• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۵۳۹۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۹
کردستان » سیاسی

ناکارآمدی‌های اقتصادی ریشه در دولتی بودن آن دارد

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی است و نتیجه همه ناکارآمدی‌ها ریشه در این موضوع دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه در نشست شورای اداری کردستان اظهار داشت: نمایندگان مردم یکی از سیاست‌های قطعی و رویکرد‌های ما این است که به مردم باور داشته باشیم و آن‌ها را در اقتصاد دخیل کنیم.ناکارآمدی‌های اقتصادی ریشه در دولتی بودن آن دارد

وی افزود: در سیاستگذاری و قانونگذاری و حوزه اجرا باید به سمت مردمی شدن حرکت کنیم و لذا در مجلس یازدهم اولویت را به نظارت داده ایم تا بتوانیم بر این مشکلات به کمک خود مردم فائق بیایم.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر جا موفق بوده‌ایم جایی بوده که مردم ورود کرده‌اند و هر کاری که گره خورده و بر زمین مانده است جایی بوده که مسئولان مردم را رها کرده اند.

قالیباف افزود: ما باید به سمت یک اقتصاد مردمی حرکت کنیم و در سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری و حوزه اجرا باید این اصل مهم را مد نظر قرار دهیم..

وی با تا;ید بر اینکه باید بر مشکلات با کمک خود مردم فائق آییم چرا که زحمات زیادی می‌کشیم، اعتبار را می‌آوریم، ولی متاسفانه خوب هزینه نمی‌کنیم اضافه کرد: نظارت باید به سمتی برود که موجب اصلاح شود و اصلاح بدون واگذاری کار مردم به دست مردم ممکن نمی‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: نظام اداری و بروکراسی بسیار متمرکز و سنگین که واقعا زنجیری به دست و پای مردم به ویژه در حوزه اقتصاد شده که این هم نیازمند بازنگری است چرا که این بروکراسی بسیار سنگین موجب شده مردم برای یک مجوز فرایند و چرخه‌ای طولانی طی کنند.
 
 پشتیبانی مجلس از مدیران امین
قالیباف خاطرنشان کرد: ما اصلا در حوزه‌های نظارتی در مجلس به دنبال مچگیری و چوب لای چرخ گذاشتن نیستیم ما خودمان سختی کار اجرایی را لمس کرده‌ایم و هرگز دنبال این نیستیم که شجاعت را از یک مدیر لایق بگیریم، دنبال این نیستیم که دیوان محاسبات مزاحمت برای اجرای یک کار ایجاد کند بلکه به تمام معنا پشتیبان مدیران امین هستیم و می‌خواهیم این‌ها با جرات تصمیم‌گیری و کار کنند.

وی افزود: بخش نظارت در زمان کم‌کاری‌ها باید به وظیفه ذاتی خود رسیدگی کند و لذا انتظار داریم دوستان ما را در کنار خود ببینند.

وی با بیان اینکه تنظیم برنامه هفتم را در دستور کار قرار داده‌ایم گفت: در بودجه ۱۴۰۰ متمرکز شدیم که مشکل همه روستا‌هایی که تنش آبی و از راه مناسب بی‌بهره هستند را حل کنیم.

قالیباف اضافه کرد: اینکه مردم در کنار سد باشند و رنج بی‌آبی داشته باشند حاصل نامناسب بودن مدیریت و تدبیر و بروکراسی و نظام اداری است.

وی گفت: هزار و ۲۰۰ روستا در کشور تنش آبی دارند این در حالی است که همین روستاها، شبه جزیره‌هایی در محاصره سد‌ها هستند.
 
درآمد سرانه پایین کردستان  دغدغه مسوولان

رئیس مجلس با بیان اینکه در موضوعات محرومیت‌زدایی و حاشیه‌نشینی با خرد جمعی و کار مطالعاتی باید اقدامات اساسی انجام بگیرد، گفت: ما بیش از ۲ هزار نقطه در کشور داریم که در حوزه حاشیه‌نشینی و محرومیت‌زدایی نیاز به رسیدگی فوری دارند.

وی اضافه کرد: در بودجه ۱۴۰۰ برای این نقاط اعتبار و بودجه اختصاص یافته که برای کردستان در همین حوزه یک هزار میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است.
ناکارآمدی‌های اقتصادی ریشه در دولتی بودن آن دارد
قالباف افزود: در موضوعات مهم دیگر مانند نهاده‌ها و سلامت ورود و ساماندهی در این حوزه را در دستور کار قرار خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: گرانی و بی‌ثباتی اقتصادی کمر مردم را شکسته است باید با تدبیر مناسب زمینه رفع این مشکلات را فراهم سازیم.

وی گفت: این غصه بزرگی است که درآمد سرانه مردم این استان ۵۰ درصد کمتر از میانگین کشوری اس و سوال اینجاست که چرا باید سرانه درآمد مردم این استان با تمام این ویژگی‌های خوب پایین باشد و همه ما باید از دولت و مجلس در راستای اصلاح این مشکل گام برداریم.
 
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: هرکار خوبی انجام بدهیم وقتی مردم آن را در زندگی خود احساس نکنند یعنی یک گوشه کار اشکال ندارند.

وی افزود: در دوران جوانی و دفاع مقدس در کردستان بودم انصافا انقدر مردم این استان خونگرم، باوفا و صادق هستند که وقتی انسان با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند، اگر دور شود احساس دلتنگی می‌کند.
 
تکمیل زنجیره های تولید
قالیباف با بیان اینکه ظرفیت‌های لازم برای اصلاح این مشکل وجود دارد، گفت: کردستان در حوزه کشاورزی که به صورت مستقیم با امنیت غذایی مردم ارتباط دارد ظرفیت‌های بالایی دارد که باید به خوبی دیده شود.

رییس مجلس عنوان کرد: در حوزه غذا و امنیت غذایی این زنجیره تولید را باید با توجه به قابلیت‌هایی که در کشور وجود دارد تکمیل کنیم.

وی اضافه کرد: همه اتفاق‌نظر داریم استان کردستان در حوزه کشاورزی و تکمیل زنجیره تولید می‌تواند یکی از مهمترین تولیدکنندگان کشور باشد.

قالیباف افزود: حتما در سیاست‌ها تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام را به عنوان یک اولویت مهم مورد توجه قرار خواهیم داد.

وی با انتقاد از رهاکردن برخی پروژه‌ها با اختصاص اعتبارات قطره چکانی گفت: یکی از رویکرد‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی که در مجلس به صورت جدی دنبال خواهیم کرد اتمام این پروژه‌ها و خودداری از شروع پروژه جدید خودداری شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
این اقتصاد دولتی بود ، مشکل بزرگی هم هست ، ولی قبلا هم
دولتی بود ، وام میدادند ، زمین
می دادند ، کار و فعالیت بود ،
همتی همه را با زیرکی قطع کرده
همه هم برایش کف میزنند ، شما
در این مورد کاری کردید ، نه ،
پس شما هم متوجه از کجا بودن مشکل نشدید .
نظر شما
آخرین اخبار
روند ثبت نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا‌ها در سمنان
بهره‌ برداری از فرستنده برون‌ مرزی رادیویی در کلات
اجتماع فعالان قرآنی آذربایجان‌غربی در محکومیت اهانت به قرآن کریم
آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها از امروز
تعطیلی رسمی در افغانستان به مناسبت سالگرد خروج شوروی سابق
راهپیمایی ۲۲ بهمن دشمن را در رسیدن به اهداف شومش ناامید کرد
یک کشته و چهار زخمی براثر خروج قطار شهری از ریل در سارایوو
دادستان کل کشور روند رسیدگی به پرونده‌های حوادث اخیر آزادشهر را پیگیری کرد
۸ هزار راهدار و ۷۲۰۰ ماشین‌آلات در حالت آماده‌باش کامل
حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن نشانه بصیرت مردم است
۲۲ بهمن، نمایش اقتدار دوباره نظام و همراهی مردم
آتش سوزی یک هتل - آپارتمان در مشهد ۳ مجروح بر جا گذاشت
ماموستا رشیدی: ۲۲ بهمن پاسخ قاطع ملت ایران به تهدید‌های دشمنان بود
امام جمعه بوکان: تجلی اتحاد همدلی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
درختان شگفت‌انگیز از جاذبه‌های سیستان و بلوچستان
پایداری هوا تا اواسط هفته پیش رو در گیلان
تعیین حریم ۹ بنا و محوطه تاریخی استان اردبیل
نفت تهران رکورد شنا ۴ در ۱۰۰ متر آزاد تیمی را جابه‌جا کرد
امام‌جمعه موقت پیرانشهر: ماه مهمانی خدا؛ فرصتی برای توبه و خودسازی
آغاز و پایان ۷۴ طرح عمرانی، صنعتی و کشاورزی در شهرضا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۳ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)