پخش زنده
امروز: -
کوچ عشایر خوزستان که همه ساله از نیمه دوم فروردین ماه به مناطق ییلاقی استان آغاز می شد بعلت قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس به تعویق افتاد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت : اگرچه تغییر در تقویم کوچ عشایر مشکلاتی برای آنها ایجاد می کند ، اما کوچنشینان برای حفظ سلامتی خود ملزم شدهاند که فعلا زمان سفر خود به نقاط ییلاقی را به تاخیر بیندازند.
علی رحم کریمی افزود : با گرم شدن هوا نیاز عشایر به آب برای مصارف شرب و مسائل بهداشتی بیشتر می شود و به همین علت ناوگان آبرسانی سیار تجهیز شده است تا نیاز عشایر استان را تامین کند.
وی کوچ عشایر همزمان با شیوع ویروس کرونا را یک تهدید علیه جامعه کوچ نشین عنوان کرد و افزود: بنابر هماهنگی های انجام شده مجوز استفاده از مراتع برای دام عشایر تا اردیبهشت ماه صادر شده است. مدیرکل امور عشایر خوزستان درخصوص تامین اقلام مورد نیاز عشایر استان بیان کرد: تامین آذوقه مانند آرد عشایر برعهده شرکت های تعاونی است که با هماهنگی های انجام شده مقرر شد این اقلام بدون مراجعه حضوری عشایر، تامین شود.
وی با اشاره به گندزدایی و ضدعفونی محلهای استقرار عشایر استان اظهار داشت: محل سکونت عشایر در مجاورت روستاها از طریق دهیاری ها انجام می شود و در سایر نقاط نیز گروه هایی با همکاری معاونت بهداشت و درمان برای ضدعفونی و توزیع اقلام بهداشتی حضور می یابند.
عشایر بومی خوزستان حدود یک میلیون و ۹۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و از مراتع میانکوهی استان بر اساس تقویم چرای دام ، استفاده می کنند.
۱۹ شهرستان در خوزستان شامل اندیمشک، ایذه، دزفول، رامهرمز، شوشتر، مسجدسلیمان، اندیکا، شوش، باغملک، لالی، آبادان، اهواز، ماهشهر، دشت آزادگان، بهبهان، شادگان، هفتکل، گتوند و امیدیه دارای جمعیت عشایری هستند.