بفرمایید غذاهای خوشمزه شمالی
هر کسی که اهل آشپزی باشد یا فردی خوش خوراک به حساب بیاید، عاشق غذاهای خوشمزه شمالی است، اما بعضی از این غذاها را افراد غیر شمالی کمتر دیده یا میل کرده اند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ هر کسی که اهل آشپزی باشد یا فردی خوش خوراک به حساب بیاید عاشق غذاهای خوشمزه شمالی است، اما بعضی از این غذاها در میان افراد غیر شمالی کمتر دیده شده اند به همین علت در این مطلب به بررسی طرز تهیه ۴ غذای کمتر دیده شده شمالی میپردازیم.
مواد لازم و طرز تهیه اناربیج
مواد لازم اناربیج
پیاز ۱ عدد
گردو ۲۵۰ گرم
آب انار ترش ۱ لیوان
گلپر ۱ قاشق مرباخوری
نمک
فلفل
زردچوبه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سبزی خرد شده (۱۰۰ گرم تره، ۸۰ گرم جعفری، ۵۰ گرم خالواش، چند برگ نعنا)
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه اناربیج
گردو را چرخ کرده، در آب انار و مقداری آب اجازه میدهیم تا بپزد تا روغن بیندازد. بعد از روغناندازی سبزی سرخ شده را به خورش اضافه کرده، گوشت را با پیاز و ادویه ورز داده و قل قلی کرده و سرخ میکنیم. کم کم به خورش رب انار و سپس گوشتها را اضافه کرده و در آخر نمک، فلفل و گلپر اضافه کرده تا خورش جا بیفتد.
مواد لازم و طرز تهیه خورش اسپناساک
خورش اسپناساک (اسفناج) یکی از غذاهای سنتی مازندران و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، کولین، فیبر، فسفر، سلنیوم، روی (زینک)، فولاد، اسیدفولیک، گوگرد، سولفور و … است.
مواد لازم خورش اسپناساک
گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
اسفناج تازه یک کیلو
سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز، تره و نعناع) ۳۰۰ گرم
سیر ۴-۳ حبه
پیاز متوسط ۲ عدد
هویج یک عدد
آب به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه خورش اسپناساک
برای تهیه این غذا ابتدا پیاز و سیر را خرد میکنیم و با روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم. اسفناج را پس از شستن و خرد کردن به مواد اضافه میکنیم و تفت میدهیم. سپس مقداری آب اضافه میکنیم، گوشت خرد شده را به مواد اضافه میکنیم. سپس سبزیجات معطر و هویج خرد شده را اضافه میکنیم. پس از اضافه کردن ادویهجات، اجازه میدهیم غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیفتد. این غذا همراه برنج یا نان سنگک تازه و سبزی سرو میشود.
مواد لازم و طرز تهیه بشته واش
بشته واش غذای محلی استان مازندران است که تقریبا از خانواده آشها حساب میشود، اما تنها فرقی که با آش دارد این است که این غذا را با پلو هم میشود خورد و این غذا سرشار از آهن و فیبر است که برای افرادی که به کم خونی ویبوست و یا هموروئید مبتلا هستند بسیار مفید است. امیدوارم که این غذا را بپزید و بخورید و لذتش را ببرید.
مواد لازم بشته واش
اسفناج ۵/۱ کیلو
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیر ۳ حبه
عدس ۳ پیمانه
زیره سبز ۲ قاشق غذا خوری
زردچوبه ۲ قاشق مربا خوری
نمک وفلفل به میزان لازم
طرز تهیه بشته واش
ابتدا عدس را شسته و با مقداری آب آن را روی حرارت قرار میدهیم تا بپزد سپساسفناج را کاملا شسته و آن را به اندازه متوسط خرد میکنیم. پیاز و سیر را ریز خرد کرده٬در قابلمه روغن میریزیم و پیاز و سیر را در آن ریخته وتفت میدهیم تا رنگ آن طلایی شود، سپس زردچوبه را به آن اضافه میکنیم وقتیزردچوبه کمی تفت داده شد اسفناج را در قابلمه میریزیم تا به مقدار خیلی کمی سرخ شود سپس وقتی عدس پخته شد آن را به همراه آبی که دارد به مخلوطاسفناج اضافه میکنیم نمک وفلفل و یک قاشق از زیره سبز را با آن مخلوط کرده اگر آب عدس کم بود کمی آب به آن اضافه میکنیم درب ظرف را میگذاریم و تا به مدتی که اسفناجها پخته شود وعدس لعاب خود را پس بدهد آن را روی شعله قرار میدهیم. تقریبا به مدت ۲ ساعت این غذا باید روی شعله متوسط پخته شود تا آب آن کمی کشیده شود و لعاب بیاندازد. بعد از پخت آن را کشیده و رویش یک قاشق زیره سبز میپاشیم. این غذا باید با زیره فراوان و آب نارنج میل شود
مواد لازم و طرز تهیه مالابیج
مواد لازم مالابیج
ماهی سفید بزرگ: ۱ عدد
سبزیهای معطر نعناع، خنش (خالواش)، چوچاق: یک دسته
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
مغزگردو: ۲۰۰ گرم
نمک و فلفل و گلپر: به اندازه کافی
دستور پخت مالابیج
ماهی را تمیز کنید و پولکهای روی آن را بگیرد و داخل گوشهای ماهی را خالی کنید. داخل شکم آن را هم کمی چاک دهید و محتویات داخل آن را خالی کنید.
بعد ماهی را بشویید و داخل صافی بگذارید تا آب آن برود و یا با دستمال خشک کنید. سبزیها را تمیز کنید و پس از شستن، داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
سپس سبزیها را با مغز گردو چرخ کنید. بعد از چرخ کردن این مواد، رب انار، نمک، فلفل و مقداری گلپر را با آنها مخلوط کنید.
مواد مخلوط شده را داخل شکم ماهی بریزید و شکم ماهی را با نخ و سوزن تمیز بدوزید تا مواد به بیرون نریزد. سعی کنید سر و دم ماهی را به سمت هم بیاورید و گرد کنید.
سپس آن را داخل قابلمهای مناسب قرار دهید و قابلمه را داخل آتش زغال قرار دهید و روی قابلمه را هم با آتش زغال پر کنید و صبر کنید تا ماهی به آرامی بپزد.
اگر هم بخواهید میتوانید ماهی را در سینی فر چرب شده به پهلو بخوابانید و در طبقه وسط فر به مدت یک ساعت و نیم با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا بپزید و مشکلات درست کردن زغال را هم نداشته باشید.
در فاصله پختن ماهی، سس آن را درست کنید؛ و برای درست کردن سس آن باید یک قاشق کره آب شده را با مقداری آب انار و زعفران دم کرده با هم مخلوط کنید و روی ماهی بزنید تا خوشرنگتر شود.