پخش زنده
امروز: -
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار: استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان و کرمان به ترتیب در برنامه های مبارزه با گرد و غبار، اولویت گذاری شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، علی محمد طهماسبی بیرگانی در کارگروه تخصصی مخاطرات زیست محیطی در اداره کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به اولویت بندی استان های دچار گرد و غبار شدید با منشاهای داخلی و خارجی افزود : البته به جز این سه استان دیگر استانها نیز مد نظر هستند ، اما با توجه به ابعاد خسارت، بحران، میزان تکرار بحران و غلظت آن، این اولویت بندی در دستور کار قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: با عنایت ویژه مقام معظم رهبری علاوه بر اعتبارات معمول دستگاه های اجرایی برای مقابله با گرد و غبار اعتبار ویژه 150 میلیون دلاری (با نرخ 35 هزار ریال) برای استان خوزستان اختصاص یافت و جلسات مختلفی در سطوح ملی برای این پدیده برگزار شده است.
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار بیان کرد: از اعتبار 150 ملیون دلار، 50 میلیون دلار برای بهینه سازی شبکه برق است که اعتبار آن در اختیار بخش برق استان قرار خواهد گرفت و 100 میلیون دلار دیگر معادل سه هزار و 500 میلیارد ریال، با مدیریت ستاد ملی گرد و غبار و با همکاری استانداری برای کانون های ریزگرد پیش بینی شده است.
طهماسبی تاکید کرد: 920 میلیارد ریال از مبلغ سه هزار و 500 میلیارد ریال تخصیص داده شده که این رقم مربوط به خوزستان است و باید تلاش کنیم به درستی هزینه شود.
وی با اشاره به این که 2 دستگاه اجرایی دیگر برای برخورداری از اعتبارات ستاد ملی مبارزه با گرد و غبار اضافه شده است، توضیح داد: یکی از این دستگاه ها آموزش و پرورش استان است که ضرورت کمک به آن احساس می شود و لازم است به ویژه برای دانش آموزان ابتدایی و دانش آموزان روستایی که در این استان تحصیل میکنند تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور ادامه داد: دستگاه دیگر شبکه بهداشت و درمان استان است که با سلامت مردم سر و کار دارد و اضافه کردن ان به این طرح بسیار مهم است.
وی با اشاره به 27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی بیان کرد: هر ساله این روز در 186 کشور دنیا گرامی داشته می شود در کشور ما نیز از سال 1375 این مناسبت برگزار می شود.
معضل گرد و غبار از 15 سال گذشته تا کنون استان خوزستان و برخی دیگر از استان های کشور را درگیر خود کرده است که عوامل مختلفی چون تغییرات اقلیمی آب و هوا، خشک شدن تالابها، خشکسالی، احداث سدها از جمله عوامل دخیل در این پدیده شوم به شمار می آیند.