• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۷۳۰۸۰
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۹
بین الملل » تحلیلی

سناتورهای آمریکایی از ولیعهد عربستان انتقاد کردند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ایندیپندنت، سناتورهای آمریکایی در مراسم تایید صلاحیت فرد معرفی شده از جانب دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای تصدی سمت سفیر این کشور در عربستان اعلام کردند محمد بن سلمان ولیعهد عربستان یک گانگستر کامل است.

سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات، در مراسم بررسی صلاحیت ژنرال بازنشسته جان ابی زید، رفتار عربستان در جنگ داخلی یمن و نیز دیپلماسی افراطی وی را محکوم کردند. این سناتورها همچنین از عربستان به سبب موارد نقض حقوق بشر از جمله شکنجه فعالان زن و یک شهروند آمریکایی و نیز به قتل رساندن جمال خاشقجی روزنامه نگار، انتقاد کردند.
ابی زید خواستار پاسخگویی در خصوص قتل خاشقجی و نیز حمایت از حقوق بشر شد ولی مکرر بر اهمیت راهبردی روابط واشنگتن و ریاض تاکید کرد.
آمریکا با وجود تنش های فزاینده بین دو کشور، از زمانی که ترامپ ژانویه 2017 به ریاست جمهوری رسید، در عربستان سفیر نداشته است.
ابی زید در کمیته روابط خارجی سنا گفت: ما در بلند مدت به مشارکت قوی و سنجیده با عربستان نیاز داریم و به نفع ماست که از سلامت این رابطه اطمینان حاصل کنیم.
پیش بینی می شود ابی زید ژنرال چهار ستاره بازنشسته ارتش آمریکا که هدایت فرمانده مرکزی این کشور در زمان جنگ عراق را به عهده داشت، به آسانی در سنا تایید شود.
خاشقجی روزنامه نگار روزنامه آمریکایی واشنگتن پست و منتقد دولت عربستان، ماه اکتبر در کنسولگری عربستان در ترکیه کشته شد.
مرگ خاشقجی موجب نارضایتی فزاینده در آمریکا از وضعیت حقوق بشر عربستان و نیز تلفات غیر نظامیان در جنگ داخلی یمن شد که ائتلاف تحت رهبری عربستان در حال جنگیدن با حوثی هاست.
سنا و مجلس نمایندگان قطعنامه هایی تصویب کرده اند که به حمایت آمریکا از ائتلاف تحت رهبری عربستان پایان می دهند که این تنبیهی مهم برای ریاض است. در عین حال ابی زید گفت دولت ترامپ قویا معتقد است که حمایت واشنگتن باید ادامه یابد.
وی گفت: حمایت آمریکا موجب تقویت قابلیت های شرکای ما برای دفاع از خود می شود و خطر لطمه دیدن غیر نظامیان، کاهش می یابد.
در این جلسه سنا همچنین صلاحیت متئو تیولر گزینه ترامپ برای تصدی سمت سفیر در عراق بررسی شد.
سیاستمداران آمریکایی به شدت از شاهزاده بن سلمان انتقاد می کنند. برخی سیاستمداران وی را در خصوص قتل خاشقجی و نیز موارد دیگر نقض حقوق بشر مقصر می دانند.
حتی افراد مظنونی در عربستان به قتل خاشقجی متهم شده اند و ریاض اینکه ولیعهد عربستان دستور این قتل را صادر کرده است رد می کند.
سناتور جمهوریخواه جیم ریش رئیس کمیته روابط خارجی سنا گفت:" عربستان به اقداماتی پرداخته است که پذیرفتنی نیستند."
وی در دو هفته گذشته دو نشست محرمانه برای این کمیته برگزار کرد که در آنها درباره عربستان صحبت شده است.
باب منندز بر اهمیت روابط راهبردی با عربستان اذعان کرد ولی در عین حال گفت:" من نمی توانم اجازه دهم این روابط چشمان ما را به روی ارزش ها و نیز منافع بلند مدت ما در برقراری ثبات ببندند."
وی به اسم جرد کوشنر داماد ترامپ اشاره نکرد که با مقامات عربستانی دیدار کرده است.
در عین حال، منندز از ابی زید پرسید آیا وی بر اطلاع یافتن کامل از همه تعاملات کاخ سفید با سعودی ها اصرار خواهد داشت که پاسخ ابی زید مثبت بود.
زمانی که این نشست ادامه یافت، سناتور جمهوریخواه مارک روبیو گفت ولیعهد عربستان یک "گانگستر کامل" است. این توصیفی بود که سناتور جمهوریخواه ران جانسون نیز آن را تکرار کرد.
روبیو گفت:" محمد بن سلمان، بی ملاحظه و خشن است. وی تمایل دارد به تشدید وخامت اوضاع بپردازد، ریسک های زیادی می کند، در رویکرد سیاست خارجی خود ستیزه جو است و من معتقدم به طور فزاینده ای میل دارد محدودیت ها را در مورد آنچه از طرف آمریکا با مجازات روبرو نخواهد شد محک بزند."
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام فراخوان شاعران سمنان برای شرکت در دوره آموزش شعر
رسیدگی به درخواست های حقوقی ۹۲۰ البرزی
آغاز مطالعات باستان‌شناسی تپه باستان‌شناسی قلعه گلی خان میرزا
زنجیره فولاد زیر فشار صادرات مواد خام با تولید ۳۰ میلیونی
افتتاح بوستان خطی «یاس نبی» در منطقه ۲ شهرداری مشهد
لحظات شیرین اعتکاف مادر و فرزندی
گام جدید افغانستان برای تامین برق خود بدون حمایت خارجی
صیاد دیری پس از چهار روز جست‌وجوی دریایی سالم پیدا شد
صیانت از آب‌های زیر زمینی وظیفه‌ای عمومی و بین‌نسلی است
کشف ۱۰۰ تُن روغن احتکار شده از یک انبار در قم
پایداری هوای گلستان تا شنبه
اعزام هئیت حقیقت یاب به استان تخار در پی درگیری خونین بر سر استخراج طلا
انتشار فراخوان اپراتور هوش مصنوعی، هفته آینده
اجرای طرح پایلوت کشت گیاهان دارویی سازگار با کم‌آبی در هامون
افزایش بی سابقه تولید جهانی غلات و نهاده‌های دامی
کمک ۴ میلیارد تومانی حامیان به ایتام در حاجی آباد
کشف دستگاه های غیر مجاز استخراج ارز دیجیتال در سمنان
تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهیدان کرمی در خیمنی شهر
ثبت ۲۹۶ مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از ابتدای فصل سرما در شیراز
اجرای پویش ملی «سلام محله» از ۱۴ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۳ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)