• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۴۶۲۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۲
بین الملل » غرب آسیا
توصیه روزنامه عربی رای الیوم

حکام عرب از شکست نتانیاهو درس بگیرند

از شکست نخست وزیر رژیم اشغالگر در تشکیل دولت جدید و خروج خفت بار وی از صحنه سیاسی درس بگیرید

  حکام عرب از خروج خفت بار نتانیاهو درس بگیرندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود، در سرمقاله خود نوشت: ما در روزنامه «رای الیوم» اعتراف می‌کنیم در صدر فهرست کسانی قرار داریم که از شکست بنیامین نتانیاهو در تشکیل دولت جدید اسرائیل خوشحالند.
رای الیوم افزود البته خوشحالی ما به این علت نیست که حزب «آبی سفید» ژنرال‌ها به رهبری بنی گانتس را ترجیح می‌دهیم، حزبی که متاسفانه برخی از نمایندگان عرب با آن ائتلاف کرده اند، بلکه خوشحالی ما به این علت است که می‌خواهیم بحران سیاسی کنونی در اسرائیل برای بیشترین مدت ادامه یابد. علت دیگر خوشحالی ما این است که معتقدیم پس از سقوط نتانیاهو و خروج خفت بار وی از میدان سیاست، شاید روند عادی سازی روابط (با رژیم صهیونیستی) کُند شود.
حضور نتانیاهوی نژاد پرست در منصب نخست وزیری به مدت بیش از بیست و سه سال و حمایت نامحدود آمریکا از وی در این مدت که در زمان دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی به اوج خود رسید، سبب شد وی همانند رهبر جناح عربی برای عادی سازی روابط در خلیج فارس رفتار و برای ایجاد ائتلاف نظامی اسرائیلی -خلیجی به بهانه مقابله با نفوذ ایران تلاش کند.
نتانیاهو همان کسی است که در همه جنگهایش شکست خورد و نتوانست با وجود حملات هوایی مستمر، زرادخانه موشک‌های نقطه زن و پیشرفته «حزب الله» را ویران کند یا یک وجب به سوی نوار غزه پیشروی کند، زیرا به شدت از عواقب آن بیمناک بود.
شاید برخی بگویند نتانیاهو که جایگاهش را به عنوان نخست وزیر ترک می‌کند و روانه زندان می‌شود، اتفاقی که به سبب اتهام رسمی دادستان به نتانیاهو قریب الوقوع است، توانست به مجموعه‌ای از «هدایا» از آمریکا دست یابد همانند به رسمیت شناخته شدن قدس اشغالی به عنوان پایتخت یکپارچه رژیم اشغالگر و الحاق بلندی‌های جولان اشغالی سوریه به اسرائیل. آری این درست است، اما همه این هدایا «مسموم» و غیر قانونی است به ویژه اینکه هدیه دهنده یعنی ترامپ با سرنوشت مشابهی روبرو است یعنی ممکن است به اتهام فساد یا چیزی شبیه به آن عزل شود و جایگاهش را از طریق استیضاح یا شکست در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا از دست بدهد.
البته ما اعتراف می‌کنیم که نتانیاهو هر چند در هیچ یک از جنگ‌های نظامی ضد عرب‌ها پیروز نشد، در بسیاری از نبرد‌های سیاسی در عرصه بین المللی پیروز شد. مهمترین پیروزی سیاسی او این بود که از طریق لابی‌های صهیونیستی در آمریکا و اروپا جنبش‌های «حماس» و «حزب الله» را در فهرست تروریسم قرار داد و غربی‌ها را برای تحقق این هدف بسیج کرد. با این حال اگر فروپاشی حاکم بر منطقه عربی نبود، اگر پول بر تصمیم گیری حکومت‌های عربی موثر نبود و اگر کشور‌های مهم عربی یعنی سوریه، عراق، مصر، الجزایر و مغرب با رنج و درد‌ها روبرو نبودند، نتانیاهو نمی‌توانست این پیروزی‌ها را به دست آورد.
دوستی‌های نتانیاهو با برخی از مقامات عرب و سفر وی و برخی از وزرایش به کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس, ضربه بزرگی به مساله فلسطین وارد کرد و جنگ‌های سیاسی و تبلیغاتی ضد ملت فلسطین و محور مقاومت به راه انداخت.
ژنرال بنی گانتس که رایزنی‌ها برای تشکیل دولت «لیبرال» را به زودی آغاز خواهد کرد، آنگونه که خود در نخستین اظهار نظر پس از مامور شدن به تشکیل دولت اعلام کرد، دوستانش و دوستان همکارانش یعنی ژنرال‌های دیگر در حزب «آبی سفید» , به خون ملت‌های عربی به ویژهملت‌های فلسطین و لبنان آغشته است و در همین حال نژاد پرستی، خونریزی و تنفرش از عرب‌ها و مسلمانان کمتر از نتانیاهو نیست.
بار دیگر تاکید می‌کنیم خوشحالی ما به سبب شکست نتانیاهو و پایان زندگی سیاسی وی به همان شیوه‌ای است که حیات سیاسی ایهود اولمرت «قهرمان» جنگ لبنان در سال ۲۰۰۶ پایان یافت. شاید وی نیز در همان سلولی حبس شود که اولمرت محبوس است، هرچند بدون شامپاین و سیگار‌های گران قیمتی که به آن‌ها عادت کرده است، همان شامپاین و سیگار‌هایی که به سبب سوء استفاده از مقام و موقعیت خود و نیز گفتن دروغ در دوران نخست وزیری هدیه گرفته بود.
در حالی که مردم تونس در دور دوم قیام‌های بهار عربی فردی مثل قیس سعید، انسان پاک دست و شریف را از طریق صندوق‌های رای به عنوان رئیس جمهور به قدرت رساندند و میلیون‌ها نفر از وی حمایت کردند، زیرا عادی سازی روابط با دولت اشغالگر اسرائیلی را خیانت بر شمرد و دوستداران و طرفدارانش پرچم فلسطین را به اهتزاز درآوردند و نیز در حالی که هزاران لبنانی ضد فساد تظاهرات کردند و خواستار براندازی نظام فاسد شدند و پرچم فلسطین را بر افراشتند، دوستان نتانیاهو یعنی همان حکام عربی که به دنبال عادی سازی روابط هستند، باید حواس خود را جمع کنند و مراقب خود باشند، زیرا نوبت آن‌ها شاید با سرعتی که بیش از انتظارشان است، فرا برسد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)