پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس: با مدیریت میزان آب در دسترس و استفاده از روشهای نوین آبیاری، باید محصولات اصلی و استراتژیک از جمله گندم را برای مصرف داخلی تامین کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: میزان آب ۹۰ درصد در کشاورزی مصرف میشود؛ اگر جلوی هدر رفت آب در این بخش گرفته شود، بخش عمدهای از امنیت غذایی کشور تضمین شده است.
وی با بیان اینکه بحث امنیت غذایی، مساوی با امنیت ملی است، افزود: با مدیریت میزان آبی که در دسترس داریم لازم است با روشهای نوین آبیاری محصولات اصلی و استراتژیک از جمله گندم را تامین کنیم و بعد محصولات دیگر مانند هندوانه و خربزه که آب بر هستند؛ تولید شود.
اعظمی درباره سیاست های اتخاذ شده ناشی از تغییرات اقلیمی و کمبود آب برای تامین امنیت غذایی در کشور گفت: تاکنون ۲۵ درصد اراضی کشور تحت آبیاریهای نوین و قطرهای هستند و این میزان باید به ۷۵ درصد برسد.
وی افزود: تغییرات شرایط آب و هوایی همه کشورهای جهان از جمله اوراسیا که آب زیادی داشتند به چالش کشیده است؛ ایران که به لحاظ موقعیت جغرافیایی همیشه مشکل آب داشته، اکنون بیشتر با مسئله کمبود آب مواجه شده است.
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با حذف یارانهها و ... و بخصوص از بخش صنعت و اینکه جلوی قاچاق آرد و گندم از کشور همسایه گرفته شده است ما سالی ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن گندم نیاز داریم؛ اگر بتوانیم فقط از دیم ۸ میلیون تن گندم داشته باشیم و حدود چهار میلیون دیگر هم از کشت آبی به دست آوریم، در آن شرایط خودکفا خواهيم شد.
اعظمی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای محصولات استراتژیک از جمله گندم، برنج و دانههای روغنی اقدام به کشت قراردادی کرده است، افزود: دولت سیزدهم با گام مهمی که برداشته تا آلان موفق بوده، اما مسئله مهم در کشت قراردادی منابع مالی است که باید به آن توجه شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار برای اولین بار ۴۵ هزار هکتار برای کشاورزی قراردادی با برنجکاران بسته شده است. این مهم باعث شده تا در طول سال برای تأمین حداقل کالاهای اساسی مثل برنج مشکلی نداشته باشیم.
وی همچنین درباره ورود شرکتهای دانش بنیان برای توسعه سرمایه گذاری در عرصه کشاورزی تاکید کرد، با تسهیل گری و رفع مشکلات و موانع تولید و حمایت از شرکتهای دانش بنیان می توان بسیاری از مشکلات حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست را رفع کرد.