پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: استفاده از دستگاههای «آفرزیس» برای تهیه پلاکت خون به روش پلاکت فرزیس تولیدی در سراسر کشور مهیا شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بشیر حاجی بیگی افزود: با توجه به گسترش مراکز انتقال خون و آنکولوژی و مصرف بالای پلاکت در بیمارستانهای کشور، درحال حاضر برای تهیه پلاکت به روش فرزیس، ۳۱ استان کشور دستگاههای آفرزیس دارند.
وی با بیان اینکه فرآیند تهیه پلاسما به روش پلاسمافرزیس تولیدی در ۱۵ استان کشور از سال ۹۵ راه اندازی شده است گفت: الان در ۲۴ استان کشور تهیه پلاسمای هایپرایمیون از بیماران بهبودیافته کووید- ۱۹ برای مصرف در بیمارستانهای کشور در حال انجام شدن است و ۹ مرکز انتقال خون استانی کشور مجهز به دستگاههای پرتودهی خون هستند که گامهای بلندی به منظور تهیه خون و فرآوردههای آن برای بیماران خاص و سرطانی و پیوندی برداشته شده است.
دکتر حاجی بیگی اضافه کرد: از سال ۱۳۸۷ استفاده از کیسههای فیلتردار برای تهیه فرآوردههای "کم لوکوسیت" در سازمان انتقال خون و استفاده بیماران خاص مخصوصاً بیماران مبتلا به تالاسمی در کشور شروع شده است.
شاخص اهدای خون مستمر ۶۰ درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه هم اکنون شاهد افزایش چشمگیر سهم اهدای خون مستمر در کشور هستیم گفت: اهدای خون مستمر در برخی از استانها مانند سمنان به نزدیک ۸۰ درصد رسیده است و در حال حاضر شاخص اهدای خون مستمر در کشور نزدیک به ۶۰ درصد است.
وی افزود: حضور اهداکنندگان مستمر خون در مراکز انتقال خون و افزایش شاخص اهدای خون مستمر یکی از شاخصهای مهم ارتقا در مراکز انتقال خون جهان به حساب میآید و کشور ما در منطقه مدیترانه شرقی، رتبه اول را در اهدای خون مستمر دارد.
دکتر حاجی بیگی همچنین تصریح کرد: درحال حاضر اهدای خون هیجانی در مراکز انتقال خون جای خودش را به تصمیم آگاهانه و اهدای خون مسئولانه داده است و سال هاست که مراکز انتقال خون کشور، با سیستم خودحذفی محرمانه، گامی بلند به سوی افزایش ضریب امنیت و سلامت خونهای اهدایی مردم ایران از طریق شناسایی و حذف اهداکنندگان پرخطر، به ویژه در فاز پنجره بیماریها (window period) برداشته اند.