• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۱۶۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۲۹
بین الملل » تحلیلی
با نوشتن مطلبی در روزنامه فرانسوی لوموند

هشدار ظریف درباره بازگشت به قانون جنگل با نابودی برجام

وزیر خارجه کشورمان: اگر به آمریکا اجازه داده شود توافقنامه هسته‌ای ایران را برای همیشه نابود کند، این به معنای بازگشت به قانون جنگل خواهد بود.

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مطلبی در روزنامه فرانسوی لوموند نوشت: اجازه‌ دادن به آمریکا برای نابودی قطعی توافقنامه هسته‌ای ایران بازگشت به قانون جنگل خواهد بود.
هشدار ظریف درباره بازگشت به قانون جنگل با نابودی برجام
در مقاله وزیر خارجه کشورمان در روزنامه لوموند آمده است: «دولت کنونی آمریکا با تلاش برای نابودی قطعی توافقنامه سال ۲۰۱۵ برسر برنامه هسته‌ای ایران آنچه را که از چند‌جانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل باقی مانده است، تهدید به نابودی می‌کند.
در ایران -کشوری که هدف شرورانه‌ترین و کورکورانه‌ترین تحریم‌هاست- آنچه از دولت کنونی آمریکا دیده ایم کاملا واضح است: این دولت هیچ چشم‌اندازی درباره آینده جامعه جهانی ارائه نمی‌دهد. انعطاف‌ناپذیری و غیرقابل پیش بینی‌بودن آمریکا هیچ سنخیتی با اجرای نظریه بازی‌ها ندارد که در آن فرض بر این است که بازیگران تصمیماتی منطقی بگیرند. چه در بحث مدیریت بد کووید-۱۹ در داخل آمریکا یا تضعیف صلح و ثبات در خارج از این کشور، دولت فعلی در واشنگتن به غیراز حمله کورکورانه به هر کسی که از حکومت قانون دفاع می‌کند، هیچ برنامه واقعی ندارد.
مثال کامل آن، نحوه برخورد آمریکا در قبال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است که برنامه جامع اقدام مشترک را -که معمولا «توافقنامه هسته‌ای ایران خوانده می‌شود» -تایید کرد. در ژوئیه سال ۲۰۱۵، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان این توافقنامه تاریخی را امضاء کردند تا به همه نگرانی‌ها در مورد ویژگی منحصرا صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران پاسخ دهند و همزمان، مردم ایران را از تحریم‌ها غیرانسانی و ناعادلانه رهایی بخشند.»
در ادامه این مطلب با عنوان «نه مطلوب، نه ماندگار» آمده است: «در همین چارچوب، آمریکا و دیگر امضاءکنندگان به طور مشترک حامی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل -که به اتفاق آرا تصویب شد- شدند. قطعنامه‌ای که توافقنامه هسته‌ای مولفه‌ای جدایی‌ناپذیر از آن است و نود صفحه آن به این قطعنامه ضمیمه شده است و بدین ترتیب این قطعنامه را به عنوان حقوق بین‌الملل ثبت می‌کند. با وجود این، در ماه مه سال ۲۰۱۸، دولت آمریکا اعلام کرد که تصمیم گرفته است به طور یکجانبه به مشارکت خود در برجام پایان دهد.
از آن زمان، ایران و دیگر اعضای جامعه بین‌الملل در موضع خارق‌العاده‌ای قرار گرفتند تا ببینند آمریکا به نخستین کشوری در تاریخ سازمان ملل تبدیل می‌شود که نه تنها یک قطعنامه الزام‌آور را که خود این کشور حامی‌اش بوده است، زیرپا می‌گذارد بلکه دولت‌ها و شرکت‌هایی را که با اجرای سازوکار‌های این توافقنامه از حقوق بین‌الملل حمایت می‌کنند، تحریم می‌کند. همان گونه که در ماه گذشته فرصت داشتم به شورای امنیت سازمان ملل هشدار دهم، ادامه این وضع نه مطلوب است و نه پایدار؛ بنابراین اکنون زمان انتخاب است.
پویش دروغ‌پراکنی تحت هدایت دولت آمریکا - از جمله ادعا‌های دروغین درباره ادعای توافق منطقه‌ای - درباره پیامد‌های حفظ سازوکار‌های توافقنامه توسط دیگر امضاءکنندگان برجام، به‌خصوص عادی‌سازی همکاری‌شان با ایران در حوزه دفاعی تنها با هدف پنهان‌کردن نیات واقعی و شرورانه‌اش است.»
گفتنی است؛ دسترسی به نسخه کامل این مقاله فقط برای مشترکان لوموند امکان‌پذیر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش دمای چهارمحال و بختیاری
تحریم رژیم صهیونیستی این بار در عرصه هنر
نظرات مردم درباره دربی ۱۰۶
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
بزرگ ترین مزرعه پرورش میگوی کشور نیازمند احداث سامانه آبگیر
درخشش مقاومت شهرداری تبریز در لیگ برتر تیراندازی با کمان
پایان سرشماری از زنبورستان‌ها در دامغان
یزد میزبان چهارمین نمایشگاه تخصصی صنایع‌دستی و هدایای سازمانی
قدردانی رئیس جمهور از صدا و سیما و رسانه ها
برگزاری نخستین یادواره شهدای دانشگاه پیام نور استان تهران
پیش‌بینی اتفاق بزرگ، با انتشار تازه پرونده اپستین
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
تاکید وزیر علوم بر نقش دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور
رفع مشکلات زیرساختی آب، برق و فاضلاب در شهرک در حال احداث
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
توقف تراکتور مقابل استقلال خوزستان
ساماندهی صنف موتور سیکلت‌فروشان محله سه‌آسیاب مهاباد با واگذاری زمین در شهرک صنفی کاوه
احضار حسین‌زاده به کمیته انضباطی
افزایش افراد مبتلا به اختلالات روانی در انگلیس
اختتامیه اولین کارسوق ملی فراگیر نجوم در یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
تداوم بارش باران در خوزستان
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)