• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۳۸۹۳۹
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی
تشریح آخرین جزئیات فاجعه منا و مسجدالحرام؛

عربستان، خواستار اسامی شهدا حادثه مسجدالحرام

نماینده ولی فقیه در امور حج : عربستانی ها با ارسال نامه ای، اسامی شهدا و وراث حادثه مسجدالحرام را خواستار شده اند.

تشریح آخرین جزئیات حادثه مسجدالحرام و فاجعه مناحجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود پیگیری های مسئولان وزارت امور خارجه و سازمان حج و زیارت درخصوص فاجعه منا، اما خانواده شهدای این فاجعه از روند پیگیری ها رضایت کاملی ندارند؟ افزود: اساساً وقتی حادثه ای برای ایرانی ها در یک کشور دیگر اتفاق می افتد پیگیری آن از نظر قانونی وظیفه وزارت امور خارجه است و هیچ راه دیگری هم وجود ندارد چرا که آنچه که در کشورها مورد توافق است و به رسمیت شناخته می شود، سفارتخانه ها و مسئولان کشوری هستند.
وی گفت: اما ما هم با وجود چنین شرایطی از همان سال 94 که این حادثه رخ داد تا به امروز از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم و با اینکه شرایط به گونه ای است که اکنون ارتباط مان با عربستان از لحاظ دیپلماسی قطع است اما نخستین سخنی که در مذاکراتمان با مسئولان حج عربستان داشتیم پیگیری حادثه مسجدالحرام و فاجعه منا بوده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: امسال بحمدالله تا حدودی جلو رفتیم و در ملاقاتی که با امیر مدینه که فرزند پادشاه است ، داشتیم قول هایی داد و وقتی از من سوال کرد که اولویت مباحث مان کدام است گفتیم اولین مسئله ما مسئله شهدای مسجدالحرام و مناست.
حجت الاسلام قاضی عسکر گفت: تحرکاتی آغاز شده است و اکنون نامه رسمی سفارت عربستان به وزارت امور خارجه ارسال شد مبنی بر اینکه اسامی شهدا و وراث حادثه مسجدالحرام را برای آنها ارسال کنیم.
وی افزود: قرار شد وکیلی هم تعیین کنیم که غرامت از طریق او پرداخت شود و ما تا چند روز گذشته اقداماتی انجام داده ایم و برخی خانواده ها به دلیل شرایطی که داشتند با تأخیر وکالت دادند اما وکالت آماده شد و منتظریم مذاکره بعدی هم نتیجه بدهد چون اگر اینها بخواهند مبلغ را در امریکا به ما بدهند به احتمال قوی باز این مبلغ آنجا بلوکه خواهد شد و شاید با توجه به موضوع تحریم نتوانیم آن را منتقل کنیم.
قاضی عسکر گفت: پیشنهاد ما این بود که این مبلغ را به کشور ثالثی که با ما ارتباط بهتری دارد ، بدهند تا بتوانیم مسئله خانواده شهدا را یکی پس از دیگری حل کنیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: با وجود اینکه بودجه ای برای این کار در اختیار نداشتیم و وزارت خارجه هم اظهار می کرد بودجه ای ندارد، من حتی از سازمان حج و زیارت خواستم و در هماهنگی با دادستانی کل کشور، وکیلی را در عربستان انتخاب کردیم که حدود صد هزار ریال سعودی به صورت تنخواه فعلاً از بودجه سازمان حج و زیارت به آنها داده شده است تا آنها این مسئله را در درون عربستان پیگیری کنند.
قاضی عسکر گفت: به طور روشن و صریح باید بگویم که محاکم بین المللی در اختیار قدرت های بزرگ هستند و اینها را با پول و قدرت خریداری می کنند و ما نمی توانیم در این محاکم کاری انجام دهیم و اگر کاری هم بخواهد انجام شود باید از طریق وزارت امور خارجه باشد.
وی افزود: بنابر این ما راهی در آن طرف نداشتیم و راهمان در خود عربستان است که از این طریق پیش می رویم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: نکته بعدی کمیته حقیقت یاب بوده است که من درخصوص این کمیته نیز صحبت هایی کردم و وزیر حج عربستان رسماً گفت که به دلایل مختلف گزارش نهایی کمیته حقیقت یاب را آماده نکرده اند و وقتی گفتم چرا پس از گذشت سه سال هنوز این گزارش آماده نشده است به ما گفتند که اطلاعات زیادی از این طرف و آن طرف جمع کرده ایم و ما منتظریم آن را به ما اعلام کنند.
قاضی عسکر افزود: این یک طرف قضیه است چون اگر اینها بخواهند خودشان بدون اطلاع ما این کار را بکنند مورد قبول ما نیست و من به آنها اظهار کردم که فیلم ها و مدارکی را که دارند در اختیار ما بگذارند و ما هم تحقیق کرده ایم و نگذاشتیم این حادثه مخفی بماند یا فراموش شود و در همان سال نخست با حدود 800 نفر از کسانی که از نزدیک حادثه را دیده بودند مصاحبه تلویزیونی انجام شده است و دقیق گزارش کردند و خودمان هم تحقیق کردیم و بیش از 10 جلد کتاب منتشر شده است و به طور پیوسته در حال پیگیری هستیم.
وی گفت : شاید برخی خانواده های شهدا در جریان این امور قرار نگرفته اند و به آنها حق می دهیم چون آنها داغدیده هستند اما من شهادت می دهم که از همان زمان وقوع حادثه تا الان هفته ای نبوده است که این موضوع را پیگیری نکرده باشم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: دوستان ما در بعثه و در سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه هم مکرر پیگیری کرده اند که امیدواریم خداوند
توفیق دهد تا بتوانیم این پرونده را به طور کامل ببندیم و رضایت خانواده ها از این موضوع حاصل شود.
قاضی عسکر گفت: برای شفاف شدن هر چه بیشتر موضوع نیاز است بگویم که برخی خانواده ها بر بحث مجازات سعودی ها تاکید می کنند در حالی که اگر به فرض هم این موضوع محقق شود چیزی نیست که در اختیار ما و سازمان حج و زیارت باشد و این انتظار را از ما نباید داشته باشند که بتوانیم این کار را بکنیم.
وی افزود: ما در حد مقدورات، امکانات و روابطی که در حج با طرف مقابل مان داریم تلاش می کنیم این کار انجام شود اما براساس دلایل و شواهد تا این لحظه هیچ دلیلی بر عمدی بودن حادثه پیدا نکردیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت : به هر حال سوءمدیریت و سوءتدبیر بوده است و متأسفانه به دلیل برنامه ریزی های غلط در گذشته هم مشابه این حوادث پیش آمده بود اما ما تا این لحظه هنوز سندی دال بر عمدی بودن آن پیدا نکردیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)