آخرین اخبار شیوع کرونا در سایر کشورهای جهان
کشورهای مختلف درگیر بحران کرونا
وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد ادامه تروریسم اقتصادی آمریکا، کارآمدی شبکه بهداشتی این کشور را به ویژه در مقابله با ویروس کرونا محدود میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در سایر کشورهای جهان به شرح زیر است:
افزایش آمار قربانیان ویروس کرونا در برزیل به ۴۲۰۵ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت برزیل از ثبت ۱۸۹ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار تلفات به ۴ هزار و ۲۰۵ نفر خبر داد.
سوریه: واشنگتن از تروریسم اقتصادی دست بردارد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق، وزارت بهداشت سوریه از ادامه تحریمهای ظالمانه آمریکا ضد دمشق انتقاد کرد و از واشنگتن خواست تا از ادامه تروریسم اقتصادی دست بردارد.
وزارت بهداشت سوریه در بیانیه ای، اعلام کرد: ادامه این تحریمها و همراهی برخی کشورهای مرتجع منطقه در درجه نخست به سلامتی شهروندان ضربه میزند و کارآمدی شبکه بهداشتی این کشور را به ویژه در مقابله با ویروس کرونا محدود میکند.
وزارت بهداشت سوریه همچنین از مردم خواست تا در ماه مبارک رمضان، اصل فاصله گذاری اجتماعی را رعایت و از اجتماعات حتی در محیط خانواده نیز دوری کنند.
تمدید مقررات منع رفت و آمد در هندوراس برای یک هفته دیگر
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امنیت هندوراس اعلام کرد، این کشور مقررات منع رفت و آمد را یک هفته دیگر تمدید کرده است.
نگاهی به روند شیوع ویروس کرونا در سوریه
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق، وزارت بهداشت سوریهای اعلام کرد: با شناسایی یک بیمار دیگر، تعداد بیماران کرونایی در این کشور به ۴۳ نفر رسید. از این تعداد، ۱۴ بیمار بهبود یافتند و ۳ نفر نیز جان باخته اند.
براساس آمار منتشر شده، طی پنج روز گذشته، مواردی از ابتلای شهروندان سوری به ویروس کرونا مشاهده نشده است. با توجه به روند کند افزایش آمار بیماران مبتلا به ویروس کوید - ۱۹ در سوریه، دولت این کشور برخی از اقدامات پیشگیرانه خود را لغو کرد.
قرار است برخی ادارات از امروز دوشنبه فعالیت خود را از سر بگیرند و منطقه تل منین واقع در ۱۰ کیلومتری شمال شهر دمشق پس از ۲۵ روز قرنطیه، به وضعیت عادی بازگشت.
اما منطقه زینبیه (س) در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر دمشق همچنان در قرنطینه به سر میبرد. منابع مطلع میگویند، بیشتر مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه ساکن این منطقه هستند چرا که منطقه زینبیه زیارتی است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت سوریه، نخستین بیمار مبتلا به این ویروس هم زنی از اتباع انگلیس بود که از مرزهای زمینی لبنان وارد سوریه شد.
از دیگر سو، سوریه که جنگ ۹ ساله را تجربه میکند، درگیر محاصره و تحریم کشورهای غربی است و نبود تردد میان دمشق و بسیاری از کشورهای جهان به نوبه خود، موجب عدم همه گیری ویروس کووید - ۱۹ در این کشور شده است. دولت سوریه اعلام کرده است که که دانش آموزان بدون گذراندن آزمون، به کلاس بالاتر خواهند رفت. اما وزارت آموزش و پروش موظف است، آزمون سراسری برای دانش آموزان سال پایانی دوره متوسطه و کلاس پایانی حلقه نخست (سوم راهنمایی) را برگزار کند. دانشگاهها و مراکز مقطع کاردانی نیز همچنان تعطیل خواهند بود.
بازگشایی متروی دبی در پی کاهش محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، کاهش محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا باعث شد تا متروی شهر دبی مجددا کار خود را آغاز کند.
در روز اول بازگشایی مترو در شهر دبی، مسافران ملزم به رعایت دستورالعملهای ایمنی و بهداشتی برای مبارزه با ویروس کرونا شدند. از آنجا که خدمات اصلی حمل و نقل عمومی شهر از روز یکشنبه عملیات خود را آغاز کرد، مسافران متروی دبی از دیدن قطارها در مسیر خود احساس آرامش و رهایی میکرد.
بازگشایی مترو پس از برداشته شدن جزئی محدودیتهای حرکتی، که برای کمک به مهار گسترش ویروس کرونا اعمال شده است، صورت میگیرد. خدمات مترو در دبی از ۴ آوریل به حالت تعلیق درآمده بود. دبی پس از گذشت سه هفته از تعطیلی کامل، برخی از محدودیتهای مربوط به رفت و آمد را کاهش داده است. علاوه بر این برخی از مشاغل نیز مجاز به از سرگیری فعالیتهای خود شدند.
همچنان منع رفت و آمد از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح به طور کامل اجرا میشود.
با وجود اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی دوباره شروع به کار کرده است، اما مسافران در مترو دبی مجبورند ماسک صورت بپوشند و فاصله مناسبی را از یکدیگر حفظ کنند. امارات متحده عربی که دبی بخشی از آن را شامل میشود، از ۹ هزار و ۸۱۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا تا کنون از ۷۱ مورد فوتی خبر داده است.
ابتلای ۵۰ نفر از کارکنان پزشکی بیمارستان سن پترزبورگ روسیه به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، پنجاه نفر از کار کنان بیمارستان مارینسکی در شهر سن پترزبورگ (دومین شهر بزرگ روسیه) به ویروس کرونا مبتلا شدند. یک مقام مسئول بیمارستان مارینسکی گفت: برخی از این افراد در بیمارستان و بخشی دیگر در خانه هایشان در حال مداوا هستند.
هم اکنون بیماران ویروس کوید ۱۹ در ۹ بیمارستان سن پترزبورگ تحت مراقبت قرار دارند و از روز سه شنبه (پس فردا) پنج بیمارستان تخصصی دیگر برای درمان بیماران کرونایی به مجموع بیمارستانهای این شهر افزوده خواهد شد.
بر اساس آخرین آمار ستاد عملیات مبارزه با کرونا در سن پترزبورگ، تاکنون ۳۰۷۷ مورد عفونت کووید ۱۹ در این شهر به ثبت رسیده است. ۲۷ نفر بر اثر کرونا جان باخته اند و ۴۸۹ نفر نیز بهبود یافته اند.
ثبت ۵۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در عراق
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت عراق از ثبت یک مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا و ابتلای ۵۷ نفر دیگر به این بیماری خبر داد.
وزیر بهداشت اسپانیا: از سرگیری مسابقات فوتبال قبل از تابستان بی احتیاطی است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، سالوادور ایلا، وزیر بهداشت اسپانیا در نشست خبری درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در این کشور، گفت: «الان نمیتوانم بگویم که آیا مسابقات حرفهای فوتبال قبل از فصل تابستان آغاز خواهند شد یا نه. گفتن چنین چیزی بی احتیاطی است».
لیگ فوتبال حرفهای اسپانیا از روز ۱۲ مارس متوقف شده است. این لیگ قصد دارد با آزمایش بازیکنان، تمرینات را آغاز نماید. وزیر بهداشت اسپانیا افزود: «آزمایشات تشخیصی باید در مناطق و براساس معیارهای وزارت بهداشت انجام گیرند».
بازیکنان باید قبل از حضور در زمین مورد آزمایش کرونا قرار بگیرند و در حین کسب آمادگی نیز تحت نظارت پزشکی باشند. بیش از ۲۳ هزار نفر در اسپانیا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. مقررات قرنطینه خانگی دستکم تا روز ۹ مه در این کشور اجرا خواهد شد.
ابتلای ۱۴ نفر از کارکنان توتال در کنگو به کووید ۱۹
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، شرکت توتال روز یکشنبه اعلام کرد ۱۴ تن از کارکنان این شرکت، شاغل در سایتهای جمهوری کنگو به ویروس کرونا مبتلا شده اند. با این همه تولید روزانه این شرکت در این کشور که حدود ۱۹۰ هزار بشکه در روز است دستخوش تغییری نشده است.
جمهوری کنگو برازاویل از ابتلای ۲۰۰ نفر به بیماری کووید ۱۹ از ۱۵ مارس تا امروز خبر داده است. توتال اعلام کرد از زمان شناسایی نخستین فرد مبتلا، ا طرح ویژهای را به منظور مقابله با ویروس به اجرا در آورده است. برای مثال افرادی که در تماس با فرد بیماری بوده اند از دیگران جدا شده اند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود.
آنطور که در بیانیه این شرکت نفتی فرانسوی آمده است سایتها به طور روزانه ضد عفونی میشوند و یک پزشک هر روز کارکنان را ویزیت میکند. یکی از پروژههای اصلی توتال در کنگو، پروژه موهو (Moho) در آبهای عمیق است. تولید این پروژه در سال ۲۰۱۷ آغاز شد و در حال حاضر ۶۰ درصد نفت خام کنگو در این سایت تولید میشود.
کودکان در اسپانیا کمی آزادی کرونایی یافتند
به گزارش خبرگزاری رویترز، کودکان در اسپانیا بعد از ۶ هفته در خانه ماندن می توانند با رعایت محدودیتها از خانه خارج شوند.
روز یکشنبه، صدای شادی کودکان بعد از مدتها از خیابانهای اسپانیا شنیده شد، زیرا برای اولین بار بعد از ۶ هفته به کودکان اجازه داده شد تا از خانه هایشان خارج شوند. این درحالی است که شهروندان در ایتالیا و فرانسه مشتاقانه خواهان شنیدن دستوری از سوی رهبران خود برای کاهش محدودیتهای تعطیلات مربوط به شیوع ویروس کرونا هستند.
شادی و سرو صدای کودکان همراه با شنیده شدن مکرر صدای زنگ دوچرخهها بعد از ۴۴ روز زندگی شهروندان در انزوا و محدودیت نشان دهنده عادی شدن مجدد اوضاع و جاری شدن گام به گام نبض زندگی در کشوری است که از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بعد از ایالات متحده در رتبه دوم جهان ایستاده است. براساس مقررات جدید دولت اسپانیا حدود ۶ میلیون کودک زیر ۱۴ سال اجازه دارند که هر روز تنها به مدت یک ساعت بین ساعات ۹ صبح تا ۹ شب فقط به مسافت یک کیلومتر از خانههای خود دور شوند.
این کودکان را باید یک بزرگسال همراهی کند. کودکان اجازه دارند که از دوچرخه یا اسکیت استفاده کنند. سایر مقررات مربوط به قرنطینه همچنان به قوت خود باقی است و دولت درباره کاهش بخش دیگری از محدودیتها در نیمه دوم ماه آینده میلادی (ماه مه) تصمیم گیری خواهد کرد.
پوتین با مردم روسیه سخن میگوید
رییس جمهور روسیه به زودی با موضوع شیوع ویروس کرونا در این کشور با مردم سخن خواهد گفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سن پترزبورگ، دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین گفت: احتمالا ولادیمیر پوتین در بازه زمانی دوشنبه این هفته تا یکشنبه آینده با مردم سخن میگوید.
رسانههای روسیه روز جمعه خبر داده بودند که تاتیانا گلیکووا معاون نخست وزیر، نشستی را با متخصصان بیماریهای واگیردار و ویروس شناسان برگزار کرده است.
معاون نخست وزیرروسیه پس از این نشست اعلام کرد که بر اساس آخرین داده ها، تازهترین راهبردهای محدود کننده بیماری کرونا و راههای خروج از این بیماری فراگیر را به رئیس جمهور و نخست وزیر روسیه گزارش خواهد کرد.
به علت افزایش شمار بیماران کرونایی، برخی رسانهها و کارشناسان روسی با گمانه زنی در این باره میگویند احتمال دارد پوتین در سخنرانی پیش رو، قرنطینه در این کشور را دو هفته تمدید کند.
در حال حاضر، قرنطینه تا پایان ماه آوریل یعنی سه روز دیگر در روسیه برقرار است و بعد از این تاریخ تا دهم ماه مه تعطیلات ماه مه آغاز میشود.
افزایش شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در ترکیه به ۲۸۰۵ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرد، شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در این کشور با افزایش ۹۹ موردی به ۲۸۰۵ نفر رسید. همچنین ۲۳۵۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در مغرب به ۴۰۶۵ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۱۶۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۴۰۶۵ نفر خبر داد.
افزایش تلفات کرونا در الجزایر به ۴۲۵ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت الجزایر از ثبت شش مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش تلفات آن به ۴۲۵ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت الجزایر افزود: شمار مبتلایان به کرونا در این کشور نیز با ثبت ۱۲۶ مورد جدید به سه هزار و ۳۸۲ نفر رسیده است.
واکنش های منفی در ارمنستان به نسخه پیچی های ترامپ
اظهارات دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر مصرف مواد ضد عفونی کننده به منظور مقابله با ویروس کرونا واکنش های مختلفی را در ارمنستان درپی داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از ایروان، این اظهارات بعضی ها را به خنده واداشت، بعضی را به فکر فرو برد، بعضی ها این اظهارات را به تمسخر گرفتند و برخی افراد هم اول باور نکردند ولی بعد گفتند: از ترامپ هیچ چیز بعید نیست.
روبرت که کارش حسابداری است صحبت های ترامپ را به این صورت تفسیر می کند: مصرف وایتکس برای خلاص شدن از هر نوع ویروسی پیشنهاد می شود، همچنین راهی است موثر برای خلاص شدن از زندگی.
هاروت می گوید: وایتکس بخورید تا بمیرید، به عبارتی خودکشی کنید.
واهه که هنرمند است جدی تر به قضیه نگاه می کند: شوخی؟ شوخی می کنید. به خاطر اظهارات ترامپ دهها انسان ساده لوح مسموم شده اند، شاید هم مرده باشند.
اما جالب است که همه این افراد با پدیده ای به اسم نسخه پیچی ترامپ آشنا بودند، پدیده ای که روبرت اینچنین خلاصهاش کرد: اگر همین روزها شنیدید که ترامپ گفت: برای نجات از سرماخوردگی دماغتان را ببرید اصلا تعجب نکنید.
اعتصاب غذای پزشکان پاکستانی در اعتراض به کمبود تجهیزات ایمنی
دهها تن از پرسنل درمانی ایالت پنجاب پاکستان، در اعتراض به کمبود وسایل ایمنی در بیمارستانها، دست به اعتصاب غذا زدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از رسانه های پاکستانی، این پرستاران و پزشکان میگویند در خط مقدم تهدید کرونا قرار دارند اما کسی به فکر جان آنها نیست.
"سلمان حسیب" سخنگوی پزشکان معترض در مصاحبه با خبرنگاران گفت: تا زمانی که دولت به خواستههای جامعه پزشکی پاسخ ندهد، اعتصاب ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: کادر درمانی به صورت متناوبی جلوی دفاتر سازمان بهداشت تجمع میکنند، اما خدماترسانی در بیمارستانها را متوقف نکرده اند.
گفتنی است ایالت پنجاب پاکستان با بیش از 5 هزار مبتلا بیشتر از سایر ایالت های این کشور تحت تاثیر بیماری کرونا قرار دارد و به گزارش رسانه های پاکستانی تست کرونای بیش از 150 پزشک و پرستار در پاکستان مثبت اعلام شده که بیشتر آنها در ایالت پنجاب حضور دارند.
گفتنی است پیشتر پزشکان ایالت خیبرپختونخوا پاکستان که بیشترین آمار فوتی های ناشی از کرونا را دارد نیز در اعتراض به کمبود تجهیزات حفاظتی برای کارد پزشکی دست به اعتراض زده بودند.
دولت پاکستان که پیشتر به کمبود تجهیزات پزشکی برای مبارزه با کرونا اذعان کرده همچنان در تلاش است با وارد کردن تجهیزات پزشکی از کشور های همسایه از جمله چین، فقدان وسایل حفاظتی در بیمارستان ها را جبران کند.
تمدید ممنوعیت پروازهای بین المللی در پاکستان
مسئولین سازمان هوانوردی پاکستان از تمدید مدت زمان لغو تمام پروازهای داخلی و خارجی این کشور برای ۲۰ روز آتی خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از خبرگزاری "داون نیوز"، لغو تمام پروازهای داخلی و خارجی پاکستان تا ۱۵ مه (۲۶ اردیبهشت) تمدید سد.
سازمان هواپیمایی پاکستان با اشاره به تلاش گسترده مسئولین و مردم این کشور برای مهار و مبارزه با بیماری کرونا اعلام کرد: لغو تمام پروازها که قرار بود تا ۳۰ آوریل باشد ۱۵ روز دیگر تمدید شده است.
به گفته رسانههای محلی لغو پروازها باعث کاهش چشمگیر تمام رفت و آمدهای بین شهری شده و به مسئولین پاکستان برای مهار و کنترل کرونا کمک میکند.
به گفته منابع خبری علاوه بر پروازهای ترابری و دیپلماتیک، پروازهای بین المللی سازمان هواپیمایی ملی پاکستان برای بازگرداندن مسافران این کشور از خارج همچنان از تصمیم دولت مستثنی هستند.
وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: تا کنون بیش از ۱۲ هزار مسافر سرگردان پاکستانی از نقاط مختلف دنیا به کشور بازکشته و قرار است طبق برنامه هر هفته ۵ هزار مسافر دیگر توسط هواپیمایی ملی به پاکستان بازگردند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در لبنان ۷۰۷ نفر اعلام شد
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۷۰۷ نفر اعلام کرد.
در اطلاعیه وزارت بهداشت لبنان آمده است: آزمایش کرونا ۳ نفر در شبانه روز گذشته مثبت بود. در این اطلاعیه آمده است: ۱۴۵ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۴ نفر هم جان باختند.
افزایش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان به ۱۶۴۵ نفر
با ابتلای۲۸ نفردیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان ، تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۶۴۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، امروزبا تأیید ابتلای ۲۸ نفردیگر به کرونا تعداد مبتلایان به این ویروس دراین کشور به ۱۶۴۵ نفر و با بهبودی ۵۹نفردیگر مجموع افراد بهبود یافته به ۱۱۳۹نفر رسید.
تعداد جان باختگان بر اثر این ویروس هم تاکنون در این کشور ۲۱نفر اعلام شده است.
ازمجموع ۴۸۵مبتلای بستری شده در مراکز درمانی این کشورهم حال ۱۸ نفر وخیم، ۲۵ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است .
نخست وزير هند خواستار تداوم همکاری مردم در مقابله با کرونا شد
نارندرا مودی نخست وزیر هند روز یکشنبه از شهروندان این کشور خواست قرنطینه سراسری را کاملا رعایت و فاصله گذاری اجتماعی را حفظ کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از دهلی نو، مودی این درخواستها را در حالی مطرح کرده است که موارد آلوده شدن افراد به ویروس کرونا با وجود برقراری یک ماه وضعیت اضطراری، مرتب افزایش یافته است.
مودی در یک سخنرانی رادیویی گفت کشور در میانه یک "جنگ" قرار دارد و از صدها میلیون شهروند هندی خواست این جنگ "مردمی" را ادامه دهند و به سبب این باور که شیوع ویروس کرونا کاملا تحت کنترل درآمده است گمراه نشوند.
نخست وزیر هند گفت:" من از شما میخواهم به دام اعتماد کاذب و این عقیده نیفتید که ویروس کرونا به شهر، روستا، خیابانها و دفاتر ما نرسیده است و به این علت، این ویروس به ما نمیرسد. "
تراکم جمعیت بالای هند، تاسیسات زیربنایی ضعیف و میزان بالای مهاجرت داخلی، سرعت شیوع ویروس کرونا را افزایش داده است.
آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی تا ساعت ۱۷
سیر صعودی ابتلا به کرونا و احتمال تمدید تعطیلی ها در روسیه
در حالی که شیب ابتلا به ویروس کرونا در روسیه همچنان در مسیر صعودی قرار دارد ، تمدید طرح های مقابله ای ، همچون طرح قرنطینه یا انزوای خانگی ، تعطیلی سراسری ادارات و مشاغل غیرضرور و نیز طرح تردد با مجوز ویژه ، از موضوعات مورد بحث مقامات دولتی و بهداشتی این کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ؛ مدت یک ماهه طرح تعطیلی سراسری و قرنطینه خانگی در روسیه برای مقابله با گسترش ویروس کرونا ۱۱ اریبهشت به اتمام میرسد و از هماکنون گمانهزنیها برای ادامه اجرای این مقررات بالا گرفته است.
علیرغم اجرای این مقررات سخت گیرانه ، تعداد مبتلایان نه تنها کاهش پیدا نکرد ، بلکه هر روز بر شمار افراد مبتلا به کرونا افزوده شد ، به طوریکه بر اساس تازه ترین آمار روز یکشنبه وزارت بهداشت روسیه ، تنها طی یک شبانه روز بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ مورد جدید از ابتلای قطعی در این کشور ثبت شده است که بیشترین تعداد ابتلای روزانه از آغاز شیوع ویروس کرونا در روسیه به شمار می رود.
در حالیکه شمار کل مبتلایان در این کشور به حدود ۸۱ هزار نفر رسیده است ، مقامات بهداشتی و کارشناسان این کشور می گویند ، تعداد مبتلایان در روسیه بزودی از چین و ایران بیشتر خواهد شد و روسیه به جمع ۸ کشور دارای بیشترین تعداد مبتلایان خواهد پیوست.
ثبت ۷۸۳ مورد جدید آلودگی به کرونا در پاکستان
وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۷۸۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان به ۱۲ هزار و ۷۲۳ نفر افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش تاکنون ۲۶۹ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته و حدود ۲۸۶۶ بیمار هم بهبود یافته اند.
گفتنی است همزمان با هشدار جدی سازمان بهداشت جهانی نسبت به افزایش بیماران کرونایی پاکستان به ۲۰۰ هزار نفر در ۲ ماه آینده، دولت اسلامآباد روز جمعه گذشته طرح محدودیتهای فاصله گذاری اجتماعی و همچنین تعطیلی شهرها را با هدف مهار کرونا تا ۹ مه ۲۰۲۰ تمدید کرد.
منابع خبری افزودند: دولت پاکستان از روز شنبه روند غربالگری سلامت مردم را تسریع بخشیده و در حال حاضر ظرفیت روزانه تست کرونا در پاکستان به ۵۰ هزار نفر افزایش یافته است.
این درحالی است که "دکتر ظفر میرزا" مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بهداشت و درمان در کنفرانس خبری روز گذشته از طرح پیشنهاد آزمایش بالینی واکسن کرونا از سوی کشورهای چین و ژاپن خبر داد و اعلام کرد: پاکستان درحال بررسی این پیشنهاد و دریافت اطلاعات بیشتر از چین و ژاپن است.
از سوی دیگر همزمان کارشناسان پاکستانی نیز در حال بررسی جوانب ایمنی، مقررات و امکانسنجی این داروها هستند.
گفتنی است چین علاوه بر تعداد زیاد محمولههای امدادی، شامل انواع ماسک دستگاههای تنفس مصنوعی، ۲ گروه از پزشکان متخصص خود را به منظور کمک به اسلام آباد در راستای مهار کرونا اعزام کرده است.
دولت پاکستان نیز تلاش برای ساخت داروی کرونا را آغاز کرده و به گفته منابع خبری متخصصان پاکستانی به شیوه درمانی کرونا از طریق تولید "ایمونو گلوبین ورید" حاصل از پلاسمای بهبود یافتگان کرونا دست یافته اند.
سیستم بهداشت عمومی ژاپن در آستانه فروپاشی است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، سیستم خدمات درمانی ژاپن با شرایطی مواجه شده است که امکاناتش برای پاسخگویی به نیازهای کادر درمانی در خصوص تجهیزات محافظت کننده، کافی نیست. بیمارستانهای این کشور در سطحی بی سابقه بیماران را رد میکنند و این در حالیست که بسیاری از ژاپنیها هم به دستورالعمل رعایت فاصله گذاری اجتماعی بی توجهند.
از مردم ژاپن خواسته شده است در خانهها بمانند، برخی رعایت میکنند، اما بسیاری به آن بی توجهند. این بی توجهی را میتواند در افرادی که در فروشگاههای بزرگ و پارکها جمع شده اند، مشاهده کرد. کارشناسان بهداشتی ژاپن هشدار داده اند بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی، صدها هزار نفر ممکن است بر اثر این بیماری بمیرند.
امکانات تست در ژاپن محدود است. یک شهروند که میگوید بسیاری از اعضای خانواده اش به کووید-۱۹ مبتلا شده اند، تاکید میکند درخواست تست داده، اما هنوز به این درخواست او رسیدگی نشده است.
یک پزشک ژاپنی میگوید این وضعیت برای بسیاری از بیماران او وجود دارد و ۹۰ درصد درخواست هایش برای گرفتن کیت تست، بی جواب میماند.
توکیو این ماه روزانه کمتر از سیصد نفر را تست کرد. وزارت بهداشت ژاپن مکررا گفته است تلاش برای تامین ابزارهای تست، هدر دادن بودجه است.
نبود امکانات تست، تنها مشکل ژاپن نیست، بیمارستانها هم چهار برابر آوریل گذشته، آمبولانسها را برمی گردانند.
پزشک ژاپنی این موضوع را تایید میکند.
شمار مبتلایان به کرونا در روسیه از مرز ۸۰ هزار نفر عبور کرد
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا در روسیه اعلام کرد : با شناسایی ۶ هزار و ۳۶۱ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا طی شبانه روز گذشته ، بیشترین ابتلای روزانه به کووید-۱۹ در این کشور به ثبت رسید و شمار کل مبتلایان به ۸۰ هزار و ۹۴۹ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ؛در ۲۴ ساعت گذشته همچنین ۶۶ نفر دیگر بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به کرونا جان باختند تا شمار جان باختگان نیز به ۷۴۷ نفر برسد.
استان مسکو با ثبت بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مورد جدید از ابتلا به کرونا ، بیشترین تعداد مبتلایان قطعی در شبانه روز گذشته را به خود اختصاص داده است.
چاووش اوغلو: ما تاکنون ۶۰ هزار شهروند خود را بازگردانده ایم
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه شنبه در توئیتی اعلام کرد از آغاز همه گیری جهانی کووید-۱۹، ترکیه ۶۰ هزار شهروند خود را بازگردانده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از آنکارا، چاووش اوغلو گفت: «تا به امروز، ما ۶۰ هزار شهروند ترکیه را بازگرداندیم و به نزدیک به ۲۰ هزار خارجی که در خاک کشورمان حضور داشتند اجازه دادیم به کشور خود بازگردند.»
وی همچنین خاطر نشان کرد ترکیه به ۵۷ کشور تجهیزات پزشکی ارسال کرده است.
بررسی نحوه مقابله با کرونا در دیدارآنلاین سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد
مسوول بخش سیاست خارجی دفتر ریاست جمهوری آذربایجان گفت: سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد ۱۵ اردیبهشت ماه در دیدار آنلاین، راهکارهای همکاری برای مقابله با ویروس کرونا را بررسی خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان (آذرتاج) "، "حکمت حاجی اف" افزود: دیدار آنلاین سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در قالب گروه تماس به ابتکار "الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان که ریاست دورهای این جنبش را بر عهده دارد، برگزارخواهد شد
وی افزود : تقویت همبستگی بین المللی در شرایط شیوع ویروس کرونا و تلاشهای مشترک کشورها و نهادهای بینالمللی برای مقابله با این ویروس از اهمیت خاصی برخوردار بوده و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به اتفاق آرا از این ابتکار رییس جمهوری آذربایجان حمایت کردند.
مسوول بخش سیاست خارجی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان افزود: با توجه به این که ۱۲۰ کشور عضو جنبش عدم تعهد هستند، دیدار آنلاین سران کشورهای عضو در قالب گروه تماس و بر اساس اصل نمایندگی جغرافیایی منطقه ای برگزار و مسوولان برخی نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا و سازمان جهانی بهداشت نیز به آن خواهند پیوست.
باکو پایتخت جمهوری آذربایجان ۲۵ و ۲۶ اکتبر سال ۲۰۱۹ میلادی (برابر ۳ و ۴ آبان ماه سال ۱۳۹۸) میزبان هیجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بود و در این اجلاس ریاست دورهای این جنبش در سالهای ۲۰۱۹ الی ۲۰۲۲ میلادی به جمهوری آذربایجان واگذار شد.
حاجی اف همچنین ابراز امیدواری کرد که دیدار سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در قالب گروه تماس به تقویت همکاری کشورها و همبستگی بین المللی برای مقابله با ویروس کرونا کمک کند.
انتقال دانشجویان و ایرانیان مقیم باکو به ایران
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از باکو، در مرحله دوم انتقال دانشجویان و ایرانیان مقیم باکو در شرایط ویژه قرنطینهای در جمهوری آذربایجان امروز هم بیش از یکصد نفر از باکو به کشورمان منتقل شدند.
این تعداد با توجه به مسدود بودن مرزهای دوکشور جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران به خاطر جلوگیری از شیوع کرونا با پیگیریهای سفارت جمهوری اسلامی ایران و هماهنگی مقامات دو کشور امروز زمینی و با مشایعت پلیس جمهوری آذربایجان از باکو عازم گذرگاه مرزی آستارا برای ورود به کشورمان شدند.
در سی ام فروردین ماه هم در مرحله اول انتقال دانشجویان و ایرانیان مقیم باکو ۱۴۴ نفراز طریق گذرگاه مرزی آستارا به کشورمان منتقل شدند. مرزهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان از یازدهم اسفند ماه سال گذشته به دلیل مقابله با شیوع کرونا مسدود شده اند و بسته بودن مرزهای دو کشور فعلا تا چهارم ماه میتمدید شده است.