• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۴۸۸۶۷
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۷

موفقیت گروه هفت در هاله اي از ابهام

دو منبع آگاه: در اولین نشست کاری گروه هفت، آمريکا و اروپا سرسختانه بر مواضع خود پافشاری کردند.

موفقیت گروه هفت در هاله اي از ابهامظاهرا تلاش گروه هفت برای کاهش شکاف ناشی از سیاستهای ترامپ به جايي نرسيده است.
سران گروه هفت امروز شنبه در حالی در کانادا به مذاکرات خود پایان می دهند که اعضای این گروه آخرین تلاشهای خود را برای حفظ ظاهر و یا حتی کاهش شکافهای آشکاری که تحت تاثیر سیاست های دونالد ترامپ در این گروه به وجود آمده است، به کار گرفتند اما با اين حال به نظر ميرسد اين تلاش ها نتيجه اي در بر نداشته است.
نشست سران گروه هفت در لامالبه در واقع اولین گردهمایی این گروه پس از اجرایی شدن مالیات هایی است که دولت آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم به بازار این کشور وضع کرده است به همین علت اصلی ترین مسئله مورد بحث در این نشست مسایل و اختلافات تجاری است.
به گزارش امروز خبرگزاري فرانسه دونالد ترامپ قبل از آن که مطالب انتقادی و تند بر ضد توافق نامه های تجاری "ناعادلانه و دست و پا گیر برای اقتصاد آمریکا" در صفحه توئیتر خود منتشر کند، برای گرفتن عکس دسته جمعی با همتایان خود در گروه هفت قیافه یک فرد مهربان را به خود گرفت و ضمن ابراز صمیمیت با جاستین ترودو نخست وزیر کانادا امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه را نیز دوست خود دانست. اما دو منبع آگاه از این مذاکرات در گفتگو با اين خبرگزاري اعلام کردند در اولین نشست کاری گروه هفت، دو اردوگاه رقیب سرسختانه بر مواضع خود پافشاری کردند ضمن این که اروپاییها در این فرصت کوشیدند در پاسخ به سخنان اعتراض آمیز، ملامت بار و تکراری رئیس جمهور آمریکا استدلالاتی دقیق مطرح کنند.
اين خبرگزاري همچنين به نقل از یک مسئول فرانسوی که خواست نامش فاش نشود گفت گروه هفت برای خلاص شدن از مخمصه ای که در آن گرفتار شده است، لحظات سخت اما شاید نجات بخشی را سپری می کند.
خبرنگار فرانس 24 در کانادا نيز با اشاره به شدت اختلافات بين دو طرف تاکید کرد صدور بیانیه پایانی نشست گروه هفت کار دشواری خواهد بود... کشورهای اروپایی می گویند باید در بیانیه به مسئله آب و هوا و همچنین اصلاحات سازمان جهانی تجارت اشاره شود. در این شرایط قاعدتا رئیس جمهور آمریکا نمی تواند چنین بیانیه ای را امضا کند. هرچند با وجود دونالد ترامپ باید انتظار هرچیزی را داشت.
اين شبکه تلويزيوني هم چنين با استفاده از تعبير «نشست 6+1» براي «نشست گروه هفت» از انزواي رئیس جمهور آمریکا در این نشست خبر داد.
دونالد ترامپ که تقویت صنعت فولاد کشورش را یکی از بزرگترین اولویت های خود اعلام کرده، بدون توجه به اعتراضات شرکای تجاری بزرگ خود از جمله اعضای گروه هفت، تعرفه های گمرکی بیست و پنج درصدی بر واردات فولاد و ده درصدی بر واردات آلومینوم در نظر گرفته است. ترامپ که در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ­خود را علنا طرفدار ملی گرایی اقتصادی معرفی کرد، ­تعهد کرده است با ایجاد برخی اصلاحات تجاری و اقتصادی، روابط تجاری آمریکا با کشورهای اقتصادی بزرگ جهان را اصلاح کند. وی مطابق با وعده های تبلیغاتی خود تلاش می کند کسری تجاری و حسابهای جاری آمریکا را در قبال کشورهای قدرتمند اقتصادی به ویژه آلمان کاهش دهد چرا که به زعم وی مازاد تجاری بالا و همچنین کسری تجاری سنگین نمی تواند تضمین کننده یک نظام تجاری آزاد و منصفانه باشد. دولت ترامپ در یک تحقیق یکجانبه به این نتیجه رسیده است که باید با استناد به ماده سیصد و یک قانون تجارت، تدابیری اصلاحی برای مقابله با سیاستها و رویه های تجاری برخی قدرتهای اقتصادی به اجرا گذارد.
علاوه بر اين اروپایی‌ها با پیشنهاد دونالد ترامپ در خصوص بازگشت احتمالی روسیه به این گروه به سرعت مخالفت کرده و چنین امکانی را منتفی دانسته اند. روسیه پس از انضمام شبه جزیره کریمه اوکراین به خاک خود در سال دو هزار و چهارده از گروه هفت اخراج شد.
ظاهرا پيشنهاد ترامپ در زمينه روسيه اقدامي براي تحت فشار گذاشتن متحدان اروپايي آمريکا است. شايد به همين علت آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در واکنش به اين پيشنهاد تاکید کرده است بازگشت روسیه به گروه هفت تا زمانی که ما شاهد بهبود شرایط و پیشرفت واقعی امور در رابطه با مناقشه اوکراین نباشیم، امکان پذیر نخواهد بود.
در اين ميان آنچه قابل توجه است اينکه برخي رسانه ها از مخالفت ­روسیه با پیشنهاد ترامپ برای عضویت دوباره در گروه هفت خبر داده اند. اين يعني مسکو نيز حاضر نيست با طناب ترامپ به چاه بي ثباتي بين المللي برود. روسیه اعلام کرد به قالب دیگری فراتر از گروه هفت علاقه مند است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هم اکنون برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای در چین به سر می برد.
اين تنها موارد اختلافي بين آمريکا و متحدان اروپايي اين کشور نيست. سياست هاي و اقدامات امريکا در زمينه برجام، توافقنامه آب و هوايي و نقش ناتو و روابط با آن نيز پيش از اين با انتقاد شديد اروپايي ها روبرو شده است.

--------------------------------------
عبدالرضا خليلي
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)