به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، در این نشست پرونده ۹ اثر غیرمنقول شهرستان خرمشهر در حوزه دفاعمقدس شامل پادگان دژ، مسجد سیدالشهداء، مسجد دریابُد رسایی، مدرسه ولیعصر (عج)، مسجد انگالیها، انبار قدیم گمرک، کتابخانه عمومی، میدان مقاومت و اولین خاکریز دفاعمقدس و نیز دو اثر منقول این حوزه شامل درب ضلع غربی مسجدجامع خرمشهر و درب مسجد سیدالشهدا خرمشهر بررسی شدند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در این نشست گفت: با توجه به جایگاه و نقش دفاع مقدس و اهمیت معرفی این حوزه برای شناخت هرچه بهتر نسلهای بعد، ثبت اینگونه آثار ممکن است باعث شود تا آیندگان با اسناد بیشتری به مطالعه دوران هشت سال دفاعمقدس بپردازند.
سید حکمت الله موسوی افزود: ثبت آثار ارزشمند حوزه دفاع مقدس برای مرور رشادتهای رزمندگان اسلام در پاسداری از تمامیت ارضی کشور، راهی روشن برای فهم بهتر تاریخ و حفظ میراث معنوی جنگ است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خرمشهر نیز گفت: در شهرستان خرمشهر تعداد ۱۴ بنا و محوطه ثبتملی وجود دارد که از این تعداد شش اثر جزو آثار ثبتشده در فهرست آثار تاریخی است و مابقی در فهرست میراث دفاعمقدس وزارت میراثفرهنگی ثبت شده است.
سجاد پاکگهر افزود: در این جلسه، پرونده ۱۱ بنا بررسی شد که همه این ۱۱ بنا به تأیید کارشناسان ثبت ادارهکل میراثفرهنگی استان رسید و در مرحله بعد این پروندهها در وزارت میراثفرهنگی بررسی و به ثبتملی کشور خواهند رسید.
او ادامه داد: باتوجه به درپیش بودن سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر قهرمان، امیدواریم تا آن روز، این اتفاق رقم بخورد و بتوانیم در این روز، ثبتملی این آثار را جشن بگیریم.
او ابراز امیدواری کرد: ثبتملی این بناها ظرفیت بازدید از گردشگری این منطقه را بیش از پیش کند و به جاذبههای گردشگری خرمشهر افزوده شود تا این شهر در آینده به عنوان قطب اصلی محور گردشگری جنگ معرفی شود؛ در حال حاضر نیز شهرستان خرمشهر به عنوان یکی از قطبهای اصلی گردشگری جنگ معرفی شده است.