آخرین خبرها و تحولات انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا
واکنش کشورهای عربی به انتخابات آمریکا
شهروندان و کشورهای عربی با دقت اخبار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دنبال میکنند و به دو گروه موافق و مخالف ترامپ تقسیم میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، پایگاه اینترنتی العربی الجدید نوشت اعراب در میان ملتها بیشترین توجه را به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارند و همواره آخرین اخبار آن را دنبال میکنند. آنها به دو اردوگاه تقسیم شده اند: یکی از دونالد ترامپ و دیگری از رقیب او حمایت میکنند. همانطور که معلوم است، این روند یک بازی احساساتی نیست، بلکه کاملا سیاسی است.
اگر به نقشه عربها نگاه کنیم، در مییابیم که قسمت بزرگی از جهان روی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حساب میکنند. عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر آشکارا از ترامپ حمایت میکنند، در حالی که سایر کشورها مثل فلسطین، سوریه و لبنان امیدوارند وی برای دومین دوره ریاست جمهوری رأی نیاورد. برخی از کشورهای دیگر نیز مانند عراق، الجزایر، مغرب، تونس، کویت و اردن وضع خاکستری خود را حفظ کرده اند و موضع خود را اعلام نکرده اند.
این تقسیم بندی میان طرفداران و مخالفان ترامپ بی دلیل نیست. بلکه ناشی از تلقی آنها از چهار سال عملکرد یک رئیس جمهوری مشکل ساز است. همانطور که برخی کشورها نظیر عربستان سعودی، امارات و مصر از حضور ترامپ بهره بردند، حضور او برای سایر کشورها فاجعه بار بوده است. مثل فلسطین که شاهد کودتا بود. قبلاً هیچ یک از رؤسای جمهوری دیگر در آمریکا دست به چنین کاری نزدند. ترامپ سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس منتقل کرد. اگرچه این تصمیم سال ۱۹۹۵ اتخاذ شده بود، اما همه رؤسای جمهوری قبلی آمریکا این مصوبه را در قفسه رها کرده بودند. ترامپ بیشتر به سمت تحت فشار قرار دادن فلسطینیان برای پذیرش معامله قرنی حرکت کرد که براساس آن قدس و بخشهای زیادی از کرانه باختری به اسرائیل واگذار میشود و دولتی لَنگ در بخشی از کرانه باختری تحت نظارت اسرائیل تشکیل میشود.
مسئله دیگر که اهمیت آن کمتر از تلاش برای نابودی آرمان فلسطین نیست، عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی از جمله امارات و پس از آنها بحرین و سودان با اسرائیل است. ترامپ متعهد به اجرای این روند بود و در تبلیغات انتخاباتی اش وعده آن را داده بود.
به همین ترتیب، ترامپ نقشی اساسی در حمایت از کودتای داخلی در عربستان سعودی داشت، که منجر به تغییرات داخلی و منطقهای و شکل گیری وضعیت تنش آلود و تفرقه درمنطقه شد. همین امر در مورد مصر نیز صدق میکند.