• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۲۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۶
بین الملل » اروپا
مقاله پژوهشگر بلغاری به مناسبت سالگرد ارتحال امام

امام خمینی (ره) نقش دین را برجسته و احیا کرد

خانم تودوروا انقلاب اسلامی ایران را رویدادی بزرگ در جهان توصیف کرد که براساس اندیشه‌های امام خمینی (ره) شکل گرفت و منجر به تاسیس حکومتی مبتنی بر دین شد.

امام خمینی (ره) نقش دین را برجسته و احیا کرد   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از سارایوو ، یک پژوهشگر بلغاری تاکید کرد که امام خمینی (ره) موفق شد نقش دین را در زمانی برجسته و احیا نماید.
مقاله‌ای به قلم خانم "بوگدانا تودوروا"، از اساتید رشته فلسفه سیاسی آکادمی علوم بلغارستان و مترجم کتاب «زندگی به سبک روح ا...» به زبان بلغاری، با موضوع بررسی دیدگاه سیاسی - دینی امام خمینی (ره) در ژورنال تخصصی سیاست و مذهب، وابسته به مرکز مطالعات مذهبی صربستان منتشر شد. خانم تودوروا در مقاله خود انقلاب اسلامی ایران را رویدادی بزرگ نه تنها برای ایران بلکه در سطح جهان توصیف نموده که بر اساس آراء و اندیشه‌های امام خمینی (ره) شکل گرفت و منجر به تأسیس حکومتی مبتنی بر دین شد. از نظر وی این رخداد، مردم جهان را بر آن داشت تا مجددا به رابطه میان دین و سیاست بیاندیشند.
در بخشی از نتیجه گیری مقاله در خصوص شخصیت امام خمینی (ره) آمده است: "ایران کشوری است که در نتیجه تلاش‌های امام خمینی (ره)، ارزش‌های دینی و دموکراتیک به طور همزمان در آن جریان دارد. او مردی است که موفق شد نقش دین را در زمانی برجسته و احیا نماید که هم شرق و هم غرب اعتقاد داشتند زمان آن سپری شده است و به زودی محو می‌شود. او ایده "جامعه اخلاقی ایده آل"، نوعی جامعه مشارکتی را که مبتنی بر دانش و اخلاق است، توسعه می‌دهد. انقلاب اسلامی ایران منجر به ایجاد یک حکومت دینی به همراه رویه‌های دموکراتیک بر مبنای آراء امام خمینی (ره) به عنوان رهبر انقلاب شد، که مردم ایران قاطعانه آن‌ها را باور داشتند. این اولین تجربه جدی حکومت سیاسی مبتنی بر اسلام بود. 
نویسنده در بخش دیگری از مقاله به تفاوت حکومت روی کار آمده در نتیجه انقلاب در ایران با دموکراسی‌های غربی پرداخته و تفاوت را در این دانسته که مبتنی بر ارزش‌های لیبرال (فردگرایی و سکولاریسم) نیست بلکه بر شاخص‌های دینی و اسلامی استوار است؛ چراکه روند تاریخی شیعه بازگشت انسان به خدا در سطح فردی و در کل جامعه است. از نظر نویسنده، امام خمینی (ره) سعی می‌کند مدرنیته را در چارچوب یک رویکرد سیاسی مطابق با ایده یگانگی خدا منطبق سازد.
خانم تودوروا در این زمینه بیان داشته: "براساس اندیشه امام خمینی (ره) دین به موازات اینکه وظیفه ایجاد مؤلفه‌های ساختاری فردی و اجتماعی را عهده دار می‌گردد، مسئولیت برآوردن کلیه مطالبات اجتماعی را نیز بر عهده می‌گیرد، این درحالیست که رویکرد‌های مادی فقط به یک حوزه زندگی محدود می‌شوند. مطابق دیدگاه‌های امام خمینی (ره)، به محض اینکه ارزش‌های اجتماعی مبتنی بر دین حاکم شوند، یک سیستم ایده آل از روابط انسانی ظاهر می‌شود و پلیدی‌ها و مهملات از جامعه دور می‌شوند. این جامعه‌ای است که علیه شر و استبداد می‌جنگد و مصونیت خود را در برابر ناسزاگویی، تخریب اخلاقی و انحراف از ذات خداوند، می‌سازد. "
شایان ذکر است، نویسنده این مقاله در سال ۲۰۱۶ به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی (ره) با حمایت سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی کشورمان در صوفیا کتاب «زندگی به سبک روح ا...» اثر آقای علی اکبر سبزیان، را که دربرگیرنده برداشت‌ها و برش‌هایی از سیره خانوادگی امام خمینی (ره) می‌باشد را به زبان بلغاری ترجمه و در بلغارستان منتشر کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)