پخش زنده
امروز: -
بیش از ۸۵ درصد از مردم دنیا کمردرد را تجربه میکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدرضا عزیزی متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات افزود:در دهههای گذشته اختلالات اسکلتی – عضلانی به طور روز افزون در سراسر جهان در حال گسترش است و امروزه کمردرد به عنوان یک پدیده چند علتی و یک مشکل بزرگ در اکثر جوامع مورد توجه است.
وی ادامه داد: شیوع چشمگیر کمردرد در کنار هزینههای درمانی آن از علل توجه به کمردرد به شمار میآید.
عزیزی با بیان اینکه در کشور امریکا دومین علت مراجعه به پزشک، کمردرد بوده و سالانه بیش از ۵۰ بیلیون دلار برای درمان این بیماری هزینه میشود گفت: در سوئد نیز عامل اصلی از کار افتادگی و مرخصیهای متعدد به شمار میآید.
وی افزود: آمار کمر درد در امریکا حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد و در اروپا بین ۲۵ تا ۴۵ درصد تخمین زده میشود و بنابر گزارشهای کمردرد دلیل عمده ناتوانیها در سراسر جهان به حساب میآید.
مدیر اموزش سازمان نظام پژشکی گفت:طبق آمار سازمان بهداشت جهانی کمردرد از مهمترین دلایل غیبت از کار بعد از سرماخوردگی، دومین دلیل عمده مراجعه به پزشک، سومین دلیل جراحیها و چهارمین علت بستری به شمار میآید.
وی با بیان اینکه طی غربالگریهای انجام شده در ایران کمردرد دومین بار بیماری را در کشور داراست و حدود ۷/۵ درصد افراد جامعه مبتلا به کمردرد هستند افزود:۸۰ تا ۸۵ درصد ایرانیها حداقل یکبار در طول زندگی خود کمردرد را تجربه میکنند که مهترین علت آن الگوی نامناسب زندگی مردم و بی تحرکی است و کمردرد علاوه بر مشکلات جسمی و روحی منجر به کاهش بازده کار، افزایش ساعات غیبت از کار و از کار افتادگی میشود.
عزیزی ادامه داد:مطالعات در کشور نشان میدهد که دو سوم مردم در طول زندگی خود به کمردرد مبتلا میشوند و با توجه به اینکه جامعه ایرانی رو به صنعتی شدن پیش میرود شیوع کمردرد نیز رو به افزایش است و بر اساس برخی از مطالعات شیوع کمردرد در کادرهای پزشکی هم رو به افزایش است.
وی افزود: ۷۰ درصد پرستاران ایران با مشکل کمردرد مواجه هستند و برخی دندانپزشکان نیز به سبب نوع کارکردن از مشکلات کمر و گردن رنج میبرند.
عزیری گفت::بیشترین شیوع کمردرد در استان مازندران و کمترین میزان شیوع در جنوب ایران است و طبق آخرین مطالعات، سن بروز کمردرد در ایران رو به کاهش است و امروزه با زندگی مدرن جوانان و نوجوانان نیز درگیر این بیماری شده اند.
وی افزود: شیوع بیماری کمردرد در زنان در سنین باروری بیشتر از سایر گروههاست و دلایل بیشتر این شیوع شامل تغییرات هورمونی و مکانیکی در طی بارداری، تغییرات بزرگ شدن رحم، فشار آوردن بر مهرههای کمری، چند قلوزایی، تعدد زایمان، افزایش وزن و زایمانهای سخت است.
عزیزی با اشاره به اینکه افرادی که سیگاری هستند و حتی افرادی که در معرض دود ناشی از سیگار هستند بیشتر از افراد سالم به کمر درد مبتلا میشوند گفت: مهمترین علل کمر درد عبارتند از: بی تحرکی، چاقی، نوع شغل، مشکلات مکانیکی، مشکلات روانی، عفونت ها، تومورها و مشکلات عروقی، و از این میان دردهای مکانیکی شایعترین علت کمردرد هستند و با توجه به اینکه ۲۵مهر روز جهانی کمر درد است این روز بهانهای برای توجه بیشتر به این موضوع است.