• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۶۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
بین الملل » اروپا
از تأکید برحفظ برجام تا سخنان مزورانه مرکل؛

پوتين: برجام بايد حفظ شود

پوتین رئیس جمهور روسیه در دیدار با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان بر لزوم حفظ توافقنامه هسته ای با ایران تاکید کرد.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از رويترز؛ ­ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در دیدار با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان بر لزوم حفظ توافقنامه هسته ای با ایران تاکید کرد و گفت این توافقنامه باید حفظ شود. پوتین در این دیدار تصریح کرد ما با صدر اعظم آلمان اوضاع خاورمیانه (غرب آسيا) از جمله بحران سوریه و توافقنامه هسته ای با ایران را که در شورای امنیت نیز تصویب شده است، بررسی خواهیم کرد.  

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصوير

وی درباره سوريه نيز افزود ما به کمک های انسان دوستانه خود در سوریه ادامه خواهیم داد و باید هر کاری را برای بازگشت آوارگان به سوریه صورت دهیم. وی که پیش از گفتگو با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در بیرون از برلین سخن می گفت افزود سوریه برای بازسازی نیاز به کمک دارد و نیز باید اطمینان داده شود آوارگانی که از این کشور گریخته اند بتوانند به صورتی ایمن به خانه های خود باز گردند.
ولادیمیر پوتین تصريح کرد ما برای برگزاری این دیدار کاری آمادگی داریم تا بتوانیم در ارتباط با مشکلاتی که در مناسبات میان آلمان و روسیه وجود دارند در کنار مسائل کنونی بین المللی با هم گفت و گو کنیم. تاکید می کنم که روسیه، اهمیت بسزایی برای توسعه بیشتر مزیت های متقابل و همکاری با آلمان حتی در حوزه های سیاسی قائل است.

رئيس جمهور روسيه افزود ما چشم اندازی را برای مناسبات تجاری و اقتصادی با آلمان ترسیم کرده ایم؛ ضمن آنکه آلمان، چهارمین شریک تجاری کشور ما نیز محسوب می شود. در این حوزه، سال گذشته، حجم مبادلات تجاری ما با بیست و دو درصد رشد به پنجاه و پنج میلیارد دلار افزایش یافت و در سال جاری میلادی نیز میزان رشد مبادلات ما به بیست و پنج درصد رسیده است. این در حالی است که حجم سرمایه گذاری آلمان در روسیه به هیجده میلیارد دلار رسیده است و هم اکنون پنج هزار نمایندگی شرکتهای آلمانی در روسیه با درآمدزایی بالغ بر پنجاه میلیار دلار و اشتغالزایی دویست و هفتاد هزار شاغل در روسیه مشغول به فعالیتند. در مقابل در جمهوری فدرال آلمان، حدود یکهزار و پانصد فعال اقتصادی روس مشغول به کارند که در حوزه های مختلف اقتصاد آلمان به میزان هشت میلیاد دلار سرمایه گذاری کرده اند. یکی از مسائل مهم برای آلمان، مساله اقتصاد انرژی و تحویل انرژی به آلمان است. پارسال ما به میزان پنجاه میلیارد مترمکعب گاز به آلمان تحویل دادیم و مصرف گاز استخراج شده در روسیه، سال به سال رو به افزایش است و تقاضا برای گاز ما ظرف پنج سال گذشته به میزان سیزده درصد رشد داشته است. آلمان نه تنها بازار بزرگی برای (گاز) روسیه محسوب می شود بلکه یک کشور ترانزیتی بزرگ (برای انتقال گاز روسیه به اروپا) نیز به حساب می آید.

وي گفت سال گذشته ما وارد پنجاهمین سال تحویل گاز خود به اروپا شدیم و در طول سالها روسیه همواره یک تحویل دهنده پایدار انرژی به اروپا به شمار رفته است و مشترک با شریک آلمانی امان ما روی پروژه جدید تحویل گاز طبیعی از طریق احداث خط لوله «نورد استریم 2» کار می کنیم و ما به دنبال اجرای یک نظام حمل و نقل انرژی به اروپا هستیم تا به این وسیله بتوانیم ریسک های ترانزیتی تحویل گاز به اروپا را به حداقل برسانیم و از این گذشته به این شکل بتوانیم جوابگوی تامین پایدار مصرف رو به رشد انرژی در اروپا نیز باشیم.
رئیس جمهور روسیه در ادامه خاطر نشان کرد خط لوله «نورد استریم 2» یک پروژه به طور کامل اقتصادی است و بنابراین با احداث و بهره برداری از این خط لوله همان طور که صدراعظم آلمان دقیقا اشاره کرد، مساله انتقال ترانزیتی گاز روسیه از طریق اوکراین منتفی نمی شود. در ارتباط با این مساله اصلی تاکید می کنم که انتقال گاز ما از طریق اوکراین، یک مسیر ترازیتی سنتی بوده است که متناسب با تقاضا و درخواستهای اقتصادی همچنان به کار خود ادامه خواهد داد.
پوتين افزود چشم اندازهای خوب دیگری نیز برای توسعه همکاری ها در سایر حوزها وجود دارند که از جمله می توان به همکاری های صنعتی، بومی سازی فناوری های پیشرفته (های تِک) و همین طور همکاری های انسانی و فرهنگی اشاره کرد که تاکنون نشستها و برنامه های فرهنگی بسیاری در قالب مشارکتهای بخشی و منطقه ای میان دو کشور برگزار شده است.
رئیس جمهور روسیه افزود: در مورد آنچه که به دستورکارهای بین المللی نیز مربوط می شود طبیعی است که به نفع همگان است که  
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بعد از به حضور پذیرفتن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در کاخ مزبرگ ایالت براندنبورگ آلمان با شرکت در یک کنفرانس خبری مشترک با حضور رئیس جمهور روسیه پیش از دیدار رسمی اظهار داشت امروز فرصتی بوجود آمد تا ما مذاکراتی را که در سوچی داشتیم، پیگیری کنیم و در واقع ما همان مذاکرات را ادامه داديم. مرکل افزود معتقدم که با توجه به این واقعیت که مناقشات بسیار جدی در جهان وجود دارد باید بر یافتن راه حل این مناقشات تاکید کنیم و ما در این باره، مسئولیت داریم. نخستین موضوع مذاکراتی امروز ما مربوط به مساله اوکراین است که مدت مدیدی است براي آن مذاکره مي کنیم. در ارتباط با اوکراین می خواهیم درباره مساله ترانزیت گاز اوکراین نیز با هم صحبت کنیم و از نظر من حتی با وجود احداث خط لوله گازی «نورد استریم دو» نیز اوکراین باید در مساله ترانزیت گاز به اروپا ایفای نقش کند و من خوشحالم که مذاکرات مقدماتی میان اتحادیه اروپا، روسیه و اوکراین در این باره در جریان است. موضوع مهم دیگری که امروز می خواهیم درباره آن صحبت کنیم، مساله سوریه است. اول از همه باید برای شهر ادلب که در اوضاع فاجعه بار انسانی بسر می برد، کاری کنیم. طبیعی است که هنوز هیچ نظم صلح آمیزی در این منطقه بوجود نیامده است. از این رو آلمان به عنوان یکی از اعضای به اصطلاح «گروه کوچک» این دیدگاه را دارد که یک فرآیند سیاسی در سوریه در پیش گرفته شود؛ موضوعی که در مذاکرات سوچی نیز به آن پرداختیم و ما از تلاش های دی میستورا، نماینده سازمان ملل در این ارتباط حمایت می کنیم.

صدراعظم آلمان نيز گفت موضوع دیگر، مساله ایران است. آلمان از «برنامه جامع اقدام مشترک» حمایت می کند. مرکل در سخنانی مزورانه افزود: اما همزمان نگرانی هایی نیز درباره فعالیت های مختلف ایران از جمله در یمن و نیز "برنامه موشک های بالستیک" این کشور و همین طور (نقش ایران) در اوضاع سوریه دارد و ما در این موارد به مذاکراتی که با لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در آغاز مذاکرات مان از جمله در سوچی انجام دادیم، رجوع می کنیم. 
مرکل خاطر نشان کرد امروز ما درباره مسائل حقوق بشر و نیز مناسبات دوجانبه هم با هم گفت و گو خواهیم کرد و ما موضوعاتی داریم که به مشارکتهای بخشی و منطقه ای با روسیه مربوط می شوند و ظرفیتهای خوبی ایجاد می کنند. قرار است در اکتبر آینده در گفت و گو های موسوم به سن پترزبورگ شرکت کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برخورد قاطع با هرگونه تخلف انتخاباتی
سفر قائم‌مقام وزیر کشور به کرمان
با داشتن این علائم به کبد چرب مبتلا هستید
بسته مردِ میدان، شهید محمد هادی درویشی از گرمه
­نتایج هفته سیزدهم لیگ برتر بسکتبال بانوان
کولاک برف و لغزندگی جاده‌ها در چهارمحال و بختیاری
شکست ملی پوشان هندبال در دیدار‌های دوستانه بحرین
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
وبینار تخصصی نگهدارنده‌های تاسیسات و لرزه‌گیر‌های مکانیکی
گسترش دامنه خدمات خیریه محکم
تشدید پایش شبکه گاز در سراسر استان
خبر خوش برای سفره‌های خانوار/ توزیع برنج و روغن خوراکی در استان
پیام همسر شهید مجیدی‌مهر به رهبر معظم انقلاب
صبر و استقامت خانواده‌ های شهدا پشتوانه اصلی نظام جمهوری اسلامی
تخریب اموال عمومی در آبدانان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
پای درد و دل صنف فروشندگان تلفن همراه و رایانه
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)