• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۵۷۶۰۴
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۷
فارس » اجتماعی

اعتیاد نخستین اولویت آسیب‏‌های اجتماعی

اعتیاد به عنوان نخستین اولویت آسیب‏‌های اجتماعی کشور تعیین شده و یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است.

اعتیاد نخستین اولویت آسیب‏‌های اجتماعیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اعتیاد به عنوان نخستین اولویت آسیب‏‌های اجتماعی کشور تعیین شده و یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب رکود اجتماعى در زمینه‌‏هاى مختلف می‌شود.

علی باصری، اعتیاد را یک آسیب اجتماعی دانست که هیچ گاه به طور کامل ریشه‌کن نمی‌شود، اما با تدبیر، تلاش و راهبرد‌های پیشگیرانه می‏ توان آن را به کنترل درآورد.

او افزود: معضل اعتیاد به مواد مخدر قدرت اندیشه، نوآوری، پشتکار، کوشش و سازندگی را در انسان‌ها به ویژه نسل جوان جامعه از بین می‌برد و بنیان خانوادگی و اعتقاد دینی آنان را به نابودی می‌کشاند.
باصری اضافه کرد: امروزه کمتر کشوری را در جهان می‌توان یافت که پدیده مواد مخدر و اعتیاد، مهم‌ترین دغدغه یا یکی از مهم‌ترین مشکلات اجتماعی اش نباشد، اما از جمله معضلاتی که امروزه در این بیماری با آن رو برو هستیم، رشد رو به افزایش مصرف مواد در بانوان از یک طرف و کاهش سن مصرف در جوانان و نوجوانان از طرف دیگر است و این درحالی است که روز به روز بر مصرف مواد صنعتی و جدید که عوارض غیرقابل جبرانی بر سیستم مغزی و زندگی فرد دارد؛ افزوده می‌شود.
مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به عوامل مختلفی در بیماری اعتیاد دخیل هستند، از کمبود زمینه‌های مناسب برای افزایش نشاط اجتماعی، خانواده پرتنش، آگاهی پایین خانواده‌ها در زمینه فرزندپروری، روابط اجتماعی و خانوادگی ضعیف، نداشتن آگاهی پدر و مادر‌ها در خصوص اصول ارتباط با فرزندان و اعضای خانواده، پایین بودن مهارت‌های زندگی، در دسترس بودن مواد و بسیاری فاکتور‌های دیگر نام برد.
باصری گفت: هر ساله بیست و ششم ژوئن برابر با پنجم تیر، به عنوان روز جهانی پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده و برگزاری این مناسبت، فرصتی است مناسب تا اجتماع را نسبت به این مشکل حساس کرده و حمایت­ آن‌ها را برای اقدام موثر جلب کنیم.
او، شعار امسال روز جهانی پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر را «سلامت همگام عدالت و عدالت همگام سلامت» اعلام کرد و ادامه داد: مطالعه بار جهانی بیماری ­ها در سال ۲۰۱۵ میلادی در مقایسه با سال ۱۹۹۰، روند افزایش بار بیماری­‌های قابل ­انتساب به مصرف مواد دخانی، الکل و مواد را نشان می‌دهد که این روند ضرورت توجه بیش از پیش به مداخلات اختلالات مصرف مواد را در کشور‌های در حال توسعه از جمله کشور ما گوشزد می‌کند.
به گفته مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه از جمله عوامل مهم و موثر در پیشگیری از ابتلا به اعتیاد، داشتن خانواده سالم است، خانواده نقش بسیار پررنگی در پیشگیری از ابتلا به آسیب اجتماعی دارد؛ چرا که بی شک خانواده تاثیر عمیقی در رشد کودک دارد و شخصیت او را پی‌ریزی می‌کند و اگر محیط خانواده سالم باشد کودک مهر و محبت را آموخته و اعتماد به نفس و احساس مسوولیت در او افزایش می‌یابد؛ بنابراین بهتر است خانواده‌ها به این امر توجه ویژه داشته باشند و از مهارت‌های گوناگون برای کاهش آسیب در خانواده استفاده کنند، که از جمله این مهارت‌ها گوش دادن فعال است.
باصری، نکاتی همچون نشان دادن علاقه و توجه به صحبت‌های کودکان، تشویق کردن کودکان به صحبت کردن، صبور بودن در گوش کردن به کودکان، همدلی کردن با کودکان، اجازه دادن به کودکان برای ابراز عقاید، پرسیدن سوالات باز از کودکان، وقت گذاشتن برای کودکان و دادن احساس ارزشمندی به کودکان را در گوش دادن موثر کمک کننده خواند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)