• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۷۳۰۰
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸
البرز » اجتماعی
البرز

یک لقمه نان/گزارش مکتوب

از خانه تا نانوایی محله شان فاصله زیادی نیست، شاید کمتر از پانصد متر. اما این مسیر کوتاه برایش دنیایی است چرا که هر روز با عبور از این مسیر صحنه های متفاوتی می بیند که گویی همه شهر را در این پانصد متر می بیند.

یک لقمه نان/گزارش مکتوببه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ در مسیرش از مقابل یک دبستان پسرانه عبور می کند که صدای شور و شوق کودکان او را به هفتاد سال پیش می برد و صدای ناظم مدرسه که با هیاهو می خواهد بچه ها را به صف کند اما غافل از آنکه بچه ها کار خودشان را می کنند. پیر مرد از کنار مغازه ها عبور می کند ، یکی  مقابل دکانش را آب و جارو می کند، دیگری اسپند دود کرده و آن دیگری کرکره کهنه اش را با آن صدای گوشخراش بالا می دهد. خیابان هم حکایت خودش را دارد، برخی خودروها شتابان و برخی هم با آرامش به مسیر خود ادامه می دهند و  راننده تاکسی که سر صبح رادیو البرز را گوش می دهد. شاید صدای ناصر ترکیان باشد که در برنامه صبح البرز، همه را به خوردن یک صبحانه خوب دعوت می کند.

راستی حرف نان آمد، چند روزی است که بعضی از نانواییهای استان قیمت نان را گران کرده اند، بی هیچ اطلاعیه ای. دو روز پیش از شاطر محله مان پرسیدم، گفت: چون تهران گران کرده ما هم گران کردیم. اما در خبر البرز شنیدم که می گفت: این گرانیها خودسرانه است. در خبر ها آمده:  

رئیس اتحادیه نانوایان تهران گفت:  با توجه به اینکه قیمت نان در پنج سال گذشته تغییری نداشته است قیمت این محصول با تصمیم دولت افزایش یافت و اصلاح شد و نرخ‌های جدید به اتاق اصناف و اتحادیه‌ها ابلاغ گردید.

وی با بیان اینکه قیمت‌های جدید نان از ابتدای مهرماه لازم الاجرا است افزود: طرح نظارتی در این راستا از ۴ مهرماه با همکاری تعزیرات حکومتی، بازرسی اتاق اصناف و نمایندگان اتحادیه‌های نانوایان سنتی در دستور کار قرار دارد تا قیمت و وزن این محصول در نانوایی‌ها کنترل شود و با متخلفان برخورد گردد.

اما تهران چه دخلی به کرج دارد. قیمت نان در کرج دوگانه شده،  برخی گران کرده اند و برخی دیگر معتقدند چون شورای آرد و نان البرز هنوز تصمیم گیری نکرده است ما گران نکرده ایم، البته شورای آرد و نان استان البرز  چهار  روز پس از گرانی نان در تهران در استانداری البرز تشکیل جلسه داد.  

در شورای آرد و نان استان البرز به ریاست شاهمرادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و با حضور اعضای اتحادیه نانوایان استان البرز، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات و ... تنور بحث قیمت دوگانه نان داغ بود.

معاون استاندار گفت: ما قبول داریم که حامل های انرژی، آرد، دستمزد و ... افزایش یافته است اما باید نرخ معقولانه ای در نظر گرفته شود تا همه افراد جامعه بتوانند به راحتی نان بخرند. بنابراین برای رسیدن به قیمت عادلانه کمیته تخصصی با حضور نمایندگان سازمان صمت، حوزه اقتصادی استانداری، شرکت غله، اتحادیه نانوایان، دانشگاه علوم پژشکی، بازرسی، استاندارد و تعزیرات حکومتی تشکیل می‌شود.

ربیعی، رییس سازمان صمت البرز هم گفت: افزایش قیمت نان خودسرانه است و مردم استان البرز در صورت مشاهده هر نوع تخلفی در زمینه گرانفروشی نان می‌توانند بازرسان سازمان صمت را از طریق شماره ۱۲۴ مطلع سازند.

اگر چه تماسهای مردم برای شکایت گرانفروشی راه به جایی نبرد و تا کنون برخی نانوایان، به بهای گران نان می فروشند بدون اینکه از سوی مراجع رسمی اعلام قیمت شده باشد. اما در همان جلسه شورای آرد و نان البرز یکی از اعضای اتحادیه نانوایان از حقیقتی تلخ پرده برداشت که البته بسیاری از مسئولان از این حقیقت خبر داشتند.

عضو اتحادیه نانوایان در دفاع از افزایش قیمت نان گفت: به دلیل مرقوم به صرفه نبودن قیمت نان، نانواها هم کم فروشی می کنند و هم در پخت نان از مواد افزودنی غیرمجاز استفاده می کنند چرا که برایشان سود بیشتری دارد. مثلا بجای استفاده از خمیر مایه، از جوش شیرین استفاده می کنند و برای بهتر شدن ظاهر نان از ماده دیگری بنام بلانکیت یا همان جوهر قند استفاده می کنند که در صنعت کاغذ سازی و نساجی مورد استفاده قرار می گیرد.

این اعتراف یعنی اگرچه قیمت پایین نان موجب می شود فقیر و غنی همه بتوانند به راحتی نان بخرند اما به چه قیمتی؟

برای بررسی بیشتر کیفیت و سلامت نان همراه با بازرسان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، از برخی نانوایی ها بازدید میدانی کردیم.

تعدادی از نانوایان در خمیر خود جوش شیرین داشتند، بیش از نود درصد نانوایی های بربری به گفته مهندس اخوان، بازرس معاونت بهداشت،  برای رو مال نان از جوش شیرین استفاده می کنند، نانهای خیلی سفید و خوش ظاهر بلانکیت داشتند، کنجد ها از محل های نامشخص خریداری شده بودند، سبوس و بقیه هم در برخی نانوایی ها داستان مشابهی داشتند.

دکتر جعفر نیا، مدیر بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی استان در گفتگوی اختصاصی با ما گفت: بلانکیت و جوش شیرین از عوامل شیوع بیماریهای گوارشی و سرطان هستند که متاسفانه در برخی نانواییها یافت می شود و هنوز تلاشهای بازرسی نتوانسته آمار استفاده از این مواد خطرناک را به صفر برساند.

وی با بیان اینکه حتی یک مورد مواد غیرمجاز هم زیاد محسوب می شود، گفت: در شش ماهه نخست امسال از بین دوهزار ششصد واحد نانوایی در سطح استان، یازده مورد استفاده از بلانکیت و یکصد و شصت مورد استفاده از جوش شیرین کشف شده که پرونده نانوایان متخلف به مراجع قانونی ارسال و واحدهای متخلف پلمب شدند.

البته جعفرنیا در ادامه افزد: پلمب نانواییها چند روزه است و دائمی نیست.

افزایش قیمت نان، اگرچه برای کسی خوشایند نیست و هنوز هم شورای آرد و نان و کمیته تخصصی به نتیجه مشخصی نرسیده اند اما موجب شد که کیفیت و سلامت نان دوباره بحث برانگیز شود و مردم نسبت به آن حساس تر شوند.

پیرمرد مثل هر روز  نان داغ خریده بود و در راه نانوایی تا خانه  به حرفهای جوانی فکر می کرد که در صف نان، خبرهای ناسالم بودن و گرانی نان را به او گفته بود و البته شاطر محله شان هم این حرفها را انکار کرده بود. ، به نان فکر می کرد و به اینکه برای به دست آوردن یک لقمه نان حلال چه سختی هایی کشیده اما حالا سربلند است و پیش کسی شرمسار نیست، به یاد مادرش افتاده بود که روزگاری در روستا به مادرش در داغ کردن تنور کمک کرده بود و آواز خوانده بود و حالا هم در خیابان شلوغ شهر زیر لب زمزمه می کرد:

ای آشنای روزهای کودکی ام

خسته ام بیا

با خود برای من

یک لقمه نان عشق

آرامش بهشت

از سرزمین نگاه خدا بیار

علی سلمان زاده

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توجه به پژوهش در رمان های این دوره جایزه شهید همدانی
اعتکاف فرصتی برای پالایش روح انسان
دولت در بهبود وضع اقتصاد و معیشت مردم تلاش کند
پیروزی آرسنال مقابل بورنموث؛ توپچی‌ها همچنان در صدر جدول
جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
ارائه الگوی عملی «شهر سبز» و گوگردزدایی صنعتی از سوی جهاددانشگاهی
تعویق دیدار شهرداری گرگان و ساجس لبنان
دیوان عالی ونزوئلا: معاون مادورو سرپرست دولت شد
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تولید یک هزار و ۳۸۵ تن گوشت مرغ در لرستان
تشییع پیکر زنده یاد بهرام بیضایی در آمریکا
اعلام اسامی فیلم های منتخب جشنواره فیلم فجر تا پایان هفته
بازدید فرمانده کل سپاه از مراسم‌های سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۷۰ میلیون نفر
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)