پخش زنده
امروز: -
بازپرس حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد قحطی پس از آنکه کره شمالی در طول همه گیری کرونا منزوي شد، خطرناکترین آسیب برای کره شمالی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از ژنو، بازپرس حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی که به رویت این خبرگزاری رسیده است اعلام کرد قحطی پس از آنکه کره شمالی در طول همه گیری کووید ۱۹ به انزوای عمیق تری فرو رفت، خطرناکترین آسیب برای کره شمالی است و تحریمهای سازمان ملل در خصوص برنامههای اتمی و موشکی این کشور باید کاهش یابد.
توماس اوجئا کوینتانا، بازپرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور کره شمالی، اعلام کرد بدتر شدن اوضاع بشردوستانه میتواند به یک بحران تبدیل شود و این امر همزمان با "بی تفاوتی تدریجی نامحسوس "جهانی در مورد وضع مردم کره شمالی است. او در گزارش نهایی به مجمع عمومی سازمان ملل، که در ۲۲ اکتبر ارائه میشود، گفت: "تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل در صورت لزوم هم برای تسهیل کمکهای بشردوستانه، توانمند سازی و هم ترویج حق برخورداری از استاندارد مناسب زندگی شهروندان عادی، باید بازنگری و کاهش یابد. "
کره شمالی حکم بازپرس ویژه سازمان ملل را به رسمیت نمیشناسد و با او همکاری نمیکند و به درخواست اظهار نظر به ماموریت او در ژنو فوراً پاسخی نداده است.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در ماه ژوئن گفت وضع غذا به علت بلایای طبیعی سال گذشته در شرایط "وخیم" قرار دارد و تصدیق کرد شهروندان در طول همه گیری از خودگذشتگی داشته اند.
کره شمالی تاکنون هیچ مورد ابتلا به کووید -۱۹ را گزارش نکرده است و اقدامات سختگیرانه ضد کرونایی، از جمله بسته شدن مرزها و محدودیتهای سفر داخلی را اعمال کرده است.
توماس اوجئا کوینتانا گفت، اما بسیاری از مردم کره شمالی که شغل آنها وابسته به فعالیتهای تجاری در امتداد مرز با چین متکی است درآمد خود را از دست داده اند و این معضل با تاثیر تحریمها همراه شده است.
او گفت: "دسترسی مردم به غذا یک نگرانی جدی است و کودکان و سالمندان آسیب پذیر بیشتر در خطر گرسنگی هستند. " وی تاکید کرد ملت کره شمالی "نباید مجبور به انتخاب بین ترس از گرسنگی و ترس از کووید -۱۹ باشد. اقلام ضروری دارو و لوازم پزشکی با کمبود عرضه مواجه اند، و قیمتها با متوقف شدن واردات از چین چندین برابر شده است، و سازمانهای بشردوستانه نیز قادر به آوردن دارو و سایر اقلام ضروری نیستند. "