به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسکندر مومنی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: این میزان کشف، بالاترین میزان کشفیات در تاریخ ایران و جهان بوده است.
وی اظهارداشت: سال ۹۸ سالی بسیار موفق و درخشان برای جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر بود.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آمار شهدا در سال گذشته نسبت به سال ۹۷ حدود ۵۶ درصد کاهش، تعداد جانبازان ۶۰ درصد کاهش، کشفیات سلاح، تلفات اشرار، مصادره اموال و دستگیری قاچاقچیان افزایش یافت و همین طور قیمت موادمخدر گرانتر شد.
وی افزود: همه شاخصها نشان داد سال ۹۸ سال درخشانی در زمینه مبارزه با مواد مخدر برای ایران بوده است.
آقای مومنی تصریح کرد: سازمان ملل در گزارشی به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر بر همین موضوع صحه گذاشت و اعلام کرد ایران برغم اینکه در گیر مشکلات کرونا بود، ولی از مبارزه با مواد مخدر برای نجات بشریت غافل نشد.
وی ادامه داد: این سازمان همچنین به طور رسمی اعلام کرد که رتبه نخست کشف تریاک، هروئین و مرفین دنیا مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این خیلی جای تعجب دارد، چون ایران نه تولید کننده، نه مبدا و نه مقصد مواد مخدر و نه تنها مسیر است.
وی افزود: وقتی ۹۰ درصد تریاک جهان، ۴۸ درصد مرفین جهان و ۲۶ درصد هروئین جهان را ایران کشف میکند سئوالی که در ذهن ایجاد میشود این است که پس بقیه چه کار میکنند؟
سردار مومنی اظهارداشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی سه هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار مجروح و جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام و کشور شده است.
وی ادامه داد: افغانستان سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ فقط ۲۰۰ تن تولید مواد مخدر داشت که الان این رقم به ۹ هزار تن رسیده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این میزان افزایش مواد مخدر با حمایت و ترغیب آمریکاییها و کشورهای حاضر در افغانستان نمود پیدا کرده است.
وی افزود: با مجموعه اقدامات خوبی که طی سال گذشته در کشور انجام شد قیمت مواد مخدر در داخل افزایش پیدا کرد.
آقای مومنی تصریح کرد: این مسئله طبیعی است وقتی مبارزه با مواد مخدر تشدید، میزان کشف بیشتر میشود و به یک معنا هزینه های قاچاقچیان بالا میرود در برابر عرضه کمتر و قیمت بر مدار افزایشی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اگر قیمت مواد مخدر ارزان و در دسترس باشد گرایش به مصرف این مواد در جامعه بیشتر میشود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه رابطه معناداری بین مقابله و قیمت مواد مخدر وجود دارد، یادآورشد: اگر مبارزه با مواد مخدر درست نباشد و عرضه در جامعه بیشتر شود بطور طبیعی قیمت روند کاهشی به خود میگیرد، اما در عوض اگر مبارزه به شکل درستی انجام شود و هزینه قاچاقچیان بالا رود بی تردید عرضه مواد کمتر خواهد شد و در برابر قیمت افزایش پیدا میکند و مردم به دلیل در دسترس نبودن و گرانی، کمتر به سمت مصرف مواد مخدر سوق پیدا میکنند.