• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۵۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

پیگیری سرنوشت یارانه دارو

برآورد‌ها نشان می‌دهد دستکم ۱۵ تا ۲۰ درصد داروی وارداتی که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده‌اند، به کشور‌های منطقه قاچاق می‌شود؛ مشکلی که با تخصیص یارانه ارز ترجیحی به بیمه‌ها، رفع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در یک دهه گذشته نوسانات قیمت ارز، مسئولان را بر آن داشت تا با تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از مردم برای تهیه دارو و اقلام اساسی حمایت کنند؛ حمایتی که رفته رفته اثربخشی خود را از دست داده است و با خارج شدن بسیاری از دارو‌ها از فهرست بیمه اکنون مردم تقریبا همه دارو‌های خود را با قیمت آزاد می‌خرند و در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن، ۳۰ درصد هزینه‌های دارویی را بیمه بپردازد، علاوه بر اینکه این ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی زمینه ساز سوء استفاده‌هایی مانند قاچاق معکوس شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دکتر محمد عبده زاده رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی ایران گفت: برخی‌ها همین دارو با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را به خارج از کشور می‌برند و به قیمت یک دلار یعنی ۵ برابر ارزش داخلی می‌فروشند و این زمینه قاچاق معکوس دارو‌های وارداتی و دارو‌های تولید داخل با مواد وارداتی را از محل ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی فراهم و کشور را نیز از صادرات دارو‌های ایرانی بی‌نصیب می‌کند.

دکتر حسام الدین مدنی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران گفت: وقتی یک کارخانه‌ای ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی می‌گیرد برای این است که برای مردم ایران تولید کند و اینجا مصرف شود شما دیگر این محصول را نمی‌توانید صادر کنید، چون دولت یارانه برای مردم خودمان می‌دهد و علتی ندارد برای صادرات از یارانه مردم استفاده کنیم، ضمن آنکه نهاد‌های نظارتی چنین اجازه‌ای نمی‌دهند.

مسئولان نظام سلامت که مدتی است درصدد انتقال یارانه دارو به شرکت‌های بیمه گر هستند؛ در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس، این موضوع حساس و چالش برانگیز را بالاخره به تصویب مجلس رساندند و ارز ترجیحی از دارو و اقلام اساسی حذف و در مقابل بسته‌های حمایتی دولت جایگزین شد.

جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اینکه بیمه سلامت به چه شکل می‌تواند قیمت دارو‌ها را کنترل کند جای ابهام دارد و دولت در فرصت باقیمانده تا پایان سال به سرعت باید ورود کند.

مردم درباره اجرای این طرح نظرات مختلفی دارند، برخی نگران گرانی بیشتر هستند؛ به عنوان مثال فردی گفت: اکنون یک قوطی شیر خشک حدود ۴۰ هزار تومان است، اما اگر ارز ترجیحی آن حذف شود، قیمت آن ۱۵۰ هزار تومن می‌شود.

فرد دیگری گفت: درست است که می‌تواند جلوی سوء استفاده از ارز ترجیحی را بگیرد، اما دودش به چشم مردم می‌رود و اگر دولت نظارت نکند قیمت‌ها به طور قطع گران‌تر خواهد شد.

اما بسیاری نیز می‌گویند در صورت اجرای درست می‌تواند مفید باشد و دست واسطه‌ها حذف می‌شود؛ فرد دیگری گفت: مردم اکنون دارو‌ها را آزاد می‌خرند شاید با اجرای درست این قانون، مردمی که حق بیمه می‌پردازند ببینند به آن‌ها بر می‌گردد.

دولت اطمینان داده که چارچوب صحیح تخصیص یارانه دارو از طریق بیمه‌ها را در نظر گرفته، اما هنوز ساز و کار اجرای آن را منتشر نکرده است.

دکتر بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه صنعت بیمه ما صنعتی پیشرفته است، گفت: بیمه ما توانایی انجام این کار را دارد، ان‌شاءالله با بررسی و بهبود فهرست دارویی کشور هیچ یارانه‌ای حذف نخواهد شد و دقیقا به دست مصرف کننده واقعی خواهد رسید و پرداخت‌ها از جیب مردم افزایش نخواهد یافت.

دکتر محمد مهدی ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: مبالغی که باید در اختیار بیمه‌ها بگذارند بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، کار سختی است، اما آمادگی اجرای آن را با نسخه الکترونیک و بیمه همگانی داریم، اما منابع باید به موقع و کامل تخصیص داده شود.

سیاست‌های کلی سلامت نیز بر مدیریت منابع - همانند یارانه دارو - از طریق بیمه تأکید دارد و در این میان هم سیاست گذاران و هم متولیان اجرا باید مراقب باشند که حمایت‌های دارویی گسترده‌تری به ویژه برای اقشار آسیب پذیر در نظر گرفته شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایشگاه «راز مقدس؛ روایتی از کفن تورین» در موزه نیاوران
نجات جان کوهنوردان گرفتار در تنگه ارغوان ایلام
گرامیداشت حماسه نهم دی‌ و ششمین سالگرد شهادت سردار دل‌ها با حضور مردم محلات
امداد رسانی هلال‌احمر آذربایجان‌غربی به ۶۲۵ نفر در حوادث برف و کولاک
حذف لبنیات به بهانه سرد بودن مبنای علمی ندارد
چهل‌وسومین آزمون دستیاری فوق‌تخصصی نیمه دوم دی برگزار می‌شود
واژگونی اتوبوس در محور هراز 
دانشگاه آزاد به نهاد حل مسئله ملی تبدیل شود
پیش‌بینی وزش باد شدید برای بوشهر
امام جمعه پلدشت: حاج‌قاسم نشان داد مقاومت یک اندیشه است
اعتراض معیشتی نباید به اغتشاش و ناامنی تبدیل شود
تدوین نقشه راه بومی فناوری‌های امن‌ساز در کشور آغاز شد
مطالبه‌گری حق مردم است، اما آشوب و ناامنی مردود است
هدیه ۳۵۰ میلیون تومانی بانوی سبزواری به بیمارستان امداد
شکست دشمن در برابر وحدت ملت در جبهه های نظامی و رسانه ای
جایزه بهترین فیلمبرداری جشنواره شنژن چین برای آخرین شیهه
نامگذاری ۵۰۰ واحد فرهنگی، آموزشی و ورزشی در کشور به نام حاج قاسم
مسمومیت ۲۴ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان اردبیل در ۴۸ ساعت گذشته
برپایی میز خدمت در لولمان
ویدئوی اینفوگرافی حاج قاسم و ابومهدی المهندس در عراق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
تخریب اموال عمومی در آبدانان
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)