آخرین اخبار بیماری کووید ۱۹ در جهان
شمار مبتلایان به کرونا از مرز هفت میلیون نفر گذشت
شمار قربانیان ویروس کرونا در سراسر جهان به بیش از ۴۰۵ هزار تن رسید.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، آخرین خبرها از مبتلایان، جان باختگان و بهبودیافتگان بیماری کووید ۱۹ و پیامدهای شیوع این بیماری در جهان به شرح زیر است:
نیوزیلند / شمار مبتلایان به کرونا در نیوزیلند به صفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری به نقل از وزارت بهداشت نیوزیلند اعلام کرد این کشور برای اولین بار از اواخر فوریه گذشته عاری از هر گونه ابتلا به ویروس کرونا شده است.
مکزیک / ثبت ۳۴۸۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبری اعلام کرد، وزارت بهداشت مکزیک از ثبت ۱۸۸ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و ثبت ۳۴۸۴ مورد جدید ابتلا به این بیماری خبر داد.
ثبت ۱۳۸۲ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در برزیل
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبری اعلام کرد، وزارت بهداشت برزیل از ثبت ۱۳۸۲ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و ثبت ۱۲ هزار و ۵۸۱ مورد جدید ابتلا به این بیماری خبر داد.
شمار مبتلایان در ویتنام به ۳۳۱ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات مسئول در ویتنام از ثبت دو مورد دیگر از ابتلا به ویروس جدید کرونا در این کشور خبر دادند. به این ترتیب، شمار کلی مبتلایان به کووید ۱۹ در ویتنام به ۳۳۱ نفر رسید.
آخرین آمار کرونا در مصر
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قاهره، وزارت کشور مصر از شناسایی ۱۴۶۷ مورد جدید ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. وزارت کشور مصر اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۹ نفر از شهروندان این کشور بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته اند. تعداد کل مبتلایان ۳۴ هزار و ۷۹ نفر، تعداد فوتیها ۱۲۳۷ نفر و تعداد بهبود یافتگان ۸۹۶۱ نفر است.
محدودیتهای قرنطینهای در یونان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، دولت یونان اعلام کرد محدودیتهای قرنطینهای با هدف مقابله با شیوع «کووید-۱۹» برای ساکنان مراکز پذیرش آوارگان تا ۲۱ ژوئن تمدید میشود.این در حالی است که یونان خود را برای از سرگیری فعالیتهای گردشگری که برای اقتصاد این کشور بسیار حیاتی است آماده میکند.
دولت یونان ۲۱ مارس اردوگاههای مهاجران مستقر در جزایر دریای اژه را نیز مانند دیگر اردوگاههای مستقر در سرزمین اصلی این کشور قرنطینه کرد. سپس تصمیم گرفت از ۲۳ مارس قرنطینه سراسری اعمال کند که تا چهارم مه ادامه داشت. تا کنون قرنطینه اردوگاههای مهاجران دو بار، بار نخست ۱۰ مه و سپس ۲۱ مه تا ۷ ژوئن (امروز) تمدید شده است.
یونان با ثبت دو هزار و ۹۸۰ مورد ابتلا و ۱۸۰ مورد مرگ ناشی از کرونا، در مقایسه با شرکای اروپایی خود کمتر تحت تاثیر این همه گیری قرار گرفته است. در بین مهاجران هیچ مورد مرگ ناشی از «کووید-۱۹» به ثبت نرسیده است و تنها چند ده مورد ابتلا گزارش شده است.
بیش از ۳۳ هزار پناهجو در پنج اردوگاه در جزایر دریای اژه با ظرفیت تنها پنج هزار و ۴۰۰ نفر، اسکان دارند و حدود ۷۰ هزار نفر دیگر نیز در دیگر مراکز پذیرش مهاجران در این کشور اسکان دارند.
سازمانهای دفاع از حقوق بشر در مورد نقض حقوق مهاجران با محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا نگران هستند.
اعلام خبر تمدید قرنطینه اردوگاههای مهاجران درست پس از صورت میگیرد که مقامات این کشور تبلیغات برای جذب گردشگر را آغاز کرده اند.
نخست وزیر یونان روز پنجشنبه گفت: «ما درها و پنجرههای یونان را به تدریج، اما با خوش بینی (به روی گردشگران) باز میکنیم.»
دو فرودگاه آتن و سالونیک از ۱۵ ژوئن مجاز به پذیرش گردشگران از حدود سی کشور خارجی (بیشتر از اتحادیه اروپا) هستند. دیگر فرودگاههای این کشور نیز قرار است از یکم ژوئیه کار خود را از سر بگیرند.
افزایش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جمهوری آذربایجان به ۷۵۵۳ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: ۲۴ ساعت گذشته ۳۱۴ بیمار قطعی جدید شناسایی شدند.
با مرگ ۴ نفر دیگر تعداد جان باختگان بر اثرکرونا هم در این کشور به ۸۸ نفر افزایش یافت.
با پیوستن ۱۲۵بیمار دیگر به جمع بهبود یافتگان هم مجموع بهبود یافتهها ۴۱۴۹ نفر شد.
هم اکنون ۳۳۱۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری هستند که حال ۶۹ نفر از آنها وخیم، ۸۰نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار است.
در جمهوری آذربایجان تاکنون ۳۳۹هزار و۸۷۶ مورد تست کرونا انجام شده است.
آخرین آمار بیماران کرونایی در ایتالیا
آمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا در استانه ۲۳۵ هزار نفر قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایتالیا، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۳۴ هزار و ۹۹۸ نفر رسید.
شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۳ هزار و ۸۹۹ نفر افزایش یافته است.
همچنین تعداد کل بهبود یافتگان به ۱۶۵ هزار ۸۳۷ نفر رسیده است.
ترکیه/ هشدار وزیر بهداشت
وزیر بهداشت ترکیه با تاکید بر ادامه مسئله شیوع کرونا به مردم کشورش هشدار داد، اوضاع را بیش از اندازه عادی تلقی نکنند.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، فخرالدین کوجا با تاکید بر اینکه هنوز برای برگزاری جشن پیروزی بر کرونا زود است، نوشت: هنوز با زمان انتشار این خبر که آخرین بیمار مبتلا به کرونا نیز درمان شده و مبارزه با کرونا به گونهای که دیگر هیچ خطری باقی نمانده به موفقیت رسیده، زمان زیادی باقی مانده است.
وی تاکید کرد: نباید بیش از اندازه به وضعیت عادی بازگردیم.
شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه از مرز ۱۷۰ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، وزیر بهداشت ترکیه گفت:با شناسایی ۹۱۴ بیمار جدید، شمار مبتلایان به کرونا به ۱۷۰۱۳۲ نفر رسید.
فخرالدین کوجا افزود:با جان باختن ۲۳ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته شمار جانباختگان به ۴۶۹۲ نفر افزایش یافت.
در ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۴۷ بیمار کرونایی بهبود یافتند و شمار بهبود یافتگان به ۱۳۷۹۶۹ نفر رسید.
نگرانی از شیوع کرونا در شهرهای جنوبی
به گزارش پایگاه اینترنتی الشرق الاوسط چاپ لندن، بسیاری از طرفهای لیبی پس از ثبت ۹۴ مورد مثبت مبتلا به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان به ویروس کووید – ۱۹ به شکل ناگهانی بخصوص در شهرهای جنوبی ابراز نگرانی کردند، زیرا بسیاری از این شهرها فاقد خدمات و لوازم پزشکی برای مبارزه با این ویروس هستند.
مرکز ملی مبارزه با بیماریها روز گذشته از ثبت ۳۰ مورد ابتلای جدید به این ویروس خبر داد و گفت: «مجموع آمار مبتلایان به کرونا به ۲۳۹ نفر افزایش یافته است که تاکنون شش نفر از آنها جان باخته اند و ۵۲ نفر بهبود یافته اند. “
مرکز ملی مبارزه با بیماریها در لیبی در این باره گفت: از ۶۳۵ نفر آزمایش گرفته شده است که آزمایش ۶۰۵ نفر از آنها منفی و ۳۰ مورد از آنها مثبت بوده است.
با توجه به اینکه برخیها معتقدند وضعیت وبا در لیبی تحت کنترل است و مبتلایانی که اعلام شده اند در مقایسه با کشورهای دیگر اندک هستند، اما کمیته عالی مدیریت بحران و مقابله با کرونا در مصراته در این باره گفت: اوضاع وخیم است و به سمت خطرناکی پیش میرود.
کمیته عالی مدیریت بحران و مقابله با کرونا از تمامی شهروندان خواست اقدامات پیشگیرانه، راههای مراقبتی و اجرای قرنطینه بهداشتی را اجرا کنند.
«عبدالحمید فاخری» مدیر مرکز ملی مبارزه با بیماریها در سبها پس از ثبت ۹۴ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در مدت زمان کوتاه از افزایش شمار مبتلایان به این ویروس در شهرهای جنوبی ابراز نگرانی کرد.
وی با انتشار بیانیهای از شهروندان خواست به اقدامات قرنطینه بهداشتی و منع آمد وشد برای کاهش انتشار این ویروس در شهرهای جنوبی پایبند باشند.
مدیر مرکز ملی مبارزه با بیماریها در سبها اعلام کرد: تیمهای رصد و جستجو روز گذشته پیگیریهای خود را برای موارد مشکوک و گرفتن نمونه برای معاینه و شناسایی مبتلایان به این ویروس آغاز کرده اند.
عبدالحمید فاخری اظهار داشت: مدیریت خدمات بهداشتی مجتمع «القرضه» را به تجهیزات رادیولوژی و رادیوگرافی برای شناسایی موارد مبتلا به این ویروس و گرفتن آزمایش و نمونه برداری لازم از آنان مجهز کرده است.
اماکن مذهبی انگلیس بازگشایی میشوند
دولت انگلیس روز یکشنبه از بازگشایی اماکن مذهبی در تاریخ ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) برای انجام «عبادت انفرادی» خبر داد.
این اقدام مرحله دیگری از لغو قرنطینه تدریجی است که برای انگلیس- دومین کشور جهان که بیشترین قربانیان کرونا را دارد- نگران کننده به شمار میآید.
چنانچه کرونا تحت کنترل بماند، بازشدن مغازههای «غیرضروری» که به ویژه کتاب، لباس یا اسباب بازی میفروشند در این تاریخ پیش بینی میشود. این در حالی است که در حال حاضر انجام مراسم مذهبی جمعی همچنان ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، دفتر نخست وزیری در بیانیهای اعلام کرد پس از باز شدن برخی مهد کودکها و دبستانها در تاریخ اول ژوئن (۱۲ خرداد)، بوریس جانسون نخست وزیر محافظه کار انگلیس در این هفته درباره مرحله بعدی لغو قرنطینه در انگلیس توضیح میدهد. نشست شورای وزرا نیز در روز سه شنبه پیش بینی میشود.
به نوشته نشریه انگلیسی ساندی تایمز، نخست وزیر انگلیس که به علت تأخیر در اتخاذ تدابیر در آغاز شیوع کرونا مورد انتقاد قرار گرفت، هم اکنون قصد دارد برای جلوگیری از از دست دادن فرصتهای شغلی، لغو محدودیتهایی که اواخر مارس اعمال شد تسریع کند.
اما در حالی که بیش از ۴۰ هزار نفر از کسانی که تست کرونا آنها مثبت بود جان باختند و همچنین شمار مبتلایان به بیش از ۴۸ هزار نفر میرسد، برخی کارشناسان این لغو قرنطینه را زودهنگام میدانند.
بنابرتحقیق مقامات بهداشتی انگلیسی و محققان دانشگاه کمبریج، هرچند شیوع کرونا کاهش پیدا کرده، اما همچنان پیش میرود.
جان ادماند استاد دانشگاه و عضو کمیته علمی مسئول مشاوره با دولت درباره کرونا در مصاحبه با بی بی سی هشدار داد «شیوع کرونا یقینا تمام نشده است. اگر ما پیش گیریها را کاهش دهیم، شیوع آن به سرعت باز میگردد».
مت هنکاک وزیر بهداشت انگلیس اطمینان داد دولت «رویکردی محتاطانه» اتخاذ میکند. بدترین چیز برای اقتصاد دومین موج شیوع است که قرنطینه جدید را در پی خواهد داشت».
مقام انگلیسی: از دست رفتن جان بسیاری در نتیجه ناتوانی دولت در اجرای تدابیر لازم برای مقابله با کرونا
یکی از مشاوران علمی دولت انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد، ناتوانی انگلیس در اجرای تعطیلیهای سراسری برای مقابله زودتر با شیوع کرونا به قیمت از دست رفتن جان بسیاری تمام شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع رسمی اعلام کرد انگلیس یکی از کشورهایی است که بالاترین شمار مبتلایان به کووید – ۱۹ را در بین کشورهای جهان داراست و کووید – ۱۹ تاکنون جان بیش از ۵۰ هزار نفر را در این کشور گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، طیف گستردهای از منتقدان در انگلیس از جمله پزشکان متخصص، دانشمندان و قانونگذاران میگویند دولت واکنش خود را به شیوع کووید – ۱۹ در اتخاذ اقداماتی نظیر اجرای تعطیلیهای سراسری و حفاظت از افراد سالخورده در خانههای سالمندان بیش از حد کند نشان داده است.
دولت انگلیس همچنین به رغم ملاحظات برخی از مشاوران علمی خود اکنون در حال کاهش تدابیر محدود کننده و تعطیلیهای سراسری است که بیشتر فعالیتهای اقتصادی این کشور را از تاریخ ۲۳ مارس – چهارم فروردین ماه- تاکنون تعطیل کرده است.
جان ادموند از اعضای گروه مشاوره علمی دولت انگلیس در مصاحبهای با تلویزیون بی بی سی در پاسخ به این سوال که از نظر وی درباره نحوه مدیریت و رسیدگی دولت به شیوع کرونا بیشتر در چه زمینهای جای تاسف وجود دارد، گفت: «ما باید زودتر در زمینه اجرای تعطیلیها در کشور اقدام میکردیم.»
وی در ادامه تاکید کرد: «قطعاً همه چیز تمام نشده است و راه طولانی و وحشتناکی پیش رو داریم.»
واتیکان اعلام کرد هیچ مورد جدید ابتلا به کرونا نداریم
واتیکان روز یکشنبه اعلام کرد در حال حاضر در واتیکان دیگر هیچ مورد جدید ابتلا به کرونا وجود ندارد.
ماتئو برونی مدیر بخش مطبوعاتی واتیکان شنبه شب در بیانیهای اعلام کرد «در هفتههای اخیر، آخرین نفری که به عنوان بیمار مبتلا به کووید ۱۹ اعلام شد، آزمایشش منفی بود».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واتیکان، در این بیانیه آمده است «در حال حاضر، دیگر هیچ مورد جدید مبتلا به کرونا در بین کارکنان واتیکان وجود ندارد».
براساس پایگاه اینترنتی رسمی واتیکان، در مجموع در داخل واتیکان، ۱۲ نفر مبتلا شدند. این افراد در قرنطینه خانگی قرار گرفتند. از آغاز بحران کرونا، مقامات بهداشتی و اداری واتیکان توصیههای مقامات ایتالیایی و از جمله قرنطینه این مکان را دنبال میکنند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در مراسم مذهبی روز یکشنبه در حالی که در بالکنی مسلط بر پیروان خود در میدان سنت پی یر قرار داشت محتاط بودن در برابر کرونا را خواستار شد.
پاپ گفت «حضور شما در این میدان نشانه این است که ایتالیا بر مرحله شدید این شیوع فایق آمده است. اما محتاط باشید. برای این که پیروزی را فریاد بزنید خیلی زود است».
وی «ادامه تدابیر بهداشتی سختگیرانه را برای جلوگیری از بازگشت کرونا ضروری دانست».
پاپ گفت «متأسفانه در دیگر کشورها و به ویژه در آمریکای لاتین، ویروس همچنان قربانیان زیادی میگیرد».
براساس آخرین آمار رسمی ایتالیا، شیوع کووید ۱۹ در این کشور، سبب مرگ ۳۳ هزار و ۸۴۶ نفر طی چهار ماه شد. در حال حاضر شمار قربانیان و مبتلایان ظرف ۲۴ ساعت گذشته به ترتیب به ۷۲ و ۲۷۰ نفر رسیده و شیوع کرونا مهار شده است. ایتالیا از یک ماه گذشته لغو تدریجی قرنطینه را آغاز کرده است.
شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در انگلیس به ۴۰۵۴۲ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در انگلیس به ۴۰۵۴۲ نفر رسید.
طی روز گذشته مورد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا در اسکاتلند ثبت نشده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر بهداشت اسکاتلند اعلام کرد، طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت نشده است.
وزیر بهداشت انگلیس:اعتراضات موجب افزایش خطر شیوع کرونا میشود
وزیر بهداشت انگلیس در گفتگو با اسکای نیوز گفت برپایی تظاهرات علیه نژادپرستی، خطر شیوع ویروس کرونا را در کشور افزایش میدهد.
نخست وزیر ارمنستان: شمار مبتلایان به کرونا بیش از صد هزار نفر استنخست وزیر ارمنستان گفت: میزان مبتلایان به ویروس کرونا در کشور بیش از صد هزار نفر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، نیکول پاشینیان در صفحه فیس بوک خود نوشت: با بررسی برخی آمارمبتلایان به ویروس کرونا از جمله تطبیق مبتلایان شناسایی شده با تعداد مرگ و میرها به ایننتیجه دست یافتیم.
تاکنون بیش از ۱۳ هزار نفر مبتلا به ویروس کرونا در ارمنستان شناسایی شده اند که حدود چهار هزار نفر از آنان بهبود یافته اند و ۲۰۰ نفر جان باخته اند.
امروز میزان ابتلا به ویروس کرونا ۷۶۶ نفر اعلام شده است.
تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در عربستان از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت عربستان سعودی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشت. تعداد مبتلایان به تازگی سیر صعودی گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریاض، تعداد کل مبتلایان در عربستان ۱۰۱.۹۱۴ نفر میباشد. ۷۱۲ بیمار نیز تا امروز فوت کرده اند و ۷۳ هزار نفر هم بهبود یافته اند. عربستان دارای بیشترین آمار مبتلایان درمیان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس میباشد.
تعداد مبتلایان که به طور روزانه در این کشور اعلام میشود در روزهای اخیر سیر صعودی به خود گرفته است به طوری که روزهای شنبه و یکشنبه تعداد مبتلایان از ۳۰۰۰ نفر فراتر رفت. عربستان در حال کاهش محدویتهای کرونایی است.
مقامات عربستان هنوز درباره برگزاری یا لغو مراسم حج تمتع در پایان ماه ژوییه ابراز نظر نکرده اند، ولی از میلیونها نفر که برای حضور در این مراسم برنامه ریزی کرده اند تقاضا کرده اند که فعلاً به فکر فراهم سازی مقدمات این سفر نباشند.
وزارت کشور عربستان روز جمعه از شروع مجدد برخی محدویتها از روز شنبه به مدت ۱۵ روز برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در شهر جده خبر داد. در روزهای اخیر تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی در این شهر افرایش یافته است.
تدابیر جدید در جده شامل وضع مقررات منع آمد و شد از ساعت ۱۵ الی ۶ صبح روز بعد، تعلیق اقامه نماز جماعت در مساجد و عدم حضور کارمندان در محل کار خود میباشد. فرودگاه جده همه ساله پذیرای حجاج میباشد. بر اساس اعلام وزارت کشور، احتمال اتخاذ تدابیر سختگیرانهتر با توجه به افزایش تعداد بیماران بد حال وجود دارد.
عربستان همچنین از احتمال تعلیق مراسم حج عمره در مکه و مدینه از بیم افزایش موارد ابتلا در این دو شهر خبر داده است.
سال گذشته حدود ۲.۵ میلیون نفر از سراسر جهان خود را به عربستان رساندند تا مناسک حج تمتع را به جای آورند. حج تمتع یکی از اصول پنجگانه دین اسلام است و بر هر مسلمان واجب است که در صورت دارا بودن شرایط دستکم یک بار در طول عمر خود حج تمتع را به جا آورد.
فوت ۱۳ بیمار کرونایی در فرانسه طی ۲۴ ساعت گذشته
بر اساس آمار روز یکشنبه مقامات در فرانسه ۱۳ بیمار مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این کشور جان باختند. بدین ترتیب تعداد کل فوتیها از روز ۱ مارس در فرانسه به ۲۹۱۵۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۳ نفر در فرانسه به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند و تعداد کل مبتلایان نیز به ۱۵۳۹۷۷ نفر رسیده است.
در حال حاضر ۱۲۴۶۱ بیمار کرونایی در مراکز درمانی فرانسه بستری هستند.
تعداد بیماران بدحال نیز طی ۲۴ ساعت گذشته با ۶ نفر کاهش از ۱۰۵۹ نفر در روز شنبه به ۱۰۵۳ نفر در روز یکشنبه رسیده است.