر اقتصادی نیز به دوستان خود وابسته بوده اید و در آینده به این کمک‌ها چگونه پاسخ خواهید داد، گفت: «عنوان اصلی و گرایش دولت به طرف دوستان واقعی سوریه است که در طول جنگ ما را تنها نگذاشتند. در واقع این رویکردی است که ما بر اساس آن اقدام می‌کنیم. در فعالیت نفتی خود با دوستان خود همکاری می‌کنیم و امروز با دوستان روس توافقنامه‌ها و قرارداد‌های نفتی متعددی امضا کردیم و همچنین با دوستان دیگر، زمینه همکاری وجود دارد. دوستان چینی ما نیز سرمایه گذاری خود را در بخش نفت دارند و در گذشته نیز آن‌ها شرکت‌هایی فعال و قرارداد‌هایی در بخش نفت داشتند و در مرحله آینده نیز همکاری با دوستان چینی و همچنین دوستانی که از سوریه حمایت کردند، ادامه خواهد داشت.»
غانم اضافه کرد: همه کارشناسانی که در حال حاضر در سوریه حضور دارند سوری اند و کارگران و تکنسین‌هایی که در شرکت‌های نفتی ما یا شرکت‌های ملی فعالیت می‌کنند نیز سوری اند. ما در بخش دریایی و اکتشاف دریایی پیش از بحران اقداماتی انجام داده بودیم، اما بحران موجب توقف آن شد. درحال حاضر از طریق شرکت‌های روس برای اکتشاف و بهره برداری از آن‌ها تلاش می‌کنیم. ممکن است هر گونه مشکلی با کشور‌های همسایه به وجود بیاید، اما از طریق مسیر دیپلماتیک می‌توان هر گونه اختلاف را در این خصوص حل کرد. ذخایر نفت و گاز موجود در بلوک‌های دریایی سوریه ذخایری گسترده اند و اینجا تنها یکی از بلوک‌ها را ذکر می‌کنم که حدود ۲۵۰ میلیارد مترمکعب گاز است. همه می‌دانند که موقعیت جغرافیایی سوریه موقعیتی ویژه است و ما را به دروازه عبور بسیاری از زمینه‌ها تبدیل کرده است و بخش نفت نیز جزئی از آن است و زیربنا‌هایی که سوریه در بخش نفت در اختیار دارد موجب شده است دروازه عبور قرار بگیرد.

وي افزود: ما شبکه گسترده‌ای از نفت و گاز داریم که می‌توانیم در این خصوص ایفای نقش کنیم. در گذشته توجه زیادی از طرف کشور‌های همسایه برای انتقال نفت و گاز و صادرات آن‌ها از طریق سوریه وجود داشت و این مسئله‌ای است که ما در آینده آن را دنبال خواهیم کرد و توافقنامه‌هایی که در گذشته امضا شده است و چشم انداز ما در آینده موجب خواهد شد عملا برای بهره برداری از این بخش و این جایگاه و موقعیت جغرافیایی اقدام کنیم. ما پیش از بحران ۳۸۵ هزار بشکه در روز نفت و حدود ۲۱ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کردیم و تولید فسفات ما نیز حدود سه و نیم میلیون تن بود. این ارقامی که مربوط به پیش از بحران است از جمله اهدافی است که ما بر اساس برنامه برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم.

وي گفت: هدف قرار گرفتن هدفمند تاسیسات نفتی موجب شد ما نیاز خود را به نفت از طریق واردات برطرف کنیم و این واردات بسیار هزینه داشته است و ما روزانه به حدود چهار میلیارد لیره سوریه برای تامین فرآورده‌های نفتی نیاز داریم و کشور روزانه یک میلیارد لیره سوریه به این فرآورده‌ها یارانه اختصاص می‌دهد تا شهروندان در تهیه آن‌ها دچار مشکل نشوند و این مسئله در دوره گذشته بار سنگینی بر دوش دولت داشت، اما توانستیم آن را پشت سر بگذاریم و به موازات آن تلاش کردیم به راه اندازی تاسیسات و برطرف کردن نیاز خود در این بخش در داخل اقدام کنیم. معتقدم کسانی که تحولات روزانه را در سوریه دنبال می‌کنند می‌دانند که فرآورده‌های نفتی به شکل کامل وجود دارد و حتی در اوج جنگ ارائه فرآورده‌های نفتی متوقف نشده است. در گذشته مشکلاتی وجود داشت، اما امسال هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت و روند تولید در داخل تاثیر خوبی بر اقتصاد کشور خواهد داشت و اوضاع در زمینه برق درحال حاضر در وضع بسیار خوبی است و همچنان رو به بهبود است. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار مارانی: حاج قاسم شجاعانه به دل دشمن می‌زد
دشمن برای جبران شکست‌ها روی ناامنی ایران تمرکز کرده است
تکذیب شایعه لغو پروازهای امارات به ایران
برگزاری نشست هیئت اتاق بازرگانی ایران با اعضای اتاق اصفهان
بررسی مشکلات ۲۲ پروژه عمرانی در شبستر
کتاب بر شانه‌های کارون، روایت کننده تشییع تاریخی سردار دل‌ها در اهواز
اجرای پویش نه به پلاستیک در بیارجمند
حضور نیم میلیون زائر در آیین سالگرد سپهبد شهید سلیمانی در کرمان
مطالبه گری حق هر ایرانیست، اما درچارچوب قانون
احزاب، موتور محرکه انتخابات
اجتماع مردم بروجرد در محکومیت آشوبگران
۵ مرزنشین مفقودی اشنویه نجات پیدا کردند
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد
سوادآموزی ۲۱۹مددجو در زندان‌های استان کرمان
مادر شهید حسینعلی اصغری آسمانی شد
اتاق بازرگانی روح اقتصاد استان است
یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته
جدایی فرشاد احمدزاده از پرسپولیس
بیانیه اصناف، کسبه و بازاریان استان چهارمحال و بختیاری
گزینش، نقطه آغاز سلامت نظام تعلیم و تربیت است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۴ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)