پخش زنده
امروز: -
آقای علی داودی (شاعر) گفـت: اساسا مقوله مقاومت شامل هر مفهومی است که تکیه بر استقلال و شخصیت انسانی داشته باشد و در برابر کج رویها و زورمداریها مقابله کند و واکنش نشان دهد.
آقای داوودی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ادبیات مقاومت معمولا در مناسبتهای مختلف فردی و اجتماعی شکل میگیرد و خلق میشود.
وی در خصوص سیر تاریخی ادبیات مقاومت گفت: ما در قرن اخیر جلوههای بسیار متنوع و متفاوتی از ادبیات مقاومت داشته ایم که به شکلهای مختلف " ادبیات انقلاب اسلامی " و " ادبیات دفاع مقدس " خود را نشان داده است.
آقای داوودی گفت: این ادبیات در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است و در جریان آن آثار فراوانی تولید شد که ما به کمک آن توانستیم چهرههای بزرگی کشف کنیم.
این شاعر آیینی در خصوص شعر فلسطین گفت: ماجرای فلسطین و شعر فلسطین فصلها و سرفصلهای مختلفی دارد و جالب این که از همان آغاز شاعران سطح جهان به این مقوله واکنش نشان داده اند.
وی افزود: شاعران با ابزار شعر به عنوان سلاح و زبان و هویت قوم عرب / خیلی پررنگ و قوی ظاهر شدند و در واقغ گفتمان مقاومت توسط شعر پیش رفته است.
آقای داوودی گفت: ما در ایران هم شاهد این بوده ایم که نسلهای مختلف در سالهای متفاوت و در طیفهای مختلف جریانهای سیاسی ـ اجتماعی در زمینه شعر مقاومت به ویژه شعر فلسطین فعال بوده اند؛ لذا الان که به شعر فلسطین در این نیم قرن نگاه میکنیم نمونههای متنوعی از چهرههای ادبی را شاهد هستیم که در زمینه شعر فلسطین وحدت نظر دارند.
این شاعر افزود: در حال حاضر نقطه اشتراکی که همه آثار حول آن شکل گرفته است، جایگاه انسانی و مظلومیتی است که فلسطینیان در گیر آن بودند و این که هیچ انسانی حق ندارد به انسان دیگری اعم از اینکه مسلمان باشد یا نباشد ظلم کند در این شعرها دنبال میشود.
وی گفت: حالا برای ما فلسطین مظهر عدالت و درستی و درواقع قبله اول مسلمانان است و جمعیت و قومی هم که در آنجا ستم به آنها شده مسلمانان هستند، اما اساسا موضوع شعر فراتر از اینهاست و مقوله انسانی را در نظر گرفته اند، لذاما چه در شعرهایی که امروز تولید شده و یا چه شعرهایی که در ۵۰ یا ۶۰ سال پیش تولید شده این تاکید را میبینیم.
آقای داوودی افزود: ما علاوه بر این / شکلهای مختلفی از حماسه، تامل و درنگهای فلسفی، ماجراهای بی وطن شدن، آوارگی و غربت را هم در این زمینه شاهدیم.
آقای علی داودی سال ۱۳۵۲ در همدان متولد شد و از سال ۱۳۷۰ به طور جدی سرودن را آغاز کرد.
وی دارای مدرک کارشناسی رشتۀ گرافیک و کارشناسیارشد رشتۀ ادبیات است.
این شاعر آیینی برگزیدۀ کتاب سال دفاع مقدس در بخش شعر است.
مدیریت دفتر شعر حوزه هنری، دبیر چهارمین جشنوارۀ شعر انقلاب و کارشناس ادبی بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس از جمله مسنولیتهای فرهنگی داوودی است.
از آثار او میتوان به «نام تو چیست»، «چاپ بیروت» و «گاهی حواست نیست» اشاره کرد.
شاعران در این ایام واکنشهای زیادی به مقوله فلسطین داشته اند.
برای نمونه در هفتهای که گذشت شب شعر فلسطین با رونمایی از یک قطعه موسیقایی جدید در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.