• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۲۶۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۱

آغاز ریاست فرانسه بر اتحادیه اروپا؛ فرصت‌ها و چالش‌های فرارو

«راه اندازی دوباره، قدرت و احساس تعلق» شعاری است که پاریس برای دوران زمامداری خود بر (PFUE) یعنی شورای اتحادیه اروپا برگزیده است.

به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: از ابتدای سال جدید میلادی ۲۰۲۲ ریاست دوره ای اتحادیه اروپا برای شش ماه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲ در اختیار فرانسه قرار گرفته است.آغاز ریاست فرانسه بر اتحادیه اروپا؛ فرصت‌ها و چالش‌های فرارو

«راه اندازی دوباره، قدرت و احساس تعلق» شعاری است که پاریس برای دوران زمامداری خود بر (PFUE) یعنی شورای اتحادیه اروپا برگزیده است. شورای اتحادیه اروپا که به عنوان شورای وزیران اتحادیه اروپا نیز شناخته می شود، یک نهاد مهم اروپایی است که در ۱۰ زمینه مختلف از جمله شورای امور خارجه یا شورای امور اقتصادی و مالی، وزرای متفاوت ۲۷ کشور عضو را در چندین نوبت در سال گردهم جمع می‌کند. شورای اتحادیه اروپا در همکاری مشترک با پارلمان اروپا، وظیفه مذاکره و سپس تصویب پیشنهاد‌های قانونی کمیسیون اروپا و همچنین بودجه اتحادیه اروپا را دارد.

از مهم‌ترین اولویت‌های فرانسه در شش ماهه آینده، سیاست دفاع مشترک اروپایی و تشکیل "ارتش مشترک اروپایی" است که یک سال پیش از سوی «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه مطرح شد و حمایت «آنگلا مرکل»، صدراعظم وقت آلمان را نیز داشت. صدراعظم آلمان در سخنرانی خود در پارلمان اروپا قبلا اعلام کرده بود که اگر اروپا یک ارتش واحد و سیستم تسلیحاتی واحدی داشته باشد می‌تواند با قدرت بیشتری در ناتو حضور یابد. به اعتقاد رئیس دولت آلمان، یک ارتش مشترک اروپایی باعث خواهد شد که جنگ تازه‌ای در اروپا درنگیرد.

مقابله با مهاجرت غیرقانونی به اروپا از طریق افزایش "حفاظت مرز‌های خارجی" اتحادیه اروپا و نیز ایجاد سازمانی برای مقابله با شرایط بحرانی مهاجرت از دیگر اولویت های ماکرون است. رئیس جمهوری فرانسه قصد دارد از «پیمان دوستی با آفریقا» که یکی از اهداف آن جلوگیری از مهاجرت به مقصد اروپاست، دفاع کند. قرار است در روز‌های ۱۷ و ۱۸ فوریه (۲۸ و ۲۹ بهمن ماه) نشستی میان اتحادیه آفریقا و اروپا در بروکسل برگزار شود تا روابط نابرابر میان دو قاره را به طور عمیقی بازسازی کند.

فرانسه همچنین تمایل دارد تا در شش ماه پیش رو مفهوم "استقلال راهبردی اروپایی" را نیز توسعه دهد تا در آینده بروکسل خاطرات تلخ دوران ترامپ را شاهد نباشد. در دوران ریاست جمهوری ترامپ شکاف میان دو سوی آتلانتیک به اوج رسید و برخی از رهبران اروپایی اعلام کردند آمریکا شریکی راهبردی برای آن‌ها محسوب نمی شود. پر واضح است که با فرسایش پیوند‌های فراآتلانتیک و تشدید رقابت قدرت های جهانی، استقلال راهبردی به خواسته ی واضح اروپایی تبدیل شده است. با این حال، رسیدن به استقلال راهبردی مستلزم اقداماتی بیش از چیزی است که درون اتحادیه اروپا رخ می‌دهد، زیرا این اتحادیه ناهمگون باید فرهنگ راهبردی منسجمی ایجاد کرده و در مورد ارزیابی تهدید‌های مشترک، ارزش های اروپایی و چگونگی پیگیری منافع این اتحادیه به توافق دست یابد.

در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۱ میلادی، برخلاف انتظارات، ویروس کرونا همچنان در سطح جهان گسترش یافت و نشان داد گسترش جهانی واکسیناسیون همچنان شرط کافی برای پایان دادن به پاندمی نیست. همزمان با آغاز سال جدید، ناکامی فرانسه و دیگر کشور‌های اروپایی در مقابله با پاندمی کرونا از چالش های مهم قاره سبز است. در ابتدای سال جدید میلادی اعلام شد کرونا در فرانسه رکورد جدیدی را شکست و طی ۲۴ ساعت بیش از ۲۱۹ هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدند.

از سوی دیگر به نظر می رسد یکی از حاشیه سازترین مسائل، هم زمانی ریاست فرانسه بر اتحادیه اروپا و آغاز کارزار انتخابات ریاست جمهوری فرانسه باشد. رقابت ها میان نامزد‌های مختلف ریاست جمهوری در فرانسه از هم اکنون آغاز شده و انتخابات در ۱۰ آوریل الی ۲۴ آوریل ۲۰۲۲ برگزار خواهد شد.

رئیس‌جمهوری فرانسه که به عنوان یکی از چهره‌های خط مشی طرفداری از اتحادیه اروپا در مقابل جریان «ملی گرایی افراطی» در میان کشور‌های عضو این اتحادیه شناخته می‌شود هم اکنون با انتقادات فزاینده احزاب دست راستی مواجه است. با شدت یافتن انتقادات پرچم بزرگ اتحادیه اروپا که به نشانه آغاز ریاست شش ماهه فرانسه بر این اتحادیه، روز اول سال نو میلادی روی طاق پیروزی پاریس نصب شده بود، پایین آورده شد.

مخالفان امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، جایگزین کردن پرچم سه رنگ فرانسه با پرچم اتحادیه اروپا را توهین به میراث فرانسه خوانده بودند. «مارین لوپن»، رهبر راست افراطی فرانسه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، برافراشتن پرچم اتحادیه اروپا به جای پرچم فرانسه در طاق پیروزی پاریس را "حمله به هویت کشور و توهین به کسانی که برای میهن جان خود را از دست داده‌اند" خوانده و آن را محکوم کرده بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقامات اروپا در شبکه فساد اپستین
برگزاری همایش نفس در سمنان
پیشرفت هر کشوری با کیفیت نیروی انسانی آن سنجیده می‌شود
افتتاح بیش از ۳۰۰ طرح عمرانی حوزه وزارت راه و شهرسازی در آذربایجان‌شرقی
اعلام اسامی محرومان هفته بیست و یکم لیگ برتر
کمینه و بیشینه دمای ۲۱ بهمن ماه در چهارمحال و بختیاری
مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان به مناسبت یوم الله ۲۲ بهمن
آغاز عملیات بازسازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک شهرستان نیشابور
تبدیل کتابخانه‌های دانشگاهی به بازیگران اصلی حکمرانی دانش و نوآوری
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی/ ۲۱ بهمن
لزوم صادرات‌محوری و تبدیل «مهران» به قطب ترانزیتی
بازسازی ۳۸ توربین نیروگاهی برای پیک تابستان سال آینده
فجر ۴۷، از فرامین راه گشای رهبر انقلاب تا دعوت مردم و مسئولان به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن
سهم من در سربلندی ایران چیست؟
حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، تجدید میثاق با آرمان‌های امام و شهدا
اختتامیه شانزدهمین جشنواره فارابی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود
دعوت نماینده ولی‌فقیه و استاندار چهارمحال و بختیاری به حضور پرشور مردم در راهپیمایی سرنوشت‌ساز ۲۲ بهمن
گزارش گمرک از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تجارت خارجی
افزایش ترافیک و تخلفات رانندگی در مسیرهای پرتردد استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)