به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ رای الیوم نوشت: براساس شکافهای عمودی و افقی در درون جامعه آمریکا قطعا نظام کنونی فرو خواهد پاشید و نظام دیگری جایگزین آن خواهد شد.
روزنامه رای الیوم که از لندن به روز میشود در مقالهای به قلم عبد الحی زلوم نوشت: در آخرین پاراگراف از کتابم با عنوان «هشدارهای جهانی شدن» (۱۹۹۸) آمده است «از تاریخ قدیم از روزگار رومی ها و تاریخ معاصر یعنی تاریخ اتحاد جماهیر شوروی یاد گرفتیم که بسیاری از قدرتهای بزرگ در واقعیت سستتر از خانه عنکبوتند».
اتحاد جماهیر شوروی به عنوان یک قدرت جهانی دارای زراد خانه هستهای بود که میتواند چند بار جهان را ویران کند و صاحب موشکهای قاره پیما بود و نخستین کشوری بود که انسان به فضا فرستاد. اما اقتصاد سبب نابودی آن شد و امروز نیز همین اقتصاد سبب نابودی آمریکا خواهد شد.
دلارهای تقلبی
قدرت آمریکا برگرفته از چاپ دلارهای تقلبی (بدون پشتوانه) است، زیرا توافقنامههای بین المللی برای چاپ دلار بر مبنای طلا را نقض کرد و یکجانبه تصمیم گرفت این توافقنامهها را لغو کند و هر جور و هر اندازه که میخواهد دلارهای بدون پشتوانه چاپ کند؛ بنابراین دلارهایی که بیش از ذخیره طلا چاپ کرده است دلارهای جعلی به شمار میرود که بر خلاف توافقنامههای بین المللی چاپ شده است.
سیاست توسعه طلبانه آمریکا و جنگهایش در کشورهای مختلف از جمله کره و ویتنام سبب شد به دلار بیش از توان اقتصادی واقعی اش نیاز پیدا کند.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است آمریکا گمان کرد با تشکیل بزرگترین قدرت نظامی طول تاریخ و استقرار آن در ۸۰۰ پایگاه در بسیاری از کشورهای جهان و مستقر کردن ناو هواپیمابر و ناوگان نظامی در دریاها میتواند از اقتصاد بحران زده خود که فوق توان تولیدی و نظامی مالی آن است، حفاظت کند. نظام مالی آن مبتنی بر دروغ و ابزارهای مالی فاسد است که میتواند با غارت ثروتهای جهان در مقابل دلارهای بدون پشتوانه از نظام مالی خود محافظت کند.
اما در جهان کشورهایی مثل چین از نظر اقتصادی، روسیه از نظر نظامی و محور مقاومت از نظر سیاسی گفتند دیگر بس است. آمریکا نیز سردرگم شده است و از چپ و راست این یا آن را تحریم میکند.
پایان دوران تک قطبی آمریکاآنچه که بیش از هر چیز دیگری سبب بر هم زدن تعادل آمریکا و سردرگمی آن شد این است که تک قطبی بودن و تنها قدرت مسلط بر جهان بودنش چندان دوام نیاورد. دروغ دوام چندانی ندارد. چین در عمل امروز به صاحب بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شده است.
آنچه که آمریکا را بیش از هر چیز دیگری نگران میکند این است که جایگاه دلار به عنوان ذخیره جهانی متزلزل شده است و بسیاری از قدرتهای جهانی مثل چین و روسیه با پولهای ملی خود مبادلات تجاری انجام میدهند و بسیاری از کشورهای منطقه مثل ایران و ترکیه نیز همین کار را میکنند به گونهای که دلار هم به یکی از ارزهای مهم مثل پول چین یا ژاپن تبدیل خواهد شد و واشنگتن دیگر نخواهد توانست بدون نظارت و بیش از توان تولیدی اش دلار چاپ کند.
پایان هژمونی آمریکا
امپراتوری آمریکا آخرین روزهای خود را به عنوان تنها قطب هژمون (مسلط) سپری میکند و نمیتواند نظام جذاب خود را که بر اساس دزدی، حمله و دروغ شکل گرفته است، حفظ کند.
آمریکا میتواند در مرزهایش زندگی کند و بدون این نظام چپاولگر زندگی عزتمندانهای برای مردمش فراهم کند. در نظام کنونی آمریکا ۴۰۰ میلیاردر آمریکایی بیش از نیمی از سرمایههای کشور را در انحصار خود دارند. براساس شکافهای عمودی و افقی در درون جامعه آمریکا قطعا نظام کنونی فرو خواهد پاشید و نظام دیگری جایگزین آن خواهد شد که با مردم خود و ملتهای دیگر عادلانه رفتار خواهد کرد.
اما در منطقه ما آمریکای کوچکی قرار دارد یعنی رژیم اشغالگر که ارتباط تنگاتنگی با امپراتوری آمریکا، دارد. این رژیم ساختگی هنگامی که آمریکا سرگرم حل بحرانهای خود است در اثر تناقض در بافت داخلی خود فروخواهد پاشید. بافت داخلی این رژیم را عربها و حریدیمها (یک گروه یهودی بنیادگرا- سلفی) تشکیل میدهند که حریدیمها هیچ اعتقادی به مشروعیت دولت ندارند و فقط برای یک یا دو دهه در اکثریت خواهند بود. علاوه بر این نظریه امنیت این رژیم فرو میپاشد که بر ارتش مردمی تکیه دارد و راهبرد جنگهای کوتاه مدت را در پیش گرفته است که دیگر (ادامه این راهبرد) امکان پذیر نیست. همچنین سیاست جنگ در خارج از مرزها بی آنکه پیامدهای این جنگ گریبانگیر داخل شود، دیگر پایان یافت، زیرا موشکهای مقاومت هر نقطه از این رژیم را هدف قرار خواهد داد. این رژیم بر خلاف ماهیت تاریخ و جغرافیا شکل گرفته است.
ویروس کرونا شکنندگی نظام سرمایه داری آمریکا را نمایان کرد در تشریح شکننده بودن وضع آمریکا به عنوان مثال میتوان به مقابله اقتصادی با ویروس کرونا اشاره کرد که تقریبا نیمی از فعالان در عرصههای تجاری و صنعتی در آمریکا نتوانستند اجاره بها را به مالکان مغازهها و فروشگاهها بپردازند و این امر شرکتها، بانکها و بسیاری از بخشهای دیگر را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه براین ۴۲ میلیون آمریکایی به عنوان بیکار ثبت نام کرده اند. یکی از اعضای هیئت رئیسه صندوق بین المللی پول معتقد است کندی اقتصادی عمیقتر از آن است که در آوریل ۲۰۲۰ پیش بینی شده است و روند بهبودی کندتر از آنی است که صندوق بین المللی پول برای سال ۲۰۲۱ پیش بینی کرده است.
در تشریح شکننده بودن وضع آمریکا به عنوان مثال میتوان به مقابله اقتصادی با ویروس کرونا اشاره کرد که ۴۲ میلیون آمریکایی به عنوان بیکار ثبت نام کرده اند. یکی از اعضای هیئت رئیسه صندوق بین المللی پول معتقد است کندی اقتصادی عمیقتر از آن است که در آوریل ۲۰۲۰ پیش بینی شده است و روند بهبودی کندتر از آنی است که صندوق بین المللی پول برای سال ۲۰۲۱ پیش بینی کرده است.
نیازی نیست تاکید کنیم دولت آمریکا برای مدیریت بحران کرونا ضعیف است، زیرا منافع وال استریت را بر جان فقرای کشور ترجیح داده است که این فقرا بیشترین درصد قربانیان کرونا را به خود اختصاص دادند. همچنین شرکتهای آمریکا کارکنانشان را بدون هشدار قبلی به خیابانها پرت (اخراج) میکنند و درصد بیکاری از ۴.۵ % در آغاز بحران کرونا در ماه مارس به ۱۸% رسیده است در حالیکه درصد بیکاری در آلمان در ماه مارس ۴% بود و به ۵% افزایش یافت، زیرا دولت پرداخت حقوق ۷۰ تا ۸۰ درصد را بر عهده گرفت که در اثر کاهش تولید نیازی به استفاده از خدمات آنها نبود.
گسترش بحران مدیریت در آمریکا و رژیم صهیونیستی
دو دولت یاغی یعنی آمریکا و اسرائیل هر دو در بحران واقعی به سر میبرند و رئیس این رژیم (اسرائیل) تلاش میکند فرافکنی کند در حالیکه میداند روزهای دشواری را در پیش دارد و طرح شهرک سازی اش رو به نابودی است.
به همین دلیل صهیونیستها و آمریکائیها تا جائیکه میتوانند تحریم و اعمال فشار میکنند تا محور مقاومت را به گرسنگی بیندازند، اما مقاومت با وجود همه این فشارهای سنگین پیروز خواهد شد. روزها، تاریخ و جغرافیا و موازنههای قدرت در سطح داخلی و جهانی در حال تغییر است. «و نباید در کار دشمن سستی و کاهلی کنید؛ که اگر شما به رنج و زحمت میافتید آنها نیز (از دست شما) رنج میکشند با این فرق که شما به لطف خدا امیدوارید و آنها امیدی ندارند؛ و خدا دانا و حکیم است». (آیه ۱۰۴ از سوره نساء)