• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۲۱۱۱
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۸
بین الملل » آمریکا
فرید زکریا در گفتگو با برنامه جی پی اس؛

ترامپ در برابر آل سعود زانو زده است

فرید زکریا: ترامپ می خواهد لاپوشانی کردن این ماجرا (قتل خاشقجی) از سوی سعودی ها را قبول و آن را تأیید کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ فرید زکریا مجری برنامه "فرید زکریا جی پی اس" شبکه سی ان ان در مصاحبه ای با این شبکه گفت رئیس جمهور آمریکا در برابر خانواده سلطنتی عربستان سعودی زانو زده است.
مجری سی ان ان از فرید زکریا پرسید: باز هم رئیس جمهور ترامپ این ارزیابی سازمان سیا را که ولیعهد سعودی دستور قتل جمال خاشقجی صادره کرده است رد کرد.

ترامپ گفته: "شاید او (محمد بن سلمان) این کار را کرده، شاید هم نکرده است. اما او این مسئله را رد می کند و آدم های دور و برش هم این مسئله را رد می کنند. در ضمن، سازمان سیا هم به طور قاطع نگفته است که او این کار را کرده است.

فرید زکریا در پاسخ گفت: من نمی دانم چرا رئیس جمهور در برابر خانواده سلطنتی عربستان سعودی زانو زده است. مردم آمریکا فهمیده هستند و اگر شما بگویید "ببینید، این یک اتفاق وحشتناک بود! ما باید آنها را پاسخگو نگه داریم! اما ما قصد نداریم رابطه مان با آنها را خراب کنیم! ما روابط راهبردی جدی با عربستان سعودی داریم!" آنها درک می کنند.

بنا به دلایلی، ترامپ می خواهد لاپوشانی کردن این ماجرا از سوی سعودی ها را قبول کند. بنا به دلایلی او می خواهد لاپوشانی سعودی ها را تأیید کند، بنا به دلایلی او می خواهد در لاپوشانی سعودی ها مشارکت داشته باشد. این رفتار برای رئیس جمهور آمریکا رفتاری پست است.

زکریا افزود: مسئله بزرگتر این است که چرا ما سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه را به عربستان سعودی واگذار کرده ایم؟ صرف نظر از مسئله خاشقجی، چرا ما از جنگ سعودی ها علیه یمن حمایت کرده ایم؟ این جنگ بدترین بحران انسانی در جهان را رقم زده است - یک میلیون و پانزده هزار نفر در آستانه قحطی هستند.

روزنامه نیویورک تایمز گزارش فوق العاده ای از یمن منتشر کرده است؛ اگر شما به یمن سفر کنید می بینید که مردم فکر می کنند این جنگی است که آمریکا علیه آنها به راه انداخته است، زیرا آنها به بمب های ساخت آمریکا، هواپیماهای جنگی ساخت آمریکا، اطلاعاتی که آمریکا به سعودی ها می دهد و تجهیزات لجستیکی ساخت آمریکا نگاه می کنند. ما شریک جرم (سعودی ها) در این جنگ شده ایم، جنگی که بسیاری از مردم آمریکا حتی نمی دانند ما در آن مشارکت داریم. چرا؟ منافع آمریکا از این جنگ چیست؟ زمانی که سعودی ها نخست وزیر لبنان را ربودند چه چیزی گیر آمریکا آمد؟ زمانی که آنها قطر را محاصره کردند (چه منفعتی عاید آمریکا شد)؟ این ها همه اهداف سعودی هستند و چرا آمریکا شریک جرم او در این اقدامات است؟
مجری سی ان ان گفت: شاید او واقعاً برایش مهم نیست.
فرید زکریا در پاسخ گفت: نظریه های متعددی در این زمینه وجود دارد. صادقانه بگویم یکی از این نظریه ها این است که دلایلی وجود دارد که دونالد ترامپ اینقدر با سعودی ها خوب برخورد می کند. برخی افراد گمانه زنی می کنند که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مبالغ هنگفتی برای سرمایه گذاری در حوزه املاک (برای ترامپ) تأمین کرده اند - خدا می داند. در خصوص روسیه هم یک الگوی گیج کننده وجود دارد؛ (ما از خود می پرسیم:) چرا این کار را می کنیم؟ این به نفع آمریکا نیست! چرا ما خود را در وسط یک خاورمیانه آشفته و پیچیده گرفتار کرده ایم؟ چرا ما جانب سیاست خارجی بسیار خطرناک عربستان سعودی را می گیریم، سیاستی که در هیچ کجا موفق نشده است؟
مجری سی ان ان از فرید زکریا پرسید: معمولاً پاسخی ضعیف به این سوال داده می شود؛ ترامپ معمولاً قاطع نیست و متزلزل در این زمینه صحبت می کند. به نظر می رسد رئیس جمهور آمریکا باید قاطع تر باشد.
فرید زکریا در پاسخ گفت: صادقانه بگویم که تا حدی رئیس جمهور در مورد سیاست خارجی جدی نیست. اگر شما به جورج بوش پدر نگاه کنید که در زمان ماجرای میدان تیان‌آن‌من رئیس جمهور آمریکا بود. در آن زمان دولت بوش، چینی ها را پاسخگو نگه داشت، تحریم هایی علیه آنها وضع کرد و بخشی از روابط مهم میان دو کشور را متوقف کرد اما دو ماه بعد دولت بوش، مشاور امنیت ملی کاخ سفید را به پکن فرستاد و گفت: "ببینید، روابط میان آمریکا و چین حائز اهمیت است، ما می خواهیم این روابط را از سر بگیریم، اما ما نمی توانیم تظاهر کنیم که شما این سرکوب را انجام نداده اید." باز هم تأکید می کنم چرا ما باید در ماجرای لاپوشانی سعودی ها نقش داشته باشیم؟ چرا ما می توانیم چیزی را بگوییم که برای همه جهانیان آشکار است؟ در این مورد خاص (قتل خاشقجی)، چرا ما نمی گوییم که این اتفاق باعث نمی شود که ما تمام روابط خود را از بین ببریم.
مجری سی ان ان گفت: این سوال اصلی است، سوالی که پاسخی برای آن نیست. امروز روز فوق العاده ای بود! آیا به صحبت های جان بولتون گوش کردید!؟ او گفت: "من حتی به نوار صوتی خاشقجی گوش هم نکردم!"

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

فرید زکریا گفت: (بولتون گفت) من عربی بلد نیستم !
مجری سی ان ان از فرید زکریا پرسید: این دیگر چه نوع پاسخی است!؟
فرید زکریا در پاسخ گفت: باید بگویید که این مشاوری است که فقط به اطلاعاتی که به زبان انگلیسی منتشر می شود گوش می کند! اینکه به چه زبانی منتشر شود اصلاً اهمیت ندارد. فرانکلین روزولت احتمالاً صدای صحبت کردن ژاپنی ها به زبان خودشان را در هنگام حمله آنها به پایگاه نظامی آمریکا در بندر "پرل هاربر" متوجه نمی شد! نکته اصلی، سیاست خارجی است. چرا سیاست خارجی آمریکا اسیر سیاست خارجی سعودی هاست. باید برعکس باشد! زمانی که ترامپ می گوید خوشحال نگه داشتن سعودی ها خیلی حائز اهمیت است، کاملاً اشتباه می کند. این سعودی ها هستند که خوشحال نگه داشتن آمریکا برای شان حائز اهمیت است. این ما هستیم که در این رابطه نقش "بردار بزرگتر" را داریم. این ما هستیم که از این رژیم محافظت می کنیم، این ما هستیم که از آنها حمایت می کنیم. سعودی ها پس از 75 سال خرید سلاح های جنگی آمریکایی، نمی توانند ناگهان بگویند: "اوه، ما از این به بعد سلاح های روسی می خریم!" این گونه نیست!

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای اجرای طرح های آب رسانی در جنوب دامغان
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
اجتماع بزرگ عزاداران فاطمی در کیش
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
آتش‌سوزی جنگل‌ها معضل جهانی است
وقوع تصادف زنجیره‌ای در محور شوش به اهواز
سوگواره آیینی «یاس کبود» برگزار شد
تمام واحد‌های قضایی استان البرز در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه دورکار شدند
نخستین دوره مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن ۲۰۲۵ پاکستان
پایان کار نمایشگاه فرصت‌های صادراتی گلستان در ترکمنستان
ایجاد رشته‌های مهارتی و علوم پایه در دانشگاه آزاد بروجن
پخت سمنو نذری در چهارمحال و بختیاری
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)