• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۶۵۰۷۵
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
در گفتگوی اختصاصی مطرح شد؛

تکمیل چرخه ملی شدن صنعت نفت

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی: چرخه ملی شدن صنعت نفت با عرضه نفت خام در بورس انرژی کامل شد.

سید حمید حسینی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در باره اولین عرضه صادراتی نفت خام در بازار فیزیکی بورس انرژی گفت: اگر چه این کار دیر در حال انجام است اما باید آن را به فال نیک گرفت. همچنین باید کمک کرد تا این حرکت شکل گرفته توسعه یابد.
وی بابیان اینکه خوشبختانه با اراده و پیگیری سران قوا، ورود مجلس و همکاری شرکت ملی نفت ؛نسبت به سال 90 که نفت در بورس عرضه شد شرایط برای ورود بخش خصوصی بسیار مساعد‌تر شده است افزود: اکنون دیگر بحث اهلیت خریدار مطرح نیست. قبلا می‌گفتند که شما باید ثابت کنید که مشتری، قرارداد پالایشی، پالایشگاه و توان مالی دارید اما اکنون این موضوع منتفی شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
این فعال صنعت نفت درپاسخ به سئوالی درباره تفاوت عرضه نفت خام در بورس انرژی با اتفاقاتی که در سال 90 رخ داد گفت : در سال 90 این موضوع مطرح بود که بخش خصوصی به عنوان خریدار نفت از بورس، نباید به بازارهایی چون چین و هند که شرکت ملی نفت در آنجا حضور دارد نفتی بفروشد اما اکنون این موضوع حذف شده است.
وی در توضیح بیشتر این تفاوت تاکید کرد: قبلا ارائه صورت‌های مالی معتبر یکی از الزامات حضور بخش خصوصی برای ورود به بورس نفت بود اما اکنون این موضوع نیز به عنوان سومین مزیت ،نادیده گرفته شده است.
حسینی کوچک کردن محموله ها را ازدیگر مزایایی عرضه نفت خام در بورس انرژی عنوان کرد وافزود: قبلا حداقل محموله خریداری شده 500 هزار بشکه بوده و نوع نفت خام عرضه شده نیز سنگین بود اما اکنون محموله‌ها کوچکتر شده‌اند یعنی حداقل خرید 35 هزار بشکه در نظر گرفته شده و شخص خریدار می‌تواند در بورس از طریق کارگزار و بدون ‌آن که شناخته شود ده درصد پول را پرداخته و محموله نفتی خود را خریداری کند.
وی با بیان اینکه سقف و کف رقابت در این عرضه وجود ندارد افزود: قیمت پایه نفت برای این منظور هم‌اکنون 79دلار و 15سنت برای هر بشکه است که می‌تواند براساس شرایط، کاهش یا افزایش یابد و این بار رقم اعلام شده برای معامله مورد چانه زنی قرار می‌گیرد برای مثال وقتی خریداری قیمت پایین و بالایی را برای انجام معامله ارائه دهد شرکت ملی نفت می‌تواند با همراهی خود کاری کند که خرید و فروش صورت پذیرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به این نکته که قبلا مطرح می‌شد خریدار حتما باید در یک تاریخ مقرر اقدام به برداشت کند و در غیر این صورت با جریمه مواجه خواهد شد گفت: اما اکنون این موضوع نیز مرتفع شده است.
حسینی شرایط آسان پرداخت و تسویه حساب بصورت ریالی وارزی را از دیگر محاسن عرضه نفت خام در بورس انرژی برشمرد و افزود: در شرایط کنونی خریدار ۱۰ درصد از ارزش قرارداد در زمان اجرای معاملات را نقد پرداخت کرده و در صورت برنده‌ شدن در فرآیند رقابت‌، ۱۰ درصد دیگر نیز به‌ صورت ریالی پرداخت خواهد شد.برای بازپرداخت 80 درصد باقی مانده نیز به خریدار 50 روز مهلت داده می شود تا خریدار بتواند محموله را حمل کرده و پس از فروش در مقصد، پول شرکت ملی نفت را پس دهد البته برای این موضوع خریدار باید ضمانت نامه لازم را از بانک دریافت کند.
وی به برخی مشکلات این عرضه نیز اشاره کرد و گفت: ضمانت نامه بانکی برای محموله یک میلیون بشکه‌ای که 70 تا 80 میلیون دلار ارزش دارد رقم بسیار بالایی خواهد بود از این رو این موضوع را می توان جزو سختی‌های کار در نظر گرفت.
حسینی همکاری بانک ها در صدور ضمانت نامه ها را در موفقیت طرح فروش نفت خام در بورس بسیار موثر عنوان کرد وافزود: اگر بانک ها در این زمینه با خریداران همکاری نکنند، ممکن است این طرح با شکست مواجه شود.
وی در واکنش به درخواست برخی فعالان و کارشناسان مبنی بر تسویه صد درصدی ریالی محموله های خریداری شده گفت : تسویه ریالی شاید برای خریداران داخلی مطلوب باشد اما این واقعیت را نمی شود نادیده گرفت که بخشی ازدرآمدهای ارزی کشور از فروش نفت است و نمی توان انتظار داشت از درآمدهای ارزی خود صرف نظر کنیم.
حسینی با بیان اینکه در عرضه نفت خام در بورس انرژی خریداران خارجی نیز امکان معامله دارند گفت: در جلسه ای که دراین باره برگزار شد اتفاقا برخی شرکت های خارجی اصرار داشتند کل مبلغ تسویه را بصورت ارزی پرداخت کنند چراکه تسعیرارز برای پرداخت همان 20 درصد ریالی نیز برای آنها مشکلاتی را ایجاد می کند.
با این حال سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ابراز امیداوری کرد: با انعطافی که از شرکت ملی نفت در این عرضه شاهد هستیم، امیدواریم این مسائل نیز با تعامل طرفین حل وفصل شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف محموله ۴ میلیارد تومانی برنج احتکاری در لنگرود
هیچ تهدید جدی یا هواپیماربایی موفقی انجام نشده است
درخواست زلنسکی از ترامپ برای تضمین‌های امنیتی بلندمدت
آغاز دومین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران 
تحصیل مجازی دانش‌آموزان برخی مدارس استان مرکزی در نهم دی
بازدید معاون رئیس جمهور از طرح بزرگ سیمرغ اسلامشهر
تجمع ضد صهیونیستی در پاریس
انتخاب رئیس مجلس عراق
ساخت مدارس نمونه دولتی در شهرستان های روانسر و ثلاث باباجانی کرمانشاه تصویب شد
ناکارآمدی چادر‌ها در برابر سرما و باران غزه
شکست تیم شهرداری گرگان مقابل گلنور اصفهان
صادرات یک میلیارد دلار محصول به ۹۲ کشور جهان
با ورزشکار سمنانی قهرمان بوچیا آشنا شوید ...
برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای خلیج فارس معلولان در یاسوج
الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در کشور
تقویت آمادگی ، آموزش و ارتقای سلامت جامعه در شهرستان‌های گیلان
جلسه آموزشی اهدای عضو در رضوانشهر
اوکراین اقامتگاه پوتین را هدف قرار داد
قهرمانی گلستان در مسابقات کبدی بزرگسالان کشور
برگزاری نماز وحدت مدیران روسای ادارات شهرستان آبادان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
ارومیه با افزایش ۳ منطقه و ۱۴ ناحیه رسماً به جمع کلان‌شهر‌های کشور می‌پیوندد
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)