• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۱۸۲۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲
اقتصادی
افزایش ۱۰ درصدی تولید لاستیک خودرو

سهم ۴۱ درصدی ایران در تولید تایر غرب آسیا

معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صمت از افزایش ۱۰ درصدی تولید لاستیک در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد.

سهم ۴۱ درصدی ایران در تولید تایر غرب آسیابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ آقای محسن صفدری با اعلام این خبر گفت: ایران در تولید لاستیک با فعال بودن ۱۱ واحد ظرفیت اسمی ۴۲۶ هزار تن در سال، ۴۱ درصد از سهم غرب آسیا را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: صنعت تایر به‌عنوان یکی از قطعات ضروری در وسایل نقلیه، با توجه به تولید انبوه آن در سطح جهان و نقش مهمی که در زندگی روزمره مردم ایفا می‌کند، جایگاه مهمی در اقتصاد جهانی پیدا کرده است. این صنعت، از جمله صنایع مهم در زنجیره ارزش صنعت خودرو و صنعت حمل و نقل است
معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت با بیان اینکه صنایع لاستیک، تایر و تیوپ از صنایع راهبردی و پر اهمیت برای کشور است و علت آن هم وابستگی صنعت حمل و نقل به این کالا است، گفت: سال گذشته اتفاقات ناخوشایندی در بازار لاستیک کشور افتاد و امسال با تدابیری که وزارت صمت اندیشده است نه تنها بازار کنترل شد بلکه، افزایش تولید را هم شاهد هستیم.
صفدری اضافه کرد: تاکنون ۱۱ واحد دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت اسمی ۴۲۶ هزار تن و اشتغال ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر مشغول به تولید هستند. البته ظرفیت واقعی به این میزان نیست و در بررسی‌های انجام شده، واحد‌های تولیدی با ظرفیت بین ۶۰ تا ۷۰ درصد در حال فعالیت و تولید هستند.
وی همچنین به واردات ۹۷ هزار تنی انواع تایر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال، ۹۷ هزار تن به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار واردات داشتیم و ۸۵۰۰ تن به ارزش ۳۰ میلیون دلار هم صادرات در صنعت اتفاق افتاده است.
معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت با اشاره به ممنوعیت صادرات انواع لاستیک از سال گذشته افزود: از نیمه دوم پارسال وزارت صمت از آنجاکه در بخشی از تولید صنعت تایر از ارز دولتی استفاده می‌شد و به منظور تنظیم بازار داخل، تصمیم گرفت که صادرات را در این بخش ممنوع کند و از این رو صادرات در این صنعت، عدد چشمگیری نیست.

تولید ۲۰ میلیون تن حلقه لاستیک

صفدری در ادامه به برآورد مصرف ۳۳۰ هزار تنی در صنعت تایر و لاستیک اشاره و تاکید کرد: در تایر سواری ۱۶۴ هزار تن ظرفیت اسمی تولید داریم و حدود ۲۴ میلیون حلقه می‌توانیم تولید تایر سواری داشته باشیم و در حال حاضر ۲۰ میلیون حلقه تولید داریم که برای توازن در مصرف باید به ۲۴ میلیون حلقه برسیم.

برنامه برای افزایش تولید

وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه خاصی برای افزایش تولید در تایر سواری در سطح کلان مطرح است، گفت: کمبود ما همان ۴ میلیون حلقه است و خیلی توجیه اقتصادی ندارد که بخواهیم تولید کننده جدیدی را تشویق به تولید کنیم و اگر بتوانیم از همه ظرفیت‌های خود استفاده کنیم اقتصادی‌تر و معقولانه‌تر است تا بخواهیم طرح جدیدی را در تایر سواری ایجاد کنیم.
معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت ادامه داد: در صنعت تایر سنگین، و باری ۱۸۷ هزار تن ظرفیت اسمی داریم که عمدتا تایر‌های بایاس هستند تایر‌های بایاس، تایر‌هایی هستند که در ساخت آن‌ها سیم به کار برده نمی‌شود.
صفدری گفت: فناوری‌های دنیا به سمت استفاده از تایر‌های رادیال گرایش دارند و ماهم باید خودمان را با این فناوری تطبیق دهیم و به این نکته برسیم که میزان واردات لاستیک‌های رادیال را از داخل تامین کنیم.
وی افزود:در حال حاضر یکی از شرکت‌های مطرح ۳۰۰ هزار حلقه لاستیک در سال تولید می‌کند نیاز ما به لاستیک رادیال باری ۱۱۰۰ هزار حلقه است یعنی ما ۸۰۰ هزار حلقه در سال کمبود لاستیک رادیال باری داریم.
صفدری با اشاره با راه اندازی ۲ طرح جدید در تولید لاستیک گفت: طرح آرتاویل در اردبیل اخیرا با حضور رئیس جمهور افتتاح شد و طرح کویر تایر که هم ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، به زودی گشایش می‌باید.
معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت به تولید ۳۰۰ هزار تنی شرکت ارتاویل و اشتغال ۵۰۰ نفری اشاره کرد و توضیح داد: پروژه شرکت کویر تایر نیز بیش از ۲۱۲ نفر اشتغالزایی دارد.
وی به انجام سه طرح دیگر در استان‌های کرمانشاه، کردستان و سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: اگر این پروژه‌ها به مدار تولید برسند ما می‌توانیم صادرات لاستیک سیمی باری هم داشته باشیم.

جایگاه صنعت تایر در منطقه

صفدری در ادامه صحبت هایش به جایگاه صنعت تایر در منطقه و جهان اشاره کرد و گفت: سهم ایران با ۱۱ واحد، ۴۱ درصد از خاورمیانه است و در تمام دنیا ۵۱۰ واحد صنعتی تایر وجود دارد و سهم ایران از این تعداد در سال ۹۸، ۲ درصد بوده است.
وی افزود: وابستگی به مواداولیه در این صنعت حدود ۴۰ درصد است یعنی ۶۰ درصد صنعت تایر ما داخلی است همانند روغن‌های نفتی، برخی کائوچو‌های مصنوعی، دوده و منسوج استخوان بندی.
معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت درباره واردات برخی مواد اولیه برای این صنعت توضیح داد: با مساعد‌تهای وزارت صمت و بانک مرکزی، تامین ارز مواد اولیه مرتفع شده است و برای همه واحد‌ها به صورت مکتوب با بانک مرکزی مکاتبه می‌کنیم و ثبت سفارش‌ها انجام می‌شود و اولویت‌های تامین و تخصیص ارز بانک مرکزی قرار می‌دهد.
صفدری به میزان واردات در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال، ۳۲۰ میلیون دلار کل واردات انواع تایر سواری، دوچرخه و تایر باری بوده در حالی که این رقم در سال ۹۶، ۴۲۶ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال ۹۷ کاهش پیدا کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام با این تولید ولی عرضه کنترل بازار را ندارید ، طوری با افتخار میگید در غرب آسیا پس چرا در بازار با قیمتهای آن چنانی لاستیک موجود است این یعنی بی عرضگی وزارت صنعت و معدن
نظر شما
آخرین اخبار
ترافیک روان و پرحجم در جاده‌های استان سمنان
سردار ابن‌الرضا: به هرگونه نقض آتش‌بس واکنش لازم می‌دهیم
تمرین فشرده تیم فوتبال امید قبل از استراحت یک روزه
امام جمعه موقت اهل سنت ارومیه: رهبرشهید ما پرچمدار جبهه حق و مقاومت بود
خسارت دیدن ۳ خودرو در آتش سوزی محوطه بقعه امامزاده محمد بن جعفر طیار (ع) دزفول
آماده‌سازی موکب دانشگاه علوم پزشکی یزد در تهران
دعوت نماینده ولی فقیه در خوزستان برای حضور پرشور در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید ایران+فیلم
شیراز در سوگ قائد امت؛ اعلام آمادگی مردم برای بدرقه رهبر شهید
آماده‌سازی موکب‌های مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب
همدلی ، رمز شکوه و ماندگاری مراسم وداع
بیانیه جامعه اصناف، تجار و فعالان اقتصادی به مناسبت تشییع رهبر انقلاب
روایت داغ ِدلتنگی
ایلامی‌ها در سوگ علمدار انقلاب؛ راهی تهران برای وداع با آقای شهید
محکومیت تاوان عرضه کالای غیر بهداشتی در بندرانزلی
آمادگی اهل سنت خنج برای شرکت در تشییع رهبر شهید
خدمت پزشکان متخصص به عزاداران در تشییع رهبر شهید
فراز هایی از خطبه های نماز جمعه شهر های گلستان
دنیامالی: ایران و بنگلادش ظرفیت‌های بزرگی برای همکاری ورزشی دارند
موکب نخبگان برپا می‌شود
دست آتش از سه عرصه طبیعی مسجدسلیمان کوتاه شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز
تعویق دوباره امتحانات نهایی امکان‌پذیر نیست
جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم
ورود پیکر آقای شهید ایران به مصلی
اعمال محدودیت تردد در آزادراه تهران–شمال و محور چالوس
حضور ۸ رئیس دولت در مراسم وداع با رهبر شهید
برگزاری مراسم وداع با پیکر همسر شهید رهبر انقلاب
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید
دستگیری عوامل تهیه و انتشار ویدئوی حضور خانم نیمه‌برهنه در پارک‌ یزد
ورود پیکر رهبر شهید انقلاب به آیین وداع
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود
آلودگی هوا در شش شهرستان کرمان به وضعیت بحرانی رسید؛ شاخص از ۵۰۰ گذشت
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۱۰۳۷ نظر)
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۶ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۶ نظر)
قطع برق بیش از هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در خوزستان  (۳ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۲ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد  (۱ نظر)
ادارات البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست  (۱ نظر)