• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۶۱۴۸
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
منوچهر متکی:

پیش زمینه تمدن نوین اسلامی، وحدت است

معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: همایش «وحدت، پیش شرط تمدن نوین اسلامی»، در بررسی چیستی تمدن اسلامی، شاخص‌های تمدن اسلامی و ضرورت‌های جوامع اسلامی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی ضرورت دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، منوچهر متکی در همایش «وحدت، پیش شرط تمدن نوین اسلامی» با بیان اینکه پیش زمینه تمدن نوین وحدت اسلامی است به بررسی ابعاد مختلف این تمدن سازی پرداخت.

وی گفت: نخستین منظر در نگاه به تمدن، نگاه به گذشته تمدن اسلامی است در بررسی گذشته تمدن اسلامی مقولات مهمی، چون چیستی تمدن اسلامی و چگونگی شکل گیری تمدن اسلامی و آثار این تمدن و نحوه تعامل مسلمانان در دوره‌های شکوفایی تمدن اسلامی با دیگران باید مورد کنکاش قرار گیرد.

متکی افزود: منظر دیگر تمدن اسلامی از بُعد کاربردی و نگاه امروزی آن است و از زاویه شبهه زدایی اسلامی بعد از جنگ‌های صلیبی در دستور غرب بوده و برای ترسیم چهره‌های نادرست اسلام و برای تولید و حمایت گروه‌های که به نام اسلامی به جهان ارائه می‌دادند در غالب‌های القاعده، داعش و تکفیری و سلفی جهادی که به اذعان تولید کنندگان شکل دهندگان اعتراف کردند.

وی همچنین با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر گفت: در آن روز شاهد هجمه سنگین علیه مسلمانان به ویژه در غرب بودیم که اسلام هراسی نهادینه شود.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در این همایش ضمن خیر مقدم به مهمانان داخلی از حضور آیت الله فاضل لنکرانی استاد برجسته حوزه علمیه قم و برگزار کنندگان این همایش قدردانی کرد.

دکتر مختاری گفت: مسلمانان از یک طرف درگیر گروه‌های تکفیری و از طرف دیگر درگیر رژیم صهیونیستی هستند و هدف دانشگاه مذاهب اسلامی از برگزاری چنین همایش‌هایی مخالفت با عملکرد گروه‌های ضد اسلام و مبارزه با افراط گرایی است و رسالت دانشگاه مذاهب اسلامی معرفی اسلام معتدل و متعادل به دنیا است.

وی همچنین برگزاری این همایش‌ها را با حضور بزرگان و استادان حوزه علمیه و دانشگاه و اندیشمندان داخلی و خارجی بسیار مؤثر دانست.

پروفسور محمد اسحاق، رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ملیه اسلامی دهلی نیز در این همایش ضمن ارائه تعریفی از معنای تمدن و فرهنگ به بررسی ۴ عامل اقتصاد، علم، هنر و فرهنگ پرداخت و عوامل سقوط تمدن اسلامی را در ضمن آیاتی از داستان سبأ و عاد و ثمود یادآور شد.

وی افزود: اوج تمدن اسلامی در ایران و مصر شکل گرفته است و شاخص‌های تمدن نوین اسلامی را توحید در خالقیت و توحید در خلق همچنین در خانواده و حریم خصوصی به عنوان شاخص‌های برتر و امر به معروف و عقلانیت را به عنوان شاخص‌های تمدن نوین اسلامی برشمرد.

رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ملیه اسلامی دهلی گفت: زمانی به تمدن نوین اسلامی دست پیدا می‌کنیم که صدر اسلام را مشاهده کنیم و ظرفیت بخشی داشته باشیم و به تنوع احترام بگذاریم و از ظرفیت تمام ادیان که یکی از ویژگی‌های دانشگاه مذاهب اسلامی نیز بهره برداری از تنوع مذاهب و ادیان است، بهره ببریم.

پروفسور عبیدلله فهد، رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه علیگر دهلی نیز در این همایش گفت: تمدن قرآنی و ریشه‌های تمدن را باید در قرآن جستجو کرد و این مسأله را به باران تشبیه کرد که چگونه باران می‌تواند رشد آفرین باشد، تمدن نیز باعث شکوفایی می‌شود و باران زندگی و خلاقیت آفرین است.

وی افزود: مسلمانان به جای خلاقیت به تقلید می‌پردازند و تنوع مذهبی فرصتی است که هرمذهب باید در جای خود قرار بگیرد و تنوع مذهبی براساس تقاضای منطقه است.

همایش «وحدت؛ پیش شرط تمدن نوین اسلامی» با سخنرانی «آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی»، حجت الاسلام و المسلمین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، «منوچهر متکی» معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «پروفسورعبید الله فهد» از دانشگاه اسلامی علیگر دهلی و «پروفسور محمد اسحق» از دانشگاه ملی اسلامیه دهلی و با حضور مدیران و مسئولان مجمع تقریب مذاهب اسلامی، استادان و دانشجویان به همت معاونت پژوهشی و فناوری و دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی در سالن همایش ماموستا شیخ الاسلام این دانشگاه برگزار شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای برخی شهر‌های صنعتی
تمدید مهلت ارسال آثار به سومین همایش ایده‌پردازان قرآنی
تقویم روز و اوقات شرعی هفدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
فارس رتبه نخست تأمین زمین در طرح ملی مسکن را در کشور دارد
عقب افتادن حزب حاکم کارگر انگلیس از احزاب رقیب
بازخواست از پلیس انگلیس برای ممنوعیت حضور تماشاگران تیم فوتبال تل‌ آویو
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
ضرب‌الاجل استاندار برای تکمیل پروژه‌های راه‌سازی ساری پیش از عید نوروز
چهارمین رویداد جهادی زنان، سلامت خانواده و تعالی جامعه برگزار می‌شود
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
اطلاعیه قطع برق در برخی شاهرود و سرخه
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
اقدام نظامی آمریکا در ونزوئلا تضعیف حقوق بین‌الملل است
دلسی رودریگز: هیچ ارتباطی بین من و ترامپ وجود ندارد
اهمیت بهداشت خواب دانشجویان در ایام امتحانات
اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیک از امروز
آغاز مطالعات باستان‌شناسی تپه باستانی قلعه گلی خانمیرزا
مشکل کمبود آب شرب در روستای تازه کند شوط
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (هفدهم دی ۱۴۰۴)
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)