تحولات لیبی
حمایت مسکو از طرح قاهره درباره آتشبس در لیبی
وزارت امور خارجه روسیه حمایت خود را از طرح مصر برای اعلام آتش بس در لیبی اعلام کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه با صدور بیانیهای ابراز امیدواری کرد مقامات طرابلس به سرعت و به صورت سازنده به طرح قاهره درباره دستیابی به راه حل در لیبی پاسخ دهند.
در این بیانیه آمده است: مسکو امیدوار است این طرح فراگیر، پایه قوی برای گفتگو بین طرفهای درگیر در لیبی در مرحله پس از نبردها، باشد. شماری از بندهای طرح قاهره، تا حد زیادی مطابق طرح "عقیله صالح"، رئیس مجلس لیبی است که آن را در بیست و سوم ماه آوریل گذشته اعلام کرد.
تاکید دولت وفاق ملی لیبی بر حمله مجدد به سرت
دولت وفاق ملی لیبی بر حمله مجدد به نیروهای موسوم به ارتش ملی به فرماندهی خلیفه حفتر در شهر سرت، تاکید کرد.
دولت وفاق ملی لیبی روز دوشنبه تاکید کرد نیروهای آن به پیشروی به سوی شهر سرت ادامه خواهند داد، تا زمانی که کنترل این شهر را در دست بگیرند.
بر اساس این گزارش، دولت وفاق ملی لیبی در حال تقویت مواضع خود در اطراف شهر سرت هستند و برای حمله مجدد به این شهر آماده میشوند.
"فایز السراج"، رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی، خواستار ادامه عملیات تا زمان بیرون راندن باندهای جنایتکار و مزدور از این کشور شد.
سرتیپ "ابراهیم بیت المال", فرمانده اتاق عملیات سرت و الجفره، هم گفت: هر نوع تلاش برای متوقف کردن پیشروی نیروهای دولت وفاق ملی به شهر سرت، بی نتیجه خواهد ماند، ما پس از پیروزی در جنوب طرابلس و ترهونه به پیروزیهای خود در شرق لیبی ادامه خواهیم داد، ما فرماندهان نظامی حاضر به پذیرفتن طرح روسیه نیستیم.
از سوی دیگر، نیروهای خلیفه حفتر هم تجهیزات نظامی به محورهای درگیری در غرب سرت ارسال کردند.
پهپادهای اماراتی نیروهای حفتر به خودروهای نظامی در شرق شهر مصراته تا اطراف سرت، حمله کردند.
امارات از حامیان اصلی گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی "خلیفه حفتر" است.
نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی که سالها با حمایت عربستان، مصر، امارات و برخی کشورهای غربی بر شرق لیبی سیطره داشت، طی چند ماه اخیر به سمت شمال این کشور پیشروی کرده است.
نیروهای حفتر از آوریل ۲۰۱۹ به طرابلس، پایتخت در اختیار دولت وفاق ملی لیبی، حمله کرده اند.
جامعه جهانی این اقدام حفتر را محکوم کرده است.
از زمان آغاز این حمله تا کنون بیش از ۱۵۰۰ نفر در طرابلس کشته، دست کم ۶۰۰۰ تن زخمی و بیش از ۱۵۰ هزار نفر نیز آواره شده اند.
لیبی از زمان انقلاب ۲۰۱۱ مردم این کشور که به سرنگونی حکومت "معمر قذافی" دیکتاتور معدوم لیبی منجر شد، با مداخله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
لیبی از پنج سال پیش بر اثر اختلافات میان احزاب و گروهها، دارای دو پارلمان و دو ارتش است.
پارلمان طبرق و گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر در شرق مستقر و دولت وفاق ملی "فائز السراج" با پارلمان و ارتش مورد حمایت جامعه جهانی، در طرابلس مستقر است.
سفیر آلمان: از نقض حقوق بشر در لیبی شوکه شدیم
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، "اولیور اوگزا"، سفیر آلمان در لیبی موارد نقض حقوق بشر در شهر ترهونه این کشور را شوکه کننده توصیف کرد.
اولیور اوگزا تاکید کرد از گزارشهای مربوط به نقض هولناک حقوق بشر در شهر ترهونه لیبی پس از ورود شبه نظامیان وابسته به دولت وفاق ملی، شوکه شده است.
بر اساس بیانیه سفیر آلمان، گزارشها حاکی از عملیات قتل خارج از چارچوب قانونی در شهر ترهونه است. از طرفهایی که خواستار تحقیق درباره این حوادث شدند، حمایت میکنیم.
وی همچنین درباره اجرای عملیات انتقام جویانه و غارت اموال در شهر ترهونه ابراز نگرانی کرد و مسئولان هر دو طرف درگیر در لیبی را به خویشتنداری دعوت کرد.
تاکید رئیس مجلس بر حمایت از بیانیه قاهره
رئیس مجلس لیبی بر حمایت از بیانیه قاهره برای توقف درگیریها در این کشور تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، عقیله صالح در مصاحبه اختصاصی با این شبکه، گفت: بیانیه قاهره درباره لیبی در پی رایزنیهای داخلی و بین المللی صادر شد و بهترین راه حل ارائه شده است. بسیاری از کشورهای تعامل مثبتی با ابتکار قاهره داشتند.
صالح افزود: مخالفت با ابتکار قاهره، باعث ادامه درگیریهای نظامی خواهد شد. دخالتهای ترکیه باعث پیچیدهتر شدن اوضاع لیبی میشود. شورای عالی حاکمیتی لیبی در طرابلس، از ادامه بحران سود میبرد.
عقیله صالح خاطر نشان کرد: تولید نفت لیبی به طور مستقیم به برقراری آتش بس ارتباط دارد.
حمایت مغرب از ملت لیبی
"ناصر بوریطه"، وزیر امور خارجه مغرب بر حمایت کشورش از ملت لیبی تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، سخنگوی دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد ناصر بوریطه در تماس تلفنی با "محمد الطاهر سیاله" وزیر امور خارجه این کشور تاکید کرد توافقنامه الصخیرات، چارچوب اساسی برای هر نوع راه حل سیاسی در لیبی است.
بوریطه همچنین بر حمایت مغرب از ملت لیبی تاکید کرد.
المسماری: به سبب تعلل کشورهای دوست، ترهونه را از دست دادیم
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره،"احمد المسماری"، سخنگوی گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر تاکید کرد، نیروهای دولت وفاق ملی با برتری نظامی بر شهر ترهونه تسلط پیدا نکردند، بلکه این مسئله به علت تعلل کشورهای دوست بود.
المسماری همچنین، دولت وفاق ملی را متهم کرد که از تروریست های مستقر در سوریه برای جنگیدن علیه نیروهای حفتر در طرابلس استفاده کرده است.
خوشحالی مردم لیبی از بازپس گیری غرب این کشور
شکستهایی پی در پی نیروهای وابسته به خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته لیبیایی و بازپس گیری کامل غرب لیبی توسط نیروهای دولت وفاق ملی شادی ساکنان منطقه را به دنبال داشته است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: نیروهای ژنرال حفتر پس از ماهها نبرد در لیبی، با شکستهای پی در پی روبرو شده اند. نیروهای دولتی اکنون تقریبا تمامی مناطق غربی کشور را تحت کنترل خود گرفته اند. این نیروها دیروز یکشنبه به شهر راهبردی سرت حمله کردند.
گزارشگر این شبکه گفت: نیروهای دولت لیبی که از سوی مجامع بین المللی به رسمیت شناخته میشود، نیروهای تحت امر ژنرال حفتر را عقب راندند. این نیروها از یک سال پیش این شهر را محاصره کرده بودند.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یک مرد را پخش کرد. وی گفت: مردم پیروزی به دست آمده در طرابلس را جشن میگیرند. به رغم شرایط حاکم، ما مداومت کردیم و پیروز شدیم و (به نبرد) ادامه خواهیم داد.
گزارشگر افزود: نیروهای دولت وفاق ملی از چهارشنبه پیش برای بازپس گیری مناطق غربی لیبی که در کنترل نیروای ژنرال حفتر قرار داشت، وارد عمل شدند. این نیروها در عرض چند روز به ترتیب، فرودگاه طرابلس و شهر ترهونه را تسخیر کردند و از روز شنبه وارد شهر سرت شدند. در این روز خلیفه حفتر مهمان متحدش یعنی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر بود. مصر برقراری آتش بس بین طرفهای لیبیایی را از روز دوشنبه پیشنهاد داد. اما فقط خلیفه حفتر این توافقنامه آتش بس را امضا کرد.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان حفتر در نشست خبری مشترک در کنار السیسی را پخش کرد. وی گفت: مداخله ترکیه در مناقشات لیبی با تحویل سلاح و اعزام مزدور بیشتر برای دولت غیرقانونی وفاق ملی به بهم خوردن توازن منجر شد.
گزارشگر ادامه داد: به گفته سازمان ملل، نبردهای اخیر در غرب لیبی، به آوارگی بیش از ۱۶ هزار نفر منجر شده است.