پخش زنده
امروز: -
سخنگوی اورژانس کشور گفت: هر وقت با افزایش سفر مواجه شده ایم؛ دو هفته بعد تمام مراکز درمانی مملو از بیماران کرونایی شده اند.
مجتبی خالدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: با توجه به اینکه امسال دومین عید نوروزی است که در حال مقابله با بیماری کووید ۱۹ هستیم، رعایت فاصله اجتماعی یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار میگرفت.
وی گفت: با توجه به اینکه ارائه خدمات در حوزه سلامت در روزهای تعطیل باید مطلوب باشد؛ طرح سلامت نوروزی به دستور وزیر بهداشت برای ساکنان شهرها اجرا میشود.
خالدی افزود: این طرح الزاما مثل سالهای پیش با برپایی ایستگاههای سلامت در محورهای مواصلاتی نیست و تمرکز ما بر ارائه خدمات سلامتی برای مردم شهرهاست.
وی گفت: این طرح از بیست و پنجم اسفند ۱۳۹۹ آغاز شده است و تا ۸ صبح ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت و تا این لحظه ۱۲۶ هزار و ۶۹۲ مورد ماموریت خدمات رسانی پیش بیمارستانی انجام شده که نسبت به مدت مشابه ۱۷ درصد رشد داشته است.
سخنگوی اورژانس افزود: در ایام نوروز متاسفانه همچنان با افزایش آمار تردد در حوادث ترافیکی مواجهیم و باوجود اطلاع رسانی خوب بازهم شاهد سفرهای غیرضروری هستیم.
خالدی افزود: توصیه کارشناسان اورژانس این است که مردم سفرهای غیر ضروری نداشته باشند. با توجه به تجربهای که در طول مبارزه با بیماری کوید ۱۹ کسب کرده ایم هر وقت با افزایش سفر مواجه شده ایم متاسفانه دو هفته بعد تمام مراکز درمانی و تختهای بیمارستانی مملو از بیماران کرونایی شده و حتی شاهد فوت بعضی هموطنان در اثر این بیماری بوده ایم.
وی گفت:اورژانس تمام تلاش خود را خواهد کرد تا تعطیلات سال ۱۴۰۰ برای مردم به خوبی سپری شود. یکی از واحدهایی که در اورژانس پیش بیمارستانی همیشه فعال بوده، اورژانس هوایی است.
سخنگوی اورژانس کشور افزود: در نوروز ۱۴۰۰ وزیر بهداشت به رئیس اورژانس کشور تاکید کرد تا اورژانس هوایی فعالیت مستمری داشته باشد و ۴۸ فروند بالگرد اورژانس هوایی در کشور فعال هستند.
وی گفت: بزرگترین ناوگان خدماتی هوایی در زمینه تیمهای امدادی در اختیار اورژانس کشور است و تا این لحظه ۶۸ ماموریت انجام و ۱۰۶ مصدوم منتقل شده است.
خالدی افزود: در سالهای گذشته با دو مشکل مواجه بودیم و ارائه خدمات پاراکلینیکی مثل آزمایشگاه؛ رادیولوژی و موارد این چنینی است که خوشبختانه امسال این مشکل حل شد.
وی گفت: مشکل بعدی دسترسی به خدمات داروخانههای شبانه روزی بود که به صورت جدی روی آن تاکید شد و تمام دانشگاههای علوم پزشکی موظف به اطلاع رسانی شدند تا مردم بدانند کدام داروخانههای شبانه روزی در شهر در طول طرح سلامت نوروزی فعال هستند.
خالدی افزود: مراجعه به مراکز دندانپزشکی هم دیگر موردی بود که در طرح سلامت نوروزی اقدامات ویژهای در خصوص آن انجام گرفت.
وی گفت: یک میلیون و چهارصد و ده هزار نفر از هم وطنان در بازه زمانی ۵ اسفند تا امروز صبح به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که نسبت به مدت مشابه رشد قابل توجهی دارد و نشان میدهد که شاید نگرانیهای مربوط به دریافت نشدن خدمات مناسب در مراکز درمانی یا ترس از شرایط مربوط به کووید ۱۹ مرتفع شده است.
خالدی افزود: در طرح سلامت نوروزی تاکنون ۶۹ هزار عمل جراحی و نزدیک به ۳۲ هزار اعمال جراحی اورژانس برای مردم انجام شده است.
خالدی افزود: این آمار نشان میدهد بیمارستانها در حال ارائه خدمات به مردم هستند و تمام خدماتی که در روزهای غیر تعطیل انجام میشد در زمان تعطیلات عید هم در حال ارائه است.
وی گفت: یکی از کارهایی که در طرح سلامت نوروزی به صورت ویژه انجام شد و در دستور کار وزارت بهداشت قرار داشت، نظارتهای بهداشتی بر مراکز رفاهی و اقامتی و همچنین مراکز تهیه و توزیع غذاست. کارشناسان بهداشت از پنجم اسفند فعالیتشان را آغاز کرده اند و نظارتهای ویژهای بر این مراکز دارند.
خالدی افزود: تا این لحظه ۳۲۶ هزار و ۴۴۹ بازرسی در کشور انجام و نزدیک به ۳۴۰ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد یا تاریخ مصرف گذشته معدوم شده است.
وی گفت: طبق آمار ۱۰ هزار مرکز تهیه و توزیع غذا و مراکزی که الزامات بهداشتی را رعایت نمیکردند هم به مراجع قضایی معرفی شدند. ۲۰۰۰ مرکز توسط کارشناسان بهداشت پلمب شده و همچنان تستهای رپید و پی سی آر برای بیماری کووید ۱۹ در سراسر کشور در حال انجام است.
وی گفت: از مردم خواهش میکنم از سفرهای غیرضروری جلوگیری کنند و کسانی که برحسب ضرورت مجبور به سفر هستند چند نکته را رعایت کنند؛ مسئولیت اصلی سفر با رانندگان است بنابراین باید استراحت کافی کرده باشند. اگر از وسیله شخصی استفاده میکنند از سلامت وسیله نقلیه اطمینان داشته باشند.
سخنگوی اورژانس افزود: غذاهای سنگین نخورند؛ داروهای خواب آور یا داروهایی که تمرکزشان را در رانندگی کم میکند، استفاده نکنند و در طول سفر بیشتر در محورهای اصلی و جاهایی که سابقه رانندگی دارند تردد کنند. با توجه به اینکه کشورمان چهار فصل هست هنوز در مناطقی شرایط زمستانی حکمفرماست، بنابراین بهتر است در این مناطق تجهیزات زمستانی همراه داشته باشند.
وی گفت: بعد از هر یک ساعت رانندگی حداقل ۱۰ دقیقه از خودرو پیاده شوند و استراحت کنند. مهمترین نکته در حوادث پرتلفات سوار کردن سرنشینان بیش از ظرفیت خودرو است. رانندگان اتوبوس اگر مسافری با علامتهای شبیه به کووید ۱۹ مثل تب یا تنگی نفس دیدند، مانع سوار شدن آنها در خودرو شوند و به کارشناسان بهداشتی مستقر در پایانههای مسافربری ارجاع دهند تا سلامتی این افراد کنترل شود.
خالدی افزود: از همه مسافران خواهش میکنم اگر به مراکز تهیه و توزیع غذا مراجعه میکنند، کارتهای بهداشت در این مکانها را ملاحظه کنند. در تمام کارتها تاریخ بازرسیهای انجام شده مشخص است و اگر کسی کارت بهداشتی تاریخ دار به همراه دارد نشان دهنده این است که کارشناسان بهداشتی به آن مرکز مراجعه کرده اند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
وی گفت:، ولی اگر موردی مشاهده کردند که نیاز به تذکر یا رفع و انتقاد و پیشنهاد دارد، میتوانند با سامانه ۱۴۰ بدون نیاز به پیش شماره تماس بگیرند و مشکل، شکایت، انتقاد و پیشنهاد یا حتی تقدیر و تشکر را مطرح کنند.
سخنگوی اورژانس کشور افزود: یک کد پیگیری از طرف این سامانه برایشان صادر خواهد شد که اطلاعات و اقدامات انجام گرفته در خصوص آن تماس، ثبت میشود و تا برطرف شدن مشکل کارشناسان سامانه در کنار مردم خواهند بود.