• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۰۷۸۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی

سهم ۶۰ درصدی صداوسیما در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر

دبیرکل اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر از سازمان ملل به نقش ایران در جلوگیری بیش از ۸۰ درصد ارسال قاچاق مواد مخدر به اروپا اشاره کرد و از سهم ۶۰ درصدی صداوسیما در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر خبرداد.

سهم ۶۰ درصدی صداوسیما در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی هاشمی دبیرکل اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر، مواد مخدر را معضل و پدیده جهانی دانست که سازمان ملل دهه هاست به عنوان ۴ بحران اصلی جهان در کنار مساله اتمی هسته ای، فقر و اقتصاد و محیط زیست از آن نام برده است. هاشمی بزرگی صنعت و گردش مالی مواد مخدر را همتراز با بازار‌های اسلحه، توریسم و نفت در جهان دانست و گفت: از همین رو در ایران هم امام خمینی (ره) در سال ۶۷ در اواخر جنگ به سران سه قوه تاکید کرد که بعد از ختم جنگ، اولویت کشور حل مساله مواد مخدر است که از همان زمان مجمع تشخیص مصلحت نظام با اولویت اول، ساختار، ستاد و اصلاح قانون را مد نظر قرار می‌دهد.
او مواد مخدر را مادر آسیب اجتماعی معرفی کرد و افزود: این پدیده دو رو دارد؛ یک روی آن جذابیت اقتصادی مواد مخدر است که با بیش از دو هزار میلیارد دلار گردش مالی با سود ۶۰۰ میلیار دلاری، ۱۲ میلیارد دلار ضرر اقتصادی به ایران زده است. دیگری جذاب بودن مصرف آن مخدر است که بنیان آن به مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... باز می‌گردد.
به گفته دبیر کل اسبق ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری در تلفیق دوروی سکه مواد مخدر هزاران آسیب بوجود می‌آید به طوری که از ابتدای انقلاب تا ۳ سال پیش چند میلیون نفر در رابطه با جرایم مختلف دستگیر شده اند. ۶۸ درصد آن‌ها به جرایم مواد مخدر باز می‌گردند که حدود ۴۷ درصد آن‌ها به قاچاقچیان و توزیع کنندگان و معتادان تعلق دارد. همچنین این پدیده به خرده فرهنگ‌های حاشیه نشینی گره خورده است. همچنین بیش از ۵۸ درصد طلاق‌ها ناشی از مسائل مربوط به مواد مخدر است.
دبیرکل اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کارساز بودن برنامه‌های پیشگیری در مساله مواد مخدر گفت: در چارچوب برنامه‌های پیشگیرانه در قالب کاهش نرخ تقاضا، جامعه سالم کاری می‌کند که افراد به سمت اعتیاد نروند. نتایج پژوهشی که سال‌های گذشته درباره نقش نهاد‌ها در کاهش آسیب‌ها صورت گرفت نشان داد که صداوسیما به تنهایی می‌تواند در این مبحث بالای ۶۰ درصد تاثیرگذاری داشه باشد.
هاشمی معضل اعتیاد و مواد مخدر را مختص به ایران و کشور‌های همسایه و جهان سوم ندانست و گفت: ۲۰۰ کشور با معضل اعتیاد درگیر هستند، ولی تفاوتی که بین آن‌ها وجود دارد، شیوه آن‌ها با این مسئله است، تفاوت زیاد ما با کشور‌های موفق به کاهش تقاضا و مسائل پیشگیرانه بر می‌گردد.
او ایران را در صنعت اوقات فراغت فقیر ارزیابی کرد و افزود: زمانی که دبیرکل ستاد بودم به صدا و سیما و سازمان ورزش، بودجه‌ای ویژه را اختصاص دادیم و نتیجه مطلوب هم گرفتیم. در این برنامه توانستیم ورزش برای زنان و مردان را ۱۴ درصد گسترش دهیم. در کشور‌های موفق ۲۲ دلار برای برنامه‌های پیشگیرانه برای هر نفر هزینه می‌شود که در کشور ما در حد نیم دلار است و حداکثر ۱۲ درصد جمعیت ما تحت پوشش برنامه‌های پیشگیرانه قرار دارند.
به گفته او ستاد مبارزه با مواد مخدر طی ۳۰ سال گذشته هزار و یک مصوبه داشته است که فقط ۸۱ مصوبه آن پیشگیرانه بوده است. کمیت این مصوبات نشان دهنده غفلت ما در این حوزه است. آمار نشان می‌دهد نرخ رشد اعتیاد به ۴ برابر نرخ رشد جمعیت رسیده است.

وی گفت: مواد مخدر حقیقتا سرمایه انسانی کشور را از بین می‌برد و در ایران نیز ۸۵ تا ۹۱ درصد شهروندان از اعتیاد فرزندانشان نگرانی دارند. از سال‌های ۸۴ تا ۹۲ تعداد معتادان صنعتی از ۱۰ هزار نفر به ۳۵۰ هزار نفر رسیده است و قیمت مواد مخدر از ۱۷۰ میلیون تومان به ۹ میلیون تومان در هر کیلوگرم کاهش یافته است و این نشان از بی توجهی به دغدغه‌های مقام معظم رهبری دارد.
دبیر کل اسبق ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری با بیان اینکه ۱۸ درصد تصادفات جاده‌ای بر اثر استفاده از مواد مخدر روی می‌دهد، گفت: بر اساس آمار ۴۵ درصد از ۱۲ میلیارد دلار خسارت مالی مواد مخدر از جیب معتاد به جیب قاچاقچیان می‌رود. آمار غیررسمی این گردش با احتساب ترانزیت به ۳۵ میلیارد دلار می‌رسد. ۲۴ درصد بودجه دستگاه‌ها به مبارزه با مواد مخدر اختصاص می‌یابد. روزانه ۱۰ تا ۱۵ نفر بر اثر مواد مخدر مثل کارتن خواب‌ها می‌میرند و این‌ها همه نشان از گستردگی ابعاد این مساله است.
او در ادامه به کسب رتبه نخست نارکوتروریسم (تروریسم مخدری) توسط ایران اشاره و تصریح کرد: در سه دهه اخیر از نظر سازمان ملل و بر اساس آمار موجود ۸۰ درصد مواد مخدر صنعتی در ایران کشف می‌شود و ایران مانع از ورود آن به اروپا می‌شود که البته برای ایران هزینه‌ای سنگینی مانند شهیدان را در این حوزه دارد، ولی برخلاف این تلاش‌ها سازمان ملل حمایت همه جانبه به ایران ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش مظلومیت قربانیان بمباران شیمیایی سردشت با راه‌اندازی موزه صلح
صالح‌آباد و جنت آباد یکپارچه در بدرقه شهید گمنام
لرستان،سوگوار شهادت ام ابیها
بازدید ۳۷ هزار گردشگر داخلی و خارجی از قلعه بسطام چایپاره
استقبال دانش اموزان و دانشجویان از پیکر مطهر شهدای گمنام
بازگشت پول به حساب سیزده مالباخته در فضاي مجازي
الگوی مصرف سوخت صنایع در مهر ۱۴۰۴ اعلام شده بود
بازگشت مسافرانی که هم میمهانند و هم میزبان
بهره برداری از طرح جهادی ساخت مدرسه در شهرستان شوشتر
وداع با پیکر پاک و مطهر شهدای گمنام در شهرکرد
توقف روند افزایشی ابتلا به آنفلوآنزا در خراسان رضوی
کارآفرینی موفق در بالاجاده؛ توسعه واحد پرورش قارچ با تکیه بر صبر و باور
ضبط پوشاک مستعمل قاچاق درمیاندوآب
افتتاح و کلنگ زنی طرح‌های عمرانی فرماندهی انتظامی گیلان
برخورد با واحد‌های آلاینده شهرک صنعتی چرمشهر
جمع آوری بیش از ۲۳۱ هزار برگ از اسناد شهدا در آذربایجان غربی
آغاز هفته دوم لیگ برتر والیبال با برتری خانگی شهداب
بازدید مسئولان از کتابخانه سردار شهید سیاوش امیری
شکارچی مسلح نیمه‌شب در بهاباد زمین‌گیر شد
شکست گیتی پسند صدرنشین در روز برتری مس سونگون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
بازدید وزیر اقتصاد از بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)