• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۰۹۵۸
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
استاد دانشگاه:

بهداشت کاران دهان و دندان کار دندانپزشکی نکنند

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نرس دندانپزشکی، تکنسین سلامت دهان یا هر عنوانی که به نیروهای بهداشت کار دهان و دندان بدهیم فرقی نمی کند هدف این است که این اشخاص فقط و فقط باید کار بهداشتی و پیشگیری انجام دهند و مطلقا کار درمانی نکنند.


دکتر محمدحسین خوشنویسان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نخستین همایش صنفی انجمن دندانپزشکان عمومی ایران افزود: در سال های اخیر در چارچوب طرح تحول نظام سلامت، طرح تحول نظام سلامت دهان اجرایی می شود که امیدواریم به نتایج پیش بینی شده برسد. بخش مهمی از این طرح به نیروی انسانی که قرار است این طرح را انجام دهد برمی گردد و اگر قرار باشد ما به این اهداف برسیم باید به درستی نیروهایمان را تعریف، و آنها را تربیت کنیم.
وی گفت: در سال های بعد از انقلاب طرح بهداشت دهان و دندان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که در حقیقت طرح دندانپزشکی دو مقطعی بود که هدفش هم تأمین نیروی سلامت دهان برای اعزام به مناطق محروم و روستایی کشور بود که این طرح خوشبختانه باوجود تمام محدودیت ها و سختی های دوران جنگ تحمیلی انجام شد، همه مراکز آموزشی به بهره برداری رسید و طی هفت دوره حدود 2 هزار دانشجو پذیرفته شد که اینها فارغ التحصیل شدند و خدمات خودشان را در آن مراکز انجام دادند که بسیار موثر و مفید بود.
خوشنویسان در ادامه گفت: اما در حال حاضر وزارت بهداشت در حالی تصمیم به اجرای مجدد این طرح گرفته است که حدود 40 سال از آن دوران می گذرد و به هیچ وجه شرایط ما با آن زمان تطبیق نمی کند، نیازهای ما یکی نیست و امکانات ما نیز از نظر نیروی انسانی و تعداد دانشکده های دندانپزشکی کاملاً فرق کرده است بنابر این اگر اهداف خاصی برای طرح تحول سلامت مدنظر داریم حتماً با نیروی انسانی متناسب اقدام کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: پیشنهاد ما این است که به جای نیرویی که قبلاً با عنوان بهداشت کار دهان و دندان فعالیت های دندانپزشکی می کرد این است که اکنون این کار کاملاً متوقف شود چرا که در حال حاضر ما فقط یک نیروی حدواسط بهداشتی احتیاج داریم که همراه با دندانپزشک کار کند و قسمت درمان را کاملاً به دندانپزشک بسپاریم که این دو مکمل یکدیگر کار کنند که بتوانند نیازهای مردم را با توجه به شاخص های عدالت در سلامت به هموطنان کشورمان تامین کنند.
خوشنویسان در ادامه افزود: آنچه اکنون مهم است و می تواند راهگشا باشد این است که از بودجه های اخیری که برای طرح تحول سلامت دهان گذاشته شده به روش بهینه استفاده و سعی کنیم آنها را به شکلی بهره برداری کنیم که نیاز مردم در نهایت برای سال 1404 - سال بدون پوسیدگی دندان را برطرف کنیم.
وی گفت: روش های درمانی به هیچ وجه نمی تواند ارتقاء سلامت بوجود بیاورد و فقط از طریق بهداشت و پیشگیری است و نیروهای حدواسطی که صرفاً خدمات پیشگیری ارائه می کنند می توانند برای این مسئله مفید باشند و به اهدافی که ما برای کشور در نظر داریم نائل شویم چرا که ما شواهد علمی بسیاری داریم که نشان می دهد کشورهایی که این روش را تجربه کرده به نتایج بسیار خوبی رسیده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)