پخش زنده
امروز: -
همزمان با آغاز سال تحصیلی مهاجرت معلمان کیش آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، هر سال در استانهی سال تحصیلی جدید، نقل و انتقال معلمان آغاز میشود و هر کدام به محل ماموریت خود اعزام میشوند تا یک سال به دانش آموزان آموزش دهند.
جزیره کیش منطقهای محصور در میان آبهای خلیج فارس است، منطقهای آزاد که با زرق و برق بازارها، هر سال تعداد زیادی از گردشگران را جذب میکند.
هر چند جزیره کیش، منطقهای آرام و زیبا برای گردش و تفریح و سرگرمی است، اما آیا برای ساکنان و کارمندان نیز این قدر جذابیت دارد؟
در چند سال اخیر، حقوق کارمندان پا به پای تورم افزایش نداشته و همین موضوع زندگی را برای کارمندان در کیش دشوار کرده است.
همیشه و در همه سالهای گذشته هزینه زندگی در کیش به مراتب بالاتر از سایر نقاط کشورمان بود، اما در دو سال اخیر افزایش افسارگسیخته اجاره بها، کار و زندگی را برای کارمندان طاقت فرسا کرده است.
منازل مسکونی کیش معمولا بین پنجاه تا هشتاد متر هستند و اجاره بهای آنها از ماهیانه شش میلیون تومان تا دوازده میلیون تومان متغیر است و البته این میزان اجاره بها، جدای از اجاره بها در برجهای مسکونی و خانههای نوساز است.
اجاره بهای مسکن در دو سال اخیر موجب شده که بسیاری از معلمان کیش از این جزیره کوچ کنند و به سایر شهرها بروند.
از ابتدای شهریور تاکنون هشتاد نفر از معلمان کیش از این جزیره به سایر شهرها رفته اند زیرا توانایی پرداخت اجاره بهای مسکن را ندارند.
برخی از آنها حتی اگر تمام حقوق و مزایای خود را پرداخت کنند باز هم نمیتوانند یک منزل پنجاه متری را اجاره کنند.
از اوایل شهریور تاکنون برخی از معلمانی که متقاضی آمدن به کیش بودند، پس از یک مسافرت کوتاه به کیش و بررسی هزینههای مسکن و هزینههای جاری زندگی از آمدن به کیش منصرف شدند.
برخی از معلمانی که به تازگی از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شده اند و ابلاغ خدمت در جزیره کیش را دریافت کرده اند پس از ورود به کیش و پی بردن به واقعیت هزینهها و اجاره مسکن، خود را به آب و آتش میزنند تا به این جزیره نیایند.
حقوق معلمانی که به تازگی استخدام شده اند هر ماه حدود چهار میلیون تومان است و با این حقوق ناچیز آیا میتوان در کیش زندگی کرد؟
از سالهای گذشته سازمان منطقه آزاد کیش مبلغی را به عنوان کمک هزینه مسکن به کارکنان آموزش و پرورش پرداخت میکرد که این مبلغ حدود ششصد و پنجاه هزار تومان برای مردان و حدود هفتاد و پنج هزار تومان برای زنان است، اما این مبلغ ناچیز کفاف اجاره بهای مسکن را نمیدهد.
یکی از بانوان شاغل در آموزش و پرورش گفت: پرداخت این مبلغ توهین آشکار به معلمان است و برای سازمان منطقه آزاد کیش پیغام داده ایم که همین مبلغ را نیز پرداخت نکنند زیرا این کار توهین به شعور ماست.
آقایی که بیست و نه سال در آموزش و پرورش خدمت کرده به خبرنگار صدا و سیما گفت: همه حقوق خود را برای اجاره یک خانه شصت متری پرداخت میکنم و با پایان قرارداد اجاره در سه ماه آینده برای قرارداد جدید باید مبلغ بیشتری بپردازم که توانایی آن را ندارم.
آقای دیگری که آخرین سال خدمت خود را میگذراند گفت: همه افرادی که متقاضی خدمت در کیش هستند پس از بررسی اوضاع انصراف میدهند زیرا هر کسی دخل و خرج خود را میسنجد و حاضر نیست در چنین جایی خدمت کند.
خانم دیگری که بیست و شش سال سابقه خدمت دارد و هفت سال در آموزش و پرورش کیش خدمت میکند به خبرنگار صدا و سیما گفت: قرار بود وام صد میلیون تومانی به عنوان کمک هزینه اجاره مسکن به معلمان پرداخت شود که پس از مدتی اعلام شد به صد نفر پرداخت میشود و مدتی بعد مبلغ را به پنجاه میلیون تومان کاهش دادند، اما هنوز هم اتفاقی نیفتاده است.
یک ماه از آغاز سال تحصیلی البته به صورت مجازی میگذرد، اما هنوز کمبود معلمان در کیش برطرف نشده و برخی از دانش آموزان هنوز معلم ندارند.
معلمانی هم که باقی مانده اند به جای اینکه وقتهای اضافی خود را صرف مطالعه و به روز رسانی اطلاعات خود کنند ناچارند برای جبران و تامین هزینههای زندگی وقت خود را صرف کارهای دیگری کنند و به شغلهای دوم و سوم مشغول شوند.
جزیره کیش حدود نه هزار و هشتصد دانش آموز دارد که حدود هشت هزار و پانصد نفر در مدارس دولتی و حدود هزار و چهارصد نفر در مدارس خصوصی تحصیل میکنند.
قرار بود در برنامههای توسعهای جزیره کیش به یکی از قطبهای برتر آموزشی تبدیل شود، این را همه مسئولان مربوطه در جلسات آموزش و پرورش میگویند.
کمبود فضای آموزشی نیز یکی دیگر از مشکلات آموزش و پرورش کیش است، در جزیره کیش پنجاه و یک مدرسه وجود دارد البته هر کدام با انبوهی از دانش آموزان و کمبود فضای آموزشی رو به رو هستند.
برخی از مدارس کیش بیشتر از ششصد و پنجاه دانش آموز دارند و همین امر کیفیت آموزش را پایین میآورد.
آموزش و پرورش کیش از سالهای گذشته بین سه ضلع وزارت آموزش و پرورش، اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان و سازمان منطقه آزاد کیش معلق بوده است و موجب دشوار شدن تصمیم گیریها شده است.
سعید پور علی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقهی آزاد کیش گفت: هر سال پنجاه تا شصت درصد معلمان با انتقال یک ساله به کیش میآیند، اما مشکلات مسکن، شناخت ناکافی از ابعاد زندگی و سایر هزینهها موجب میشود که پس از یک سال به سرزمین اصلی برگردند.
پور علی افزود: تامین معلم با گرفتن نیروهای خدمات خدمت نیز موفق نبود زیرا حقوق این قبیل نیروها بسیار پایین است و کسی از این طرح استقبال نکرد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده امام جمعه کیش هم بارها در خطبههای نماز جمعه به مشکلات آموزش و پرورش از جمله کمبود معلم و کمبود فضای آموزشی اشاره کرده است و از مسئولان خواسته این موضوع را یک بار و به صورت اساسی حل کنند.
امام جمعه کیش افزود: از وزارت آموزش و پرورش و سازمان منطقه آزاد کیش میخواهیم به تعامل برسند تا این زخم کهنه و قدیمی التیام پیدا کند.
آقای حیدری راد رئیس آموزش و پرورش کیش گفت: از اواخر خرداد، کمبود نیرو را پیش بینی میکردیم و اکنون به حدود پنجاه معلم دیگر نیاز داریم.
آقای حیدری راد افزود: با اداره کل آموزش و پرورش و سایر مسئولان مکاتبه کرده ایم، اما مجوز جذب بیست نیروی خرید خدمت را به ما داده اند و اکنون که مدارس به صورت مجازی است با کمک معاونان مدرسه، کلاسهای درس را اداره میکنیم، اما چنانچه کلاسهای حضوری آغاز شود با کمبود معلم رو به رو خواهیم شد.
وی ادامه داد: تاکنون کل نیروهای آموزش و پرورش (رسمی، خرید خدمت) حدود پانصد و ده نفرند و اگر مجوز جذب نیروهای خرید خدمت را به ما بدهند میتوانیم کمبود معلم را برطرف کنیم.
رئیس آموزش و پرورش کیش با بیان اینکه تعداد معلمان خروجی از کیش، بیشتر از ورودیها بوده است، گفت: امسال حدود هشتاد معلم به علت گرانی مسکن و سایر هزینهها از کیش کوچ کرده اند و تعداد چهل و شش نفر از معلمان جدید الورود نیز به خاطر گرانی مسکن در کیش از آمدن به این جزیره انصراف داده اند.
وی با اشاره به مشکلات آموزش و پرورش کیش گفت: امسال ده کلاس درس جدید اضافه شده در حالی که کمبود فضای آموزشی داریم و با همکاری و همفکری سایر همکاران امور جاری را اداره میکنیم و چنانچه مسئولان امر، فکری اساسی نکنند در سالهای آینده با چالش بزرگی در آموزش و پرورش کیش مواجه خواهیم شد و صدای اعتراض همه خانوادهها بلند خواهد شد.
همیشه مسئولان نهادهای مربوطه در جلسات، حرفهای زیبایی در مورد حل شدن مشکلات آموزش و پرورش کیش مطرح میکنند، اما در سالهای گذشته، این صحبتها، حباب روی آب بوده و اتفاق خاصی نیفتاده است.
همانگونه که بارها برخی از دلسوزان کیش گفته اند، باید مسئولان منطقه آزاد، آموزش و پرورش استان هرمزگان و وزارت آموزش و پرورش با تعامل و همفکری، تصمیمی اساسی و کاربردی بگیرند و یک بار برای همیشه و به صورت اصولی، مشکلات آموزش و پرورش کیش را برطرف کنند.
نویسنده: سلیمان علی اکبرنظر