پخش زنده
امروز: -
کارخانه خوراک دام در ساوه با ظرفیت تولیدی ۲۰ تن در روز احداث می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس امور عشایر استان مرکزی گفت: قشر عشایر از مولدترین بخشهای جامعه ایران هستند، در واقع باید هر چادر عشایری را به مثابه یک کارگاه تولیدی به شمار آورد و این توانایی بالقوه را به رسمیت شناخت.
منصوی به ارائه تسهیلات حمایتی عشایر اشاره کرد و افزود: 8 میلیارد تومان از محل جبران خسارت خشکسالی و 2 میلیارد و 410 میلیون تومان هم از محل زنجیره تولید گوشتتامین شده و امسال نیز 3 هزار تن توزیع نهاده جو و سبوس داشتیم.
وی تصریح کرد: یک هکتار زمین برای احداث کارخانه خوراک دام در ساوه با ظرفیت روزانه 20 تن، در فاز نخست 12 تن با اعتباری بالغ بر 8 میلیارد ریال اختصاص یافته است.
رئیس امور عشایر استان مرکزی گفت: عشایر استان به طور میانگین سالیانه 5 هزار تن گوشت قرمز به بازار عرضه میکنند.
منصوی ادامه داد: ایلات و عشایر استان مرکزی با داشتن 330 هزار دام سبک، 15 هزار دام سنگین، 680 هکتار زراعت آبی و یکهزار و 830 هکتار دیم، 110 هکتار باغات و 210 هزار هکتار اراضی مرتعی که شامل مراتع قشلاقی و ییلاقی است فعالیت میکنند.
وی افزود: 42کانون عشایری در استن مرکزی وجود دارد که 21 کانون در زرندیه، 19 کانون در شهرستان ساوه، یک کانون در خمین و یک کانون هم در دلیجان فعالیت دارد.
عشایر استان مرکزی شامل ایل شاهسون، مغان، سنگسری، زند راویه ای، کرد کلهر، ذلکی، کله کوهی و عرب خراسانی است.
جمعیت عشایر استان مرکزی بیش از پنج هزار نفر در قالب 770 خانوار است که بیشتر در مناطق مختلف ساوه، زرندیه، دلیجان و خمین زندگی می کنند.
ایلات و عشایر استان مرکزی، بومی این منطقه نیستند و از سایر نواحی ایران به علت طبیعت بکر و شرایط مناسب زندگی ایلی در جای جای استان مرکزی استقرار یافته اند.