به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، بکار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه اکتبر با دو و ۷۳ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۸ دلار و ۲۸ سنت رسید.
در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه نوامبر با دو ممیز ۳۲ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۶۳ سنت رسید.
بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (وست تگزاس اینترمدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال، در پایان معاملات روز گذشته اندکی کاهش یافته بودند. بهای این دو شاخص در پایان معاملات هفته گذشته بیش از شش درصد کاهش یافته بود.
آل استانتون Al Stanton کارشناس رویال بانک کانادا (RBC)، درباره نوسانات معاملات امروز این بازار میگوید: انتشار شاخص تولیدات صنعتی که میزان رشد تولید دربخشهای مختلف صنعتی به ویژه تولیدات کارخانهای را میسنجد در ماه ژوییه در چین بیش از حد انتظار خوب است.
رقم این شاخص اقتصادی در چین در ماه سپتامبر پنج و شش دهم درصد در مقیاس سالیانه، یعنی نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته، افزایش یافته است. شاخص تولیدات صنعتی در چین در ماه ژوییه نیز چهار و هشت دهم درصد افزایش یافته بود. اقتصاد دانان و کارشناسان مسائل مالی که این خبرگزاری نظر آنها را در این باره جویا شده بود پیش بینی کرده کرده بودند که رقم این شاخص اقتصادی در این فاصله زمانی از سال، پنج و یک دهم درصد افزایش داشته باشد.
نوسانات اقتصادی در چین، با توجه به اینکه این کشور بزرگترین واردات کننده نفت و یکی از بزرگترین مصرف کنندگان نفت در جهان است، به طور مستقیم در قیمت نفت در بازار جهانی، تاثیر تاثیر میگذارد.
تاماس وارگا (Tamas Varga) از شرکت کارگزاری پی وی ام PVM که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در این باره میگوید: افزایش امیدها برای تولید واکسن کرونا و وقوع طوفان سالی در خلیج مکزیک که باعث توقف تولید نفت در بخشی از خلیج مکزیک شده است در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار تاثیر داشته است.
با این حال کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی درباره سطح تقاضا برای نفت در بازار جهانی، نگران هستند. چون اوضاع و شرایط مالی و اقتصادی در جهان اکنون به گونهای نیست که تقاضا برای نفت در بازارها را افزایش دهد.
آژانس بین المللی انرژی روز سه شنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد تقاضا برای نفت در بازار جهانی، امسال به علت ادامه شیوع ویروس کووید- ۱۹، کاهش خواهد یافت. این نهاد اعلام کرد چشم اندازها برای تقاضا برای نفت در بازار جهانی، متزلزلتر هم میشود.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد احتمال دارد امسال از تقاضا برای نفت در بازار جهان هشت میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه کاسته شود. این در حالی است که همین نهاد در گزارش پیشین خود پیش بینی کرده بود که امسال از تقاضا برای نفت هشت میلیون و یکصد هزار بشکه کاسته خواهد شد.
قبل از آژانس بین المللی انرژی، سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) نیز با انتشار گزارشی درباره چشم انداز تقاضا برای نفت در بازار جهانی، ابراز بدبینی کرده بود. این نهاد پیش بینی کرده بود که تقاضا برای نفت در بازار جهانی امسال ۴۰۰ میلیون بشکه نسبت به گزارش قبلی کاهش خواهد یافت.
پیش بینیهای آژانس بین المللی انرژی همان طور که تحلیلگران و کارشناسان متخصص تی دی سکیوریتیز (TD Securities) نیز بر آن تاکید کرده اند حاکی از آن است که شرکتهای تولید کننده نفت رسی یا نفت شیل، نفت غیر متعارفی که با استفاده از فناوری شکست هیدرولیک و با هزینهای بالا استخراج می شود با توجه به اینکه قیمت نفت در بازار جهانی، کاهش یافته است ممکن است برای تامین سرمایه برای توسعه فعالیتهای خود با مشکل مواجه شوند.
بارت مِلک (Bart Melek) کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی تی دی سکیوریتیز (TD Securities) در تحلیل و ارزیابی اوضاع و شرایط حاکم بر بازار نفت میگوید: این امر روند افزایش تولید آنها را متوقف میکند. شاید این روند کاهش تولید حتی همیشگی باشد.
از سوی دیگر کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند قرار است روز پنجشنبه این هفته کنفرانسی (مجازی) برای بررسی توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی، برگزار کنند.