با انتقاد ازسخنرانی رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی
محمود عباس دست از حرف بردارد و تشکیلات را منحل کند
سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم: عباس دست از حرف زدن بکشد و گام عملی بردارد و تشکیلات را منحل کند زیرا از بین بردن ساختار پیمان اسلو اوضاع را در غرب آسیا تغییر خواهد داد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم با انتقاد از سخنرانی دیروز محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به وی توصیه کرد دست از حرف زدن بکشد و گامهای عملی بردارد و تشکیلات خودگردان فلسطینی را منحل کند چرا که از بین بردن ساختار پیمان اسلو؛ اوضاع را نه فقط در فلسطین اشغالی بلکه در سراسر غرب آسیا تغییر خواهد داد.
عبد الباری عطوان همچنین خطاب به اعراب طرفدار عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در جبهه این رژیم قرار گرفته اند گفت: به مذاکره با هم پیمانان جدید اسرائیلی خود بازگردند و اگر به تباه کردن قدس و فلسطین و تسلیم شدن دربرابر دیکتههای آمریکا و اسرائیل راضی هستند، باید بدانند که ملت هایشان و ملت فلسطین این خواری و ذلت را نخواهند پذیرفت و به فداکاریها تا آزادی همه سرزمین، مقدسات عربی و اسلامی در فلسطین اشغالی، ادامه میدهند.
عطوان در رأی الیوم که از لندن به روز میشود در مطلبی با اشاره به نشست دیروز اتحادیه عرب و موضع گیریها درباره طرح توطئه آمیز آمریکا موسوم به معامله قرن نوشت: ما سخنان دیروز محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب در قاهره را دنبال کردیم و لازم دانستیم درباره بسیاری از نکات مطرح شده در این سخنان که بر ابهام موضوع افزوده است، تأمل کنیم.
مهمترین نکات این است که عباس در این سخنان به صراحت اعلام نکرده است که تصمیمی به لغو هماهنگی امنیتی وعقب نشینی از توافق اسلو و همه الزامات مترتب بر آن دارد و فقط به این جمله اکتفا کرده است که تصمیم گرفته هر گونه روابط از جمله روابط امنیتی را با رژیم اشغالگر قطع کند.
عطوان افزود: بین قطع روابط و اجرای تصمیمات شورای مرکزی فرق وجود دارد و صرف گفتن این جمله که به اسرائیلیها ابلاغ کرده که به عنوان نیروی اشغالگر باید قبول مسئولیت کنند بدون اینکه به صراحت از انحلال تشکیلات سخنی بگوید، این بدان معناست که این تشکیلات به ایفای نقش خود ادامه میدهد. زمانی که یاسر عرفات رئیس فقید تشکیلات خودگردان تصمیم گرفت شورای قانونگذاری را منحل کند به صراحت و بدون هیچ مشکلی، این مسئله را اعلام و درهای مقر این شورا را مهر وموم کرد.
جالب توجه اینکه وضعیت جسمانی محمود عباس چندان خوب نبود و در هنگام سخنرانی آشفته به نظر میرسید و کسانی که سخنرانی وی را مشاهده میکردند شاهد بودند که صائب عریقات برخی پاراگرافهای سخنرانی را به وی یاد آور میشد و بعید نمیدانیم که اطرافیان وی کنترل امور را در دست داشتند و چه بسا آنان متن این سخنرانی را طوری ساخته و پرداخته کردند که مبهم باشد.
تحولات کنونی اوضاع خود تبیین کننده میزان جدیت این موضع است و همین مسئله درباره واکنش اسرائیل به این سخنرانی و مضمون آن نیز گفته میشود چرا که اگر مسئله توقف هماهنگی امنیتی جدی باشد؛ هماهنگی که رکن اصلی توافقات اوسلو و علت اصلی پابرجا ماندن تشکیلات و سرازیر شدن کمک کشورها به سمت آن است، در این صورت بعید نیست که مسئولان اسرائیلی به عباس اجازه ندهند به رام الله بازگردد.
در ادامه سرمقاله عطوان آمده است: محمود عباس چندین بار گفت: از قدس اشغالی چشم پوشی نخواهد کرد و اجازه فروش آن را نخواهد داد چرا که نمیخواهد به عنوان خائن در تاریخ از وی یاد شود و اینکه امروز در سخنانش آن را تکرار کرد موضوع پسندیدهای است، اما این مسئله باید در چارچوب طرح رویارویی جامع و بر اساس برنامه مقاومتی مشخصی باشد.
اذعان میکنیم که ما با احتیاط کامل در این باره مینویسیم. ما همیشه خواستار انحلال تشکیلات و توقف هماهنگی امنیتی و خروج از پیمان اسلو پس از به هم خوردن موضوع راه حل تشکیل دو کشوری و تشدید شهرک سازی و الحاق قدس و تبدیل آن به پایتخت همیشگی رژیم اشغالگر با حمایت آمریکا بوده ایم، اما ابهام در سخنان محمود عباس و واکنش سرد به آن در سرزمینهای اشغالی، ما را به تأمل وامی دارد، اما اگر این مواضع عباس جدی و برگشت ناپذیر باشد ما و میلیونها نفر مثل ما در جبهه وی خواهیم ایستاد برای اینکه خروج از پیمان اسلو و همه تعهدات مندرج در آن، بستر و زمینه محکمی است که سبب اتحاد و یکپارچگی صحنه فلسطین میشود و مسئله فلسطین را به نقطه آغازین آن یعنی مقاومت تمام عیار بازمی گرداند.
عطوان افزود: جنبش فتح که محمود عباس ریاست آن را برعهده دارد و در طول چهل سال گذشته مبارزات فلسطین را هدایت و هزاران شهید، زخمی و اسیر تقدیم کرده است، اگر عباس به آن برای تحرک و اقدام، چراغ سبز نشان دهد میتواند همه معادلات را تغییر دهد و نشاط و پویایی را به انقلاب فلسطین بازگرداند و با همکاری و همدلی دیگر گروههای مقاومت، معامله قرن را ساقط کند.
در پایان به عربهای خوار و ذلیل و طرفدار عادی سازی روابط (با رژیم صهیونیستی) که در جبهه اسرائیل قرار گرفته اند و فلسطینیها را محک میزنند، میگوییم که باید به همان مذاکره با هم پیمانان جدید اسرائیلی خود بازگردند چرا که مخالفت کنونی آنها (این معامله قرن) مانند مخالفت شان با دیگر توافقات، سبب به بار آمدن ضررها وخسارتهای بیشتر و از بین رفتن فرصتهای صلح میشود. به آنها میگوییم اگر تباه کردن قدس و فلسطین و تسلیم شدن دربرابر دیکتههای آمریکا و اسرائیل را بپذیرند، باید بدانند که ملت هایشان و ملت فلسطین این خواری و ذلت را نخواهند پذیرفت و به جانفشانیها و فداکاریها تا آزادی همه سرزمین، مقدسات عربی و اسلامی در فلسطین اشغالی، ادامه خواهند داد.
روزهای آینده، سرنوشت ساز و نشانههای انتفاضه و قیام در حال پدیدار شدن است و چه بسا این قیام هم در سطح انتفاضههای اول و دوم یا بین این دو باشد. انحلال تشکیلات اکنون تنها راه بازگشت امور به وضع طبیعی آن است.
این مقاومت بود که سبب آزادی جنوب لبنان و نوار غزه شد. همین مقاومت در آفریقای جنوبی، رژیم آپارتاید را ساقط کرد. انحلال تشکیلات و از بین بردن ساختار پیمان اسلو، اوضاع را نه فقط در فلسطین اشغالی بلکه در کل خاورمیانه تغییر خواهد داد.