• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۲۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۳

رویکرد چند صدایی مسکو؛ چرا؟

چندصدايي در مسکو، تعبيرهاي متفاوتي از درخواست پوتين براي خروج نظاميان خارجي از سوريه بوجود آورده است.

مقامات ارشد روسيه در روز هاي اخير خواستار خروج نظاميان خارجي از سوريه شدند.
پوتین روز پنج شنبه در ديدار با اسد درباره حضور نظامیان خارجی در سوریه گفت: «با توجه به پیروزی ها و موفقیت های بزرگی که ارتش سوریه در جنگ علیه تروریسم بدست آورده و در آستانه مرحله جدی تری از فرآیند سیاسی، نیروهای مسلح خارجی از قلمرو جمهوری عربی سوریه عقب نشینی خواهند کرد ( خارج خواهند شد )».
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پنج شنبه گذشته (17 ماه مه) در دیداری اعلام نشده و کوتاه در سوچی در روسیه با رئیس جمهور سوریه گفتگو کرد.
هر یک از طرف های درگیر در سوریه، برداشت خود را از این سخنان دوپهلو و مبهم او داشتند. در روسیه برخی می گفتند شاید پوتین به عقب نشینی دوباره نیروهای روسیه اشاره دارد و برخی هم می گفتند سخنان پوتین پیامی به آمریکاست تا به مداخله غیرقانونی خود در سوریه پایان بدهد. اين برداشت هاي متفاوت تا حدي ناشي از شنيده شدن صداهاي متفاوت از مسکو بوده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، الکساندر لاورنتیف فرستاده ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به سوریه امروز تاکید کرد گروه های نظامی خارجی از جمله نظامیان آمریکایی، ترکیه و نیروهای جنبش حزب الله لبنان باید خاک سویه را ترک کنند. این مقام روسي در ادامه افزود: "ما درباره همه نیروهای نظامی خارجی مستقر در سوریه از جمله آمریکاییها، ترکها، حزب الله و ایرانی ها صحبت می کنیم." با اين حال وی تصریح کرد:" این موضوع شامل حال نیروهای روسی نمی شود. به جز دو پایگاه نظامی که ما در آنجا داریم، روسیه نیروی دیگری در آنجا نخواهد داشت. به تدریج که اوضاع سوریه ثبات پیدا کرد، مسلما ما فقط دو پایگاه خود را حفظ خواهیم کرد و عملا هیچ نیرویی (روسی) در آنجا حضور نخواهد داشت."
اما در مقابل سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد آن دسته از نیروهای خارجی که به صورت غیرقانونی در سوریه حضور دارند باید این کشور را ترک کنند. با توجه به اين که حضور نظاميان روسي و ايراني در سوريه به درخواست دمشق بوده است اين حضور قانوني است. بنابراين مي توان نتيجه گرفت منظور سخنگوي کرملين از خروج نيروهاي خارجي از سوريه، نظاميان آمريکايي، اروپايي و ترکيه اي و ... است.
هر چند صداهاي متفاوت در مسکو در شکلگيري برداشت هاي متفاوت از مواضع مقامات روسي بي تاثير نبوده ولي ممکن است بوجود آوردن برداشت هاي متفاوت ياد شده هدف کرملين باشد. به هر صورت اين برداشت هاي متفاوت زمينه را براي تقويت قدرت چانه زني روس ها و دادن امتيازات متفاوت به مسکو از جانب همه طرف هاي درگير فراهم مي سازد. اما تجربه مسکو در پيروي از اين رويکرد در دوره زماني پس از فرو پاشي ديوار برلين و اتحاد جماهير شوروي تنها با انحصار طلبي و زياده خواه بي پايان آمريکا و اروپا روبرو شد، بنابراين بعيد است روس ها مجددا چنين اشتباهي کنند و متحدان راهبردي خود را تنها براي گرفتن برخي امتيازات کم بها از دست بدهند. در نهايت مي توان گفت هدف روس ها از در پيش گرفتن رويکرد چند صدايي تنها آرام کردن طرف آمريکايي - صهيونيستي خشمگين از پيروزهاي پي در پي ارتش سوريه و مقاومت اسلامي در سوريه و منطقه است.
دیدار پوتين و اسد در سوچي در شرایطی انجام شد که ارتش سوریه در مناطقی که در اختیار مخالفان بشار اسد، رئیس جمهور قرار دارد پیروزی های تازه ای را رقم زده است.
کاخ کرملین پس از بازگشت بشار اسد به دمشق اعلام کرد رئیس جمهور سوریه در سفری کوتاه به سوچی رفته است. پوتین آغاز ماه مبارک رمضان را به اسد تبریک گفت و موفقیت های بزرگ ارتش سوریه را در مبارزه ضد تروریست ها ستود. وی تلاش های نظامی اخیر را گام های مهمی در جهت استقرار هر چه بیشتر دولت مشروع و قانونی سوریه توصیف کرد. پوتین دستاوردهای نظامی را ابزاری لازم و ضروری در ایجاد شرایط مناسب برای از سرگیری فرآیند سیاسی کامل خواند. این چیزی است که مسکو هم اکنون دارد دمشق را به تمرکز بر آن ترغیب می کند.
اسد و پوتین آخرین بار 11 دسامبر سال 2017 هنگامی که رئیس جمهور روسیه از پایگاه هوایی حمیمیم در سوریه بازدید کرد دیدار کرده بودند. چند هفته پیش از آن در 20 نوامبر، اسد با پوتین در سوچی دیدار کرده بود. در آن دیدار، بشار اسد با مقام های ارشد وزارت دفاع، رئیس ستاد ارتش و دیگر چهره های نظامی روسیه که نقش تعیین کننده در اقدام نظامی روسیه در سوریه بر عهده داشتند آشنا شده بود.

-----------------------------------------------------------------
عبدالرضا خليلي
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
دستگیری متهم به سرقت تجهیزات انتقال گاز در فریمان
اعتکاف، فرصتی برای تقویت ارتباط معنوی
کشف دو محموله مخدر در سیستان و بلوچستان
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
بهره‌برداری از ۳ هزار واحد شهری طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان تا پایان سال جاری
اعطای مرخصی ۵ روزه به زندانیان واجد شرایط سیستان و بلوچستان به‌مناسبت میلاد امام علی (ع)
مشهد میزبان مسابقات هزارامتیازی پدل کشور
اعتکاف مسیری برای رشد و تعالی نسل جوان
خدمات رسانی رایگان اتوبوس‌های درون شهری رشت
پیش بینی جو پایدار در سمنان
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
پیش بینی وقوع دماهای صفر و زیر صفر و یخ زدگی زمین در خوزستان
روش نخ نمای ضد انقلاب با کشته سازی جوان دهدشتی
انتشار فراخوان جشنواره ملی رسانه‌ای «گزینش، آگاهی و انتخاب شایسته»
بازدید از اقدامات درمانی در گلزار شهدای کرمان
کارگروه رفع موانع تولید در کهگیلویه و بویراحمد
شناسایی ۴۶۶۷ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در آذربایجان‌شرقی
آغاز توزیع برنج تنظیم بازار در فروشگاه‌های منتخب شهرما
بهره برداری از سالن ورزشی در لنده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
بازداشت شهردار آبادان
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
اعلام زمان و مکان تشییع شهید انتظامی رحیم مجیدی
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
مروری بر سه فیلم آماده پخش از قاب تلویزیون
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)