• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۷۷۶۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۰
بین الملل » تحلیلی

رکورد جدید تلفات انفجار مین در جهان

فعالان حقوق بشری از رکورد جدید تلفات انفجار مین در سراسر جهان خبر دادند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، دست اندرکاران تحریم استفاده از مین، از ثبت رکوردی جدید برای تلفات ناشی از حوادث مرتبط با اینگونه مواد منفجره در نقاط مختلف جهان خبر دادند. دست اندرکاران کارزار پیمان ممنوعیت استفاده از مین، با اشاره به افزایش شمار قربانیان و مجروحان ناشی از حوادث انفجار مین در سال گذشته به حدود ۳۸۰۰ نفر، این عدد را بیشترین شمار تلفات در نقاط مختلف جهان توصیف کردند.

ناظران این کارزار بین المللی با اشاره به اینکه بیشترین استفاده از کارگذاری مین از سوی دولت‌ها بوده که هم اکنون متوقف شده است هشدار دادند، افزایش شمار تلفات مربوط به استفاده گروه‌های شبه نظامی از اینگونه وسایل انفجاری دست ساز سبب اختلال در روند موفقیت کامل منشور خلع سلاح در ۲۰ سال گذشته شده است.
پس از اجرای پیمان ممنوعیت استفاده از مین در سال ۱۹۹۹، شمار سالانه تلفات ناشی از حوادث انفجار مین و باقیمانده دیگر مواد منفجره جنگی به سرعت سیر نزولی به خود گرفت بگونه‌ای که در سال ۲۰۱۳ از ۱۰ هزار مورد به زیر ۳۵۰۰ مورد کاهش یافت.
براساس اظهارات استفان گاس رئیس بخش تسلیحات دیدبان حقوق بشر، این پیمان چنان انزجاری علیه استفاده از اینگونه وسایل انفجاری ایجاد کرده که حتی کسانی که به این پیمان نپیوسته اند نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند.
پیمان ممنوعیت استفاده از مین که در حال حاضر ۱۶۴ کشور به عضویت آن پیوسته اند سبب شده است تقریبا همه اشکال استفاده از مین از سوی دولت‌ها شامل کشور‌هایی که آن را امضا نکرده اند نیز متوقف شود.
میانمار، که عضو این پیمان نیست، تنها کشوری است که نیرو‌های نظامی دولتی آن در سال گذشته از مین‌های ضد نفر استفاده کرده است.
گاس افزود، اکنون منصفانه است که بگوییم پیمان ممنوعیت مین تاکنون مانع از کشته یا مجروح شدن ده‌ها هزار نفر و احتمالا صد‌ها هزار نفر و همچنین معیشت مردم شده است.
در حالی که تقریبا همه دولت‌ها از کارگذاری مین پرهیز می‌کنند، اما کار برد اینگونه وسایل انفجاری از سوی گروه‌های شبه نظامی رو به افزایش است.
اگرچه در سال گذشته گروه‌های شبه نظامی دست کم در افغانستان، هند، میانمار، نیجریه، پاکستان و یمن از مین‌های ضد نفر استفاده کردند برخی خبر‌ها حاکی از استفاده کامرون، کلمبیا، مالی، لیبی، فیلیپین، سومالی و تونس از اینگونه مواد منفجره نیز بوده است.
کاربرد اینگونه وسایل انفجاری از سوی عوامل غیر دولتی می‌تواند نشان دهد که چرا تلفات حوادث انفجار مین در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است.
لورن پرسی، متخصص امدادرسانی به قربانیان از گروه ناظر مین‌های زمینی در ژنو گفت: در ۴ سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر تلفات مرتبط با حوادث انفجار مین بوده ایم.
کارشناسان معتقدند، ۶ هزار و ۸۹۷ مورد تلفات ناشی از انواع حوادث انفجار مین‌های زمینی و باقیمانده مواد منفجره جنگی در سال گذشته نشان می‌دهد شمار قربانیان اینگونه حوادث درمقایسه با سال ۲۰۱۳ تقریبا دوبرابر شده است.
در حدود ۳ هزار ۷۸۹ نفر مجروح و قربانی ناشی از انفجار مواد منفجره دست ساز تقریبا بیش از نیمی از تازه‌ترین شمار تلفات را تشکیل می‌دهد.
گاس تاکید کرد به رغم تاثیر شدید این پیمان بر عوامل غیر دولتی، حدود ۷۰ گروه شبه نظامی در نقاط مختلف جهان از ۱۹۹۹ تاکنون متعهد شده اند که از اینگونه سلاح‌های مرگبار استفاده نکنند.
وی تصریح کرد، آنچه که از سوی عوامل غیر دولتی اتفاق افتاده این است که آنها در سال‌های اخیر دقیقا علیه چنین وعده‌ای اقدام کرده اند.
گاس خاطر نشان کرد، گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق، طالبان در افغانستان مقادیر زیادی از مین‌های دست ساز ضد نفر استفاده کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
بازدید میدانی از روند تکمیل بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی سایت لاکان
اعزام بیش از ۳۰۰ زائر اولی از سیستان و بلوچستان به مشهد مقدس توسط کانون‌های خدمت رضوی استان
اشتیاق دختران دانش آموز در اعتکاف ماه رجب
اجرای طرح آموزش ایمنی مدارس حاشیه راه‌ها در جنوب سیستان و بلوچستان
همدلی مسئولان و بصیرت مردم، عامل اصلی امنیت سیستان و بلوچستان
آسمان سمنان غبارآلود می شود
اختصاص ۹۰۰ میلیارد ریال برای ارتقای زیرساخت انتقال خون سیستان و بلوچستان
ضرورت ساماندهی قیمتها برای ایجاد ثبات در بازار
آغاز عملیات اجرایی شهرک ۱۰ هزار واحدی گهرباران ساری
وقف ۱۳۰ میلیارد ریالی یک واحد تجاری ـ مسکونی در قائم شهر
نشست بررسی نقاط قوت و ضعف پسته
بسته خبر‌های کوتاه ۱۴ دی در یک نگاه
مساجد بافق پر از شوق و شور و حضور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
تشییع پیکر زنده یاد بهرام بیضایی در آمریکا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)